HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Série dopravních nehod

V posledních týdnech jsme zaznamenali v Plzeňském kraji vyšší výskyt dopravních nehod.

Dnes, tedy 19.12. 2019 hasiči od rána do 11hodin dopoledne zasahovali již u čtyř bouraček.

První nehoda se stala kolem cca v 5:45 za Bolešinami ve směru na Klatovy, kde havarovalo jedno osobní vozidlo. Jednu zraněnou osobu si převzala ZZS. Bez úniku PHM. Hasiči po zdokumentování nehody policií obrátili auto zpět na kola.

19_12_2019 DN 1 OA Klatovy - Bolešiny  (2).jpg

O pár minut později ve Staňkově, Husově ul. nastala podobná situace. Vozidlo mimo vyjelo komunikaci, jedna osoba byla při příjezdu jednotek již venku z auta. Pro jistotu byla na místo povolána ZZS ke kontrole jejího zdravotního stavu.19_12_2019 DN 1 OA Staňkov Husova (1).jpg

Při třetí nehodě, u níž jsme zasahovali, bohužel vyhasl lidský život.

Zhruba v půl osmé se na silnici mezi Kralovicemi a Kožlany střetla dvě osobní vozidla. V jednom z vozidel utrpěla mladá řidička zranění neslučitelná se životem, ve druhém došlo ke zranění řidičky a jedné nezletilé osoby. Zraněné osoby byly předány do péče ZZS a transportovány do nemocničního zařízení. Komunikace byla po dobu zásahu uzavřena a později zprůjezdněna jedním pruhem.

19_12_2019 DN Kralovice 2 OA 1  (1).jpg

Čtvrtá nehoda se stala mezi Spáleným Poříčím a Hořehledy zhruba v půl jedenácté. Havarovalo zde jedno osobní vozidlo. Naštěstí se tato nehoda obešla bez zranění. Ve voze cestovaly dvě osoby. Bez úniku PHM. Provedli jsme protipožární opatření a zajištění místa události.

19_12_2019 DN 1 OA Hořehledy (2).jpg

kpt. Mgr. Petr Poncar
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

vytisknout  e-mailem