HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HZS Plzeňského kraje má Neplejtváka

"Praha, 16. 3. 2022 – Jak hospodárně a férově zadává stát veřejné zakázky? To se liší úřad od úřadu. Vysvědčení jim dnes vystavili ekonomové z Datlab institutu. V rámci žebříčku Zindex.cz zmapovali zakázky více než 220 státních úřadů, firem a nemocnic - a oceňují ty nejschopnější. Cíleně tak jdou proti zažitému přesvědčení, že v zakázkách se pouze plýtvá a krade."

V letošním roce v tomto žebříčku zabodoval i HZS Plzeňského kraje.

CEN_2105.JPG„O výsledku našeho žebříčku nerozhoduje žádná komise, ale tvrdá čísla o tisících veřejných zakázek v posledních třech letech. Vítěze Zindexu poznáte podle vysoké konkurence o zakázky, minima právních škraloupů, rychlých zadávacích procesů, nebo transparentního uveřejňování nad rámec zákonných povinností,” shrnuje metodiku hodnocení vedoucí projektu Jiří Skuhrovec. „Ani u vítěze Zindexu neumíme říct, že dělá vše dobře. Rozhodně je ale v něčem lepší než ostatní”.

Mezi menšími úřady zvítězili hasiči z Plzeňského kraje - díky perfektnímu zveřejňování a absenci dodatků, přímých zadání a sporů u ÚOHS.

Úspěch v Zindexu se dá přirovnat k desetiboji pro úřady. Ten začíná od férových podmínek soutěže a oslovení vhodných firem, prochází přes rychlé rozhodování a vypořádávání připomínek a končí transparentním uveřejněním výsledků. Každým rokem se navíc rozvíjí o kousek dále...(výňatek z tiskové zprávy Datlab Institutu z.s.) komlpetní tisková zpráve je ZDE


Nás těší ocenění práce příslušníků, kteří mají zadávání veřejných zakázek ve své kompetenci. Umístění v žebříčku oceněných nám dává signál, že naši práci děláme dobře.


Za HZS Plzeňského kraje přebírala ocenění kpt. Ing. Iveta Ruterlová .
CEN_2122.JPG
(foto: Datlab Institut)

vytisknout  e-mailem