HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nouzové přežití

Zabezpečení opatření nouzového přežití představuje souhrn činností a postupů věcně příslušných orgánů, dalších zainteresovaných subjektů a samotných občanů prováděných s cílem minimalizovat negativní dopady mimořádných událostí a krizových situací na zdraví a životy postiženého obyvatelstva.
 

Opatření nouzového přežití navazují na evakuaci obyvatelstva z postiženého území nebo jsou realizována přímo v prostoru mimořádné události nebo v zóně havarijního plánování. Tato opatření jsou rozpracována v Plánu nouzového přežití obyvatelstva, který je součástí Havarijního plánu Pardubického kraje. Plán nouzového přežití obyvatelstva obsahuje:

  • nouzové ubytování
  • nouzové zásobování potravinami
  • nouzové zásobování pitnou vodou
  • nouzové základní služby obyvatelstvu
  • nouzové dodávky energií
  • organizování humanitární pomoci
  • rozdělení odpovědnosti za provedení opatření pro nouzové přežití obyvatelstva

 

 Na území Pardubického kraje jsou vytipovány subjekty, které zabezpečí (v případě potřeby) výše uvedené opatření. Jsou vytvořeny soupravy materiálu nouzového přežití pro evakuované obyvatelstvo. Ke každé stanici HZS Pardubického kraje je vytvořena souprava okamžitého použití pro 20 osob (základní ošacení, přikrývky). Každý územní odbor HZS Pardubického kraje disponuje ještě další soupravou pro následné použití minimálně pro 50 osob (základní ošacení a potřeby).

HZS Pardubického kraje vlastní kontejner nouzového přežití včetně stanu, který lze využít pro nouzové přežití obyvatelstva při nepředvídatelných mimořádných událostech na nezbytně nutnou dobu.

 

 

vytisknout  e-mailem