HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HZS Olomouckého kraje pojede na Mistrovství HZS ČR ve vyprošťování reprezentovat tým hasičů ze Zábřehu

V úterý 24. června 2014 proběhne v Plzni VII. mistrovství HZS ČR ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel. HZS Olomouckého kraje bude na mistrovství reprezentovat vítěz letošního krajského kola, a to soutěžní družstvo z požární stanice Zábřeh. 

Družstvo hasičů ze Zábřehu se na mistrovstí HZS ČR ve vyprošťování nominovalo 29. května 2014, když vyhrálo krajské kolo soutěže ve vyprošťování, které se konalo v Uherském Hradišti spolu s HZS Zlínského kraje. Velitele soutěžního družstva nprap. Bc Tomáše Michala jsme se zeptali na jeho soutěžní tým.

Pane Michale, můžete prosím přiblížit formování mužstva až k jeho současným výsledkům?

Dlouhodobě se stanice PS Zábřeh účastnila pouze regionálních soutěží. Z důvodu obměny starších příslušníků na stanici se až v posledních dvou letech vykrystalizovalo mužstvo do stávajícího stavu. Po loňské první samostatné účasti PS Zábřeh na krajském kole ve vyprošťování a sbírání cenných zkušeností, se letos družstvu podařil první dílčí úspěch - vítězství v soutěži O pohár krajského ředitele Olomouckého kraje ve vyroštování osob z havarovaných vozidel.

Co se týká přípravy na soutěž, jak vypadala?

Přípravě na soutěž jsme intenzivně věnovali mnoho času. Družstvo již asi 2 měsíce pohromadě směnu co směnu piluje techniku jednotlivých scénářů. Samozřejmě využíváme nových médií pro teoretickou přípravu družstva. Využíváme poznatků i od zkušenějších kolegů. V neposlední řadě musím vyzdvihnout kvalitní přípravu již během celého roku, kdy poslední období před soutěží je jen třešničkou na dortu.

Zaznamenalo Vaše soutěžní družstvo v tomto složení už nějaké úspěchy, kterými se může pochlubit?

Jak jsem již předeslal, jsme částečně nováčky, a tak jediným úspěchem našeho týmu je vítězství v soutěži O pohár krajského ředitele Olomouckého kraje ve vyroštování osob z havarovaných vozidel.

S jakými představami a cíli pojedete na mistrovství?

Jistě víme, že mistrovství se účastní zkušení matadoři, ale budeme se snažit o co nejlepší výsledek a jak se říká, nikdy nevíš, kde je tvůj strop…

Soutěžnímu týmu přejeme mnoho úspěchů a budeme držet palce k co nejlepšímu umístění. Na stránky VII. mistrovství HZS ČR ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel se dostanete >> zde <<.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

Odkazy do noveho okna

druzstvo_vyprostovani

druzstvo_vyprostovani 

Detailní náhled

soutěžní_auto

soutěžní_auto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem