HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravní nehoda na mohelnickém kopci

Kamion havaroval při jízdě z mohelnického kopce. Řidiče z kabiny vyprošťovali hasiči. 

V úterý 4. října 2011 byla v 5:58 hodin nahlášena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje dopravní nehoda na mohelnickém kopci na 211 km R35 u města Mohelnice. Kamion projel nouzový pruh, projel polem s kukuřicí, prorazil plot a narazil do přízemní budovy. Řidič zůstal v kabině vozidla zaklíněn, hasiči jej vyprostili a předali záchranné službě, která na místo přiletěla vrtulníkem.

V průběhu likvidačních prací hasiči odpojili autobaterii a průzkumem zjistili, že došlo k úniku provozních kapalin na betonovou podlahu, do půdy se kapaliny nedostaly. Na místo se dostavil statik a majitel porušeného objektu.

Událost se stále řeší (v 8:20 hodin), aktuální informace budeme průběžně doplňovat.

Aktualizace 12:00 - aktualizoval Zdeněk Hošák

Hasiči na místě dále likvidovali únik provozních kapalin, po rozhodnutí statika provedli zajištění budovy pomocí dřevěných vzpěr  a také nosníku boční proražené stěny. Po příjezdu vyprošťovacího speciálu asistovali při vyproštění vozidla z budovy. Naštěstí zajištění bylo provedeno na několika místech a pomalým, postupným sunutím kamionu z budovy nedošlo k dalšímu narušení statiky budovy. Poté místo události hasiči předali majiteli a zásah ukončili zhruba v 11:30.

 

vytisknout  e-mailem