HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HZS Libereckého kraje má prvního nakaženého nemocí Covid - 19

V pátek 10.4.2020 byl prokázán první případ pozitivně testovaného příslušníka Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. Jedná se o směnového hasiče ze stanice Semily. Tento příslušník je v tuto chvíli již v přísné karanténě. Nakažen byl pravděpodobného z důvodu úzkého kontaktu s již nakaženou osobu ve svém okolí. 

Hasičský záchranný sbor LK ihned zahájil preventivní opatření, která spočívala v dezinfekci stanice Semily. Na nemoc covid-19 bylo testováno celkem 46 příslušníků a občanských zaměstnanců. Nákaza se neprojevila u žádného dalšího testovaného. Všichni byli v izolaci po celou dobu čekání na výsledky svých testů. Devatenáct příslušníků, kteří byli v kontaktu s pozitivním příslušníkem zůstává v nařízené karanténě.

Směny slouží od 11.4.2020 v náhradních prostorách Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových na Zámku v Semilech, kde bylo hasičům poskytnuto kompletní zázemí pro každodenní zásahovou činnost. Směnu, která je v současnosti v karanténě nebo izolaci nahrazují ve službě příslušníci z jiných stanic HZS Libereckého kraje.

K nerozšíření nákazy mezi ostatní příslušníky přispěla také velkou měrou nastavená přísná opatření uvnitř sboru. Akceschopnost jednotek HZS Libereckého kraje proto není nijak ohrožena.

autor: por. Bc. Lucie Hložková

foto: HZS LK

testování příslušníků a občanských zaměstnanců na nemoc Covid-19testování příslušníků a občanských zaměstnanců na nemoc Covid-19

provizorní prostory výjezdové jednotky Semilyprovizorní prostory výjezdové jednotky Semily

provizorní prostory výjezdové jednotky Semilyprovizorní prostory výjezdové jednotky Semily

provizorní prostory výjezdové jednotky Semilyprovizorní prostory výjezdové jednotky Semily

vytisknout  e-mailem