HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Příprava škol a školských zařízení na mimořádné události

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje zorganizoval dne 9. 6. 2022 seminář pro pedagogické pracovníky škol s názvem „Příprava škol a školských zařízení na mimořádné události“. Seminář se konal pod záštitou Krajského úřadu Královéhradeckého kraje.

Tento seminář je zařazen v rámci systému dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků a je určen pro ředitele a pedagogické pracovníky mateřských, základních a středních škol, kteří se podílejí na zvládání mimořádných událostí (MU) ve školské praxi. Semináře se zúčastnilo 46 zástupců škol z Královéhradeckého kraje.

Účastníci semináře byli seznámeni s tématy, která se týkala právního rámce krizového řízení, problematiky integrovaného záchranného systému, analýzy rizik ohrožení v Královéhradeckém kraji s důrazem kladeným na možná rizika na území kraje. Dalšími body programu byly připravenost škol a školských zařízení na mimořádné události, požární prevence a ochrana obyvatelstva. Součástí programu bylo i seznámení se s materiály, ze kterých mohou učitelé čerpat informace (učebnice, příručky, volně dostupné materiály nebo videoklipy „Štěstí přeje připraveným“). Na konci každého tématu probíhala věcná diskuze a ze strany zúčastněných byl seminář hodnocen jako přínosný.

por. Ing. Vladislava Šipková, oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení

Odkazy do noveho okna

Školení učitelů 2022 (1)

Školení učitelů 2022 (1) 

Detailní náhled

Školení učitelů 2022 (2)

Školení učitelů 2022 (2) 

Detailní náhled

Školení učitelů 2022 (3)

Školení učitelů 2022 (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem