HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 6. do neděle 8. 8. 2021 celkem 74 událostí.
 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – záchrana zvířete – 6. 8. 09:46
V Cejpově ulici v Malšovicích pomohla profesionální jednotka z centrální stanice s vyproštěním ptáčka, který byl zamotaný ve vlasci pod okapem.

Třebechovice pod Orebem – dopravní nehoda – 6. 8. 22:54
V části Štěnkov zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice a JSDH Třebechovice pod Orebem, provedli protipožární opatření a zajišťovali úklid vozovky od provozních kapalin po dopravní nehodě motocyklu. Nehoda se obešla bez zranění.

Blešno – dopravní nehoda – 7. 8. 02:35
K dopravní nehodě osobního automobilu vyjížděli do Blešna profesionální hasiči z královéhradecké centrály. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Vůz vyjel mimo komunikaci, kde najel do zvýšeného terénu. Hasiči havarovaný automobil zabezpečili a předali místo zásahu Policii ČR.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 7. 8. 04:53
Na Rašínově třídě odstranili profesionální hasiči z centrální stanice následky dopravní nehody osobního automobilu. Vůz narazil do sloupu, jeden člověk byl při události zraněn.

Nový Bydžov – dopravní nehoda – 8. 8. 03:31
Do ulice Na Bělidle vyjížděli v nedělních brzkých ranních hodinách profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov. Osobní automobil zde narazil do sloupku u rodinného domu a dalšího stojícího vozidla. Při nehodě se zranilo celkem sedm lidí, do péče si je převzala zdravotnická záchranná služba. Hasiči místo nehody zabezpečili, zasypali a zlikvidovali unikající pohonné hmoty a z havarovaného vozu dále odčerpali zbylou naftu. Zpět na svou základnu se jednotka vracela před sedmou hodinou ranní, místo zásahu si převzali policisté.

Hradec Králové – technická pomoc – 8. 8. 09:53
V Sukově ulici v Malšovicích odstraňovali profesionální hasiči z centrální stanice uvolněné tašky na střeše domu, na místě zasahovali s výškovou technikou.

Předměřice nad Labem – technická pomoc – 8. 8. 11:51
Odstranění stromu spadlého na komunikaci v ulici V Aleji. (HZS Hradec Králové – Pražská, JSDH Předměřice nad Labem)

Hradec Králové – dopravní nehoda – 8. 8. 17:02
Profesionální jednotka z centrální stanice odstranila následky dopravní nehody dvou osobních vozidel, která se střetla na křižovatce ulic Jana Masaryka a Brněnská. Ve vozech cestovalo celkem šest lidí, dvě zraněné osoby si převzala do péče zdravotnická záchranná služba. Hasiči zajistili vozidla proti vzniku požáru, u jednoho odpojili plynovou nádrž. Po došetření odklidila jednotka vozy mimo komunikaci.

Hradec Králové – technická pomoc – 8. 8. 19:15
V ulici Okružní zasahovala profesionální jednotka z centrální stanice, odklidila vysypané sklo z poškozené tabule protihlukové stěny.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Pecka – technická pomoc – 6. 8. 07:18
Odstranění stromu z komunikace v části Bělá u Pecky. (HZS Nová Paka)

Jičín – technická pomoc – 6. 8. 16:20
Profesionální jednotka z Jičína odstranila vysypaný stavební materiál z vozovky.

Vysoké Veselí – únik nebezpečných látek – 6. 8. 20:47
Tři jednotky hasičů byly vyslány do Vysokého Veselí, byl zde ohlášen výbuch plynu v rodinném domě v ulici Zahraničních hrdinů. Průzkumem hasiči zjistili, že došlo k výbuchu plynu ve sporáku, ke kterému byla připojena propanbutanová lahev. Při události nebyl nikdo zraněn. Jednotky zajistily místo události, spolupracovaly také s plynaři. Při události zasahovali profesionální hasiči z Jičína a Nového Bydžova a JSDH Vysoké Veselí.

Sobčice – technická pomoc – 7. 8. 06:09
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Hořice)

Samšina – technická pomoc – 7. 8. 23:24
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Jičín, JSDH Sobotka)

Hořice – technická pomoc – 8. 8. 00:52
Odstranění nalomeného stromu z komunikace v ulici Maixnerova. (HZS Hořice)

Mladějov – technická pomoc – 8. 8. 07:43
Odstranění stromu z komunikace v části Střeleč. (HZS Jičín, JSDH Sobotka)

Dřevěnice – dopravní nehoda – 8. 8. 13:47
Jičínská profesionální jednotka zasahovala u dopravní nehody dvou osobních automobilů, jedna zraněná osoba skončila v péči ZZS. Hasiči se postarali o úklid vozovky.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Police nad Metují – technická pomoc – 7. 8. 07:04
Profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Police nad Metují poskytovali technickou pomoc v ulici Na Babí při vodovodní havárii v domě.

Adršpach – záchrana osoby – 7. 8. 15:55
V sobotu odpoledne pomáhali profesionální hasiči z Broumova a Náchoda, dobrovolní hasiči z Adršpachu a Teplic nad Metují a dobrovolníci ze Skalní záchranné služby při transportu zraněné běžkyně ze skalního terénu. Pacientka byla zajištěna ve vakuové matraci, takto byla dopravena k informačnímu centru, kde si ji převzali zdravotnici.

Provodov-Šonov – požár – 7. 8. 16:16
K požáru osobního automobilu v části Kleny vyjížděli profesionální hasiči z Jaroměře a JSDH Provodov-Šonov. Vůz byl už před příjezdem hasičů uhašen, jednotky jej dále ochlazovaly vodou a odpojily autobaterii.  Vyšetřovatel hasičů zjistil, že příčinou požáru byla technická závada, škoda byla vyčíslena asi na 100 tisíc korun.  

Adršpach – záchrana osoby – 7. 8. 16:48
Od záchrany zraněné běžkyně ze skalního terénu se jednotky požární ochrany a dobrovolníci ze Skalní záchranné služby přesunuli k dalšímu případu, tentokrát se jednalo o pád horolezce ze skály v katastru Dolního Adršpachu. Lezec spadl z několikametrové výšky, naštěstí byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Zraněný byl zajištěn do vakuové matrace, připraven k transportu v podvěsu pod vrtulníkem a tím byl následně dopraven do zdravotnického zařízení. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Náchod, Broumov a JSDH Adršpach.

Náchod – záchrana zvířete – 8. 8. 14:22
V ulici Řezníčkova pomohla profesionální jednotka z Náchoda s vyproštěním kočky ze světlíku. Zachráněné zvíře bylo v pořádku předáno majiteli.

Žďár nad Metují – záchrana osoby – 8. 8. 17:57
Další záchranu osoby ze skalního terénu absolvovali hasiči v katastru Žďáru nad Metují. Zraněná osoba byla na terénní šestikolce transportována k vozidlu zdravotnické záchranné služby. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Broumov a Náchod, JSDH Žďár nad Metují a Skalní záchranná služba.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Rybná nad Zdobnicí – technická pomoc – 6. 8. 09:07
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Rychnov nad Kněžnou)

Lhoty u Potštejna – technická pomoc – 8. 8. 00:19
Odstranění stromu z komunikace. (JSDH Lhoty u Potštejna)

Opočno – technická pomoc – 8. 8. 21:12
Do ulice v Podzámčí vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Opočno a Dobruška. Z bytu v přízemí bytovky vycházel kouř. Průzkumem hasiči zjistili, že došlo naštěstí jen k připálení při přípravě potravin. Do bytu vnikli ještě před příjezdem hasičů sousedi, uvnitř spala jedna osoba, kterou si převzali do péče zdravotničtí záchranáři. Při události nevznikla žádná škoda, jednotky poskytovaly na místě technickou pomoc.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Horní Maršov – technická pomoc – 6. 8. 00:24
Odstranění větve z komunikace v části Temný Důl. (HZS Trutnov, JSDH Horní Maršov)

Malé Svatoňovice – požár – 6. 8. 07:09
Dvě jednotky hasičů likvidovaly požár osobního automobilu, který se šířil z motorového prostoru. Požár byl rychle uhašen, příčinou vzniku události byla technická závada. Škoda byla vyčíslena asi na 6 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Malé Svatoňovice.

Černý Důl – únik nebezpečných látek – 6. 8. 09:18
Profesionální jednotka ze stanice Vrchlabí pomohla se zajištěním místa v části Čistá v Krkonoších, došlo zde k narušení plynového potrubí. Potrubí bylo zaškrceno, místo předali hasiči pracovníkům plynárenské společnosti.

Rudník – dopravní nehoda – 6. 8. 16:16
V části Arnultovice na silnici č. 325 odstranili následky dopravní nehody osobního vozidla profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Hostinné. Při příjezdu našli hasiči vůz převrácený na střechu, posádka byla mimo vozidlo. Jedna osoba skončila v péči ZZS. Hasiči zajistili místo události a následně se postarali o zprůjezdnění komunikace.

Prosečné – dopravní nehoda – 6. 8. 19:39
Profesionální jednotka z Vrchlabí a JSDH Hostinné uklidili vozovku od štěrku po předchozí dopravní nehodě motocyklů.

Horní Maršov – záchrana osoby – 8. 8. 00:46
V části Dolní Lysečiny zachraňovali hasiči ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou osobu, která spadla do příkopu. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Horní Maršov.

Mostek – technická pomoc – 8. 8. 04:16
Odstranění stromu z komunikace v části Debrné. (HZS Dvůr Králové nad Labem, JSDH Mostek)

Vrchlabí – dopravní nehoda – 8. 8. 11:57
V Dělnické ulici v části Podhůří zasahovali vrchlabští profesionální hasiči u dopravní nehody osobního vozidla a motocyklu. Zraněného motorkáře si převzala do péče zdravotnická záchranná služba, dále byl transportován vrtulníkem LZS do nemocnice. Hasiči zabezpečili místo zásahu, likvidovali unikající provozní kapaliny a postarali se o úklid vozovky.

Vlčice – technická pomoc – 8. 8. 13:54
Odstranění polámaných větví a stromů z komunikace. (HZS Trutnov, JSDH Vlčice)

Zdobín – dopravní nehoda – 8. 8. 18:37
Profesionální hasiči z Hořic zasahovali při dopravní nehodě, kdy se střetl osobní automobil se skútrem. O dva zraněné lidi se postarali zdravotničtí záchranáři. Při nehodě byla poškozena dvířka od hlavního uzávěru plynu, na místo se pro kontrolu dostavila plynárenská společnosti. Jednotka zabezpečila místo zásahu a provedla úklid, havarovaná vozidla byla mimo komunikaci.

Rudník – dopravní nehoda – 8. 8. 22:19
Na silnici č. 14 v katastru obce Rudník zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Hostinné u dopravní nehody osobního vozidla. Havarovaný automobil skončil napříč vozovkou, kde tvořil překážku v provozu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči likvidovali uniklé provozní kapaliny a zamezili dalšímu úniku pohonných hmot. Místo zásahu si převzala Policie ČR.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Blešno

DN Blešno 

Detailní náhled

DN HK, Jana Masaryka (1)

DN HK, Jana Masaryka (1) 

Detailní náhled

DN HK, Jana Masaryka (2)

DN HK, Jana Masaryka (2) 

Detailní náhled

DN Nový Bydžov (2)

DN Nový Bydžov (2) 

Detailní náhled

DN HK, Rašínova t.

DN HK, Rašínova t. 

Detailní náhled

DN Nový Bydžov (1)

DN Nový Bydžov (1) 

Detailní náhled

P Malé Svatoňovice

P Malé Svatoňovice 

Detailní náhled

TP Hradec Králové

TP Hradec Králové 

Detailní náhled

TP Sobčice

TP Sobčice 

Detailní náhled

Záchrana horolezec, Adršpach (1)

Záchrana horolezec, Adršpach (1) 

Detailní náhled

Záchrana horolezec, Adršpach (2)

Záchrana horolezec, Adršpach (2) 

Detailní náhled

Záchrana horolezec, Adršpach (3)

Záchrana horolezec, Adršpach (3) 

Detailní náhled

Záchrana horolezec, Adršpach (4)

Záchrana horolezec, Adršpach (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem