HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 29. do neděle 31. 10. 2021 celkem 73 událostí.
 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – technická pomoc – 29. 10. 15:11
Kvůli ohlášenému kouři ve vozidle vyjížděli na silnici č. 35 profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Všechny osoby byly při příjezdu jednotky mimo vůz. Hasiči průzkumem nezjistili žádné známky hoření, kouř byl následkem technické závady.

Ledce – dopravní nehoda – 29. 10.  19:38
Na silnici č. 298 mezi obcí Ledce a Třebechovicemi pod Orebem havaroval osobní automobil, který skončil v příkopu převrácený na bok. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Na místo události vyjela profesionální jednotka hasičů z Dobrušky a JSDH Třebechovice p. O. Hasiči zabezpečili havarovaný vůz proti vzniku požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny. V místě nehody pak také usměrňovali dopravu.

Hradec Králové – požár – 29. 10.  20:49
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/pozar-pristresku-a-rodinneho-domu-v-plotistich-nad-labem-likvidovaly-ctyri-jednotky-hasicu.aspx

Nový Bydžov – dopravní nehoda – 29. 10.  23:25
Novobydžovská profesionální jednotka zasahovala u dopravní nehody dvou osobních vozidel, která se střetla na silnici č. 326. Jednoho z účastníků ošetřili záchranáři na místě nehody. Hasiči zajistili nabouraná vozidla, komunikace byla nejprve vlivem nehody neprůjezdná. Po policejním došetření pomohla jednotka s naložením aut na odtah a postarala se o úklid vozovky.

Třebechovice pod Orebem – technická pomoc – 30. 10. 11:25
Odstranění stromu z komunikace v části Polánky nad Dědinou. (JSDH Třebechovice pod Orebem)

Starý Bydžov – dopravní nehoda – 30. 10.  11:35
Na silnici č. 324 v katastru obce Starý Bydžov havarovala dvě osobní vozidla, jedna osoba skončila v péči zdravotnické záchranné služby. Na vozidlech provedli profesionální hasiči z Nového Bydžova opatření proti vzniku požáru, usměrňovali dopravu a poté následky nehody odstranili.

Nechanice – dopravní nehoda – 30. 10.  16:02
V Novopackého ulici na silnici č. 323 zasahovaly dvě jednotky hasičů při dopravní nehodě dvou osobních vozidel se zraněním jednoho člověka. Osobu museli hasiči z jednoho z vozů vyprostit, dále byla v péči zdravotnické záchranné služby. Komunikace byla při provádění záchranných a likvidačních prací uzavřena. Jednotky se dále postaraly o uvolnění komunikace a likvidaci uniklých provozních kapalin. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Nechanice.

Dolní Přím – dopravní nehoda – 30. 10.  20:01
Po střetu osobního vozidla se zvěří odstranili následky dopravní nehody profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a JSDH Nechanice.

Smiřice – dopravní nehoda – 31. 10.  10:29
Silnici č. 33 zablokovala v neděli dopoledne mezi Lochenicemi a Smiřicemi dopravní nehoda dvou osobních vozidel a karavanu. Posádky vozidel byly v době příjezdu hasičů na místo události mimo havarovaná auta, jedna osoba byla v péči zdravotnické záchranné služby. Profesionální hasiči ze stanic Jaroměř a Hradec Králové – Pražská zabezpečili místo události a havarovaná vozidla. Z obytného vozu vypadly po nárazu na silnici dvě propanbutanové lahve, jednotky je zajistily. Před polednem byl průjezd částečně obnoven, hasiči pomohli policistům s usměrněním dopravy. Po naložení vozidel na odtah byl proveden závěrečný úklid vozovky a provoz byl plně obnoven.

Urbanice – dopravní nehoda – 31. 10.  14:12
Profesionální jednotka hasičů ze stanice Hradec Králové – Pražská zasypala uniklé pohonné hmoty po dopravní nehodě, kdy řidič osobního vozidla poškodil čerpadlo na benzinové čerpací stanici.

Chudonice – technická pomoc – 31. 10. 16:29
Profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov se postarali o úklid vozovky, byla znečištěna od rozbitých vajíček. Místo se nacházelo v blízkosti železničního přejezdu a na zanešené vozovce hrozil jedoucím autům smyk.

Holohlavy – dopravní nehoda – 31. 10.  16:40
Jaroměřská profesionální jednotka hasičů zasahovala na silnici č. 33, srazila se zde dvě osobní vozidla. Nikdo nebyl zraněn, hasiči zajistili úklid vozovky a likvidaci uniklých pohonných hmot.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Stará Paka – požár – 29. 10. 13:14
Profesionální jednotka hasičů z Nové Paky likvidovala požár osobního automobilu ve Staré Pace. Požár měli hasiči rychle zlikvidován, příčinou byla technická závada na elektroinstalaci. Škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun, uchráněné hodnoty pak asi na 30 tisíc korun.

Holín – dopravní nehoda – 29. 10.  13:59
Na silnici č. 16 v katastru obce Holín došlo k dopravní nehodě nákladního vozidla a motocyklu. Řidič motorky skončil v péči posádky ZZS, motorka zůstala zaklíněna pod kamionem. Po policejním zadokumentování místa nehody vyprostili hasiči havarovaný motocykl zpod návěsu, k úniku provozních kapalin nedošlo. Na místě zasahovala profesionální jednotka hasičů z Jičína.

Nová Paka – požár – 30. 10. 12:55
Novopacká profesionální jednotka hasičů dohašovala ohniště po pálení ohně, událost byla beze škody.

Dřevěnice – dopravní nehoda – 30. 10.  15:40
Jičínská profesionální jednotka hasičů zasahovala u dopravní nehody dvou osobních automobilů, které se střetly na silnici č. 16. Při události došlo ke zranění celkem dvou osob, v péči je měla ZZS. Komunikace byla zpočátku neprůjezdná, policisté odkláněli dopravu. Hasiči zabezpečili havarované vozy a odpojili u nich akumulátory. Po policejním zadokumentování místa nehody se jednotka postarala o odstranění následků a úklid vozovky. 

Nová Paka – dopravní nehoda – 30. 10.  22:28
V Pražské ulici havaroval v sobotu večer osobní automobil, který poničil plot a skončil v zahradě na soukromém pozemku. Profesionální novopacká jednotka se postarala o odstranění následků nehody.

Dřevěnice – dopravní nehoda – 31. 10.  12:48
V neděli zasahovali profesionální hasiči z Jičína a Nové Paky u dopravní nehody na silnici č. 16, nedaleko místa nehody sobotní (Dřevěnice, 30. 10. 15:40). Nehoda se obešla bez zranění osob, jednotky zajistily místo události a provedly úklid komunikace.

Nová Paka – dopravní nehoda – 31. 10.  13:28
Následky dopravní nehody dvou osobních vozidel odstranily profesionální jednotky požární ochrany z Jičína a Nové Paky v katastru části Kumburský Újezd. Jedna zraněná osoba byla v péči ZZS. Hasiči odpojili u vozidel akumulátory a po zadokumentování místa a odtažení aut se postarali o úklid vozovky.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Police nad Metují – technická pomoc – 29. 10. 18:50
Odstranění stromu z komunikace v části Pěkov. (HZS Broumov, JSDH Police nad Metují)

Náchod – technická pomoc – 30. 10. 12:59
Odstranění nebezpečně nakloněného stromu v ulici Krkonošská. (HZS Náchod, JSDH Náchod)

Jaroměř – dopravní nehoda – 30. 10.  14:38
Na silnici č. 33 havaroval v sobotu odpoledne v Náchodské ulici motocykl s dodávkou, na místo spěchali profesionální hasiči ze stanice Jaroměř. Přivolaný lékař zdravotnické záchranné služby bohužel potvrdil, že řidič motocyklu svým zraněním na místě podlehl. Okolnosti dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR. Jednotka pomohla zajistit místo události a vrátila se zpět na základnu.

Vernéřovice – technická pomoc – 30. 10.  20:07
Profesionální jednotka hasičů z Broumova poskytla technickou pomoc při řešení vodovodní havárie, kdy prasknul přívod vody v domě.

Žďár nad Metují – požár – 31. 10. 10:43
Čtyři jednotky hasičů likvidovaly v neděli dopoledne požár lesní hrabanky po předchozí těžbě. Ohniska po pálení byla na několika místech, kolem 11:30 hod. byl požár zlikvidován. Při události nevznikla škoda na majetku. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova, JSDH Police nad Metují, Bukovice a Žďár nad Metují. JSDH Broumov držela zálohu na zbrojnici.

Dolní Radechová – dopravní nehoda – 31. 10.  15:29
Profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Dolní Radechová vyjeli k ohlášené dopravní nehodě,  v ulici Hlubočky se měl střetnout motorkář s chodcem. Řidič i chodec skončili v péči ZZS, motorku hasiči odstavili mimo komunikaci. 

Náchod – dopravní nehoda – 31. 10.  18:39
V Kladské ulici v Bělovsi zajistili profesionální hasiči z Náchoda místo dopravní nehody tří osobních vozidel. Při události nebyl nikdo zraněn. Hasiči všechny vozy zajistili proti vzniku požáru, následně pomohli s naložením na odtah a postarali se o odstranění následků nehody.  
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Kostelec nad Orlicí – dopravní nehoda – 30. 10.  08:32
Mezi Kostelecem nad Orlicí a obcí Tutleky zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí u dopravní nehody osobního vozidla. Auto skončilo na střeše, jedna osoba byla  péči posádky ZZS. Automobil hasiči zajistili a poté ho pomocí navijáku stáhli zpět na kola. Dále byl vůz zajištěn proti vzniku požáru a jednotky zasypaly uniklé provozní kapaliny.

Dobré – dopravní nehoda – 30. 10.  14:11
Profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Dobré byli přivoláni k dopravní nehodě, kdy měl na projíždějící osobní automobil spadnout strom. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči strom z vozu odstranili a postarali se o úklid vozovky.

Týniště nad Orlicí – požár – 30. 10.  14:16
Profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Týniště nad Orlicí byli přivoláni k trafostanici, kde mělo dojít k zahoření izolátoru. Hasiči monitorovali místo pomocí termokamery a prostor opáskovali. Události si převzali energetici.

Doudleby nad Orlicí – technická pomoc – 30. 10. 16:28
Odstranění stromu z cyklostezky v ulici Jiráskova. (JSDH Doudleby nad Orlicí)

Doudleby nad Orlicí – požár – 30. 10. 18:29
Požár menší kupky listí zlikvidovala rychle policejní hlídka v ulici Dukelská, na místo byli přivoláni také profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Doudleby nad Orlicí, aby zkontrolovali místo po požáru. (JSDH Doudleby nad Orlicí)

Bačetín – technická pomoc – 31. 10. 09:41
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Dobruška, JSDH Dobruška, Bačetín)

Lično – požár – 31. 10.  12:15
Profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou, JSDH Lično a Solnice byli přivoláni k požáru starého travního porostu, který se měl rozšířit po nezvládnutém pálení. Požářiště prolili hasiči důkladně vodou, při události nevznikla žádná škoda.

Kostelec nad Orlicí – záchrana osoby – 31. 10.  15:06
Záchranu nezletilé osoby ze střechy objektu v ulici Grunda provedli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Kostelec nad Orlicí. Osoba byla sundána pomocí automobilového žebříku a předána do péče ZZS.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Prosečné – požár – 29. 10.  08:36
Profesionální jednotka hasičů ze stanice Vrchlabí byla vyslána do areálu pily, kde došlo k menšímu zahoření pilin na ploše asi 50x50 cm. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování, při události nevznikla žádná škoda.

Špindlerův Mlýn – dopravní nehoda – 29. 10.  13:12
V části Bedřichov zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Špindlerův Mlýn, odstraňovali následky dopravní nehody – zajišťovali likvidaci uniklých provozních kapalin.

Trutnov – dopravní nehoda – 29. 10.  15:25
Na silnici č. 37 mezi částmi Bojiště a Nová Střítež zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Hajnice u nehody osobního automobilu, který měl havarovat mimo komunikaci do stromu. Čtyřčlenná posádka vozidla skončila v péči zdravotnické záchranné služby, komunikace byla zpočátku neprůjezdná. Hasiči havarovaný automobil zajistili, následně ho vyprostili a umístili mimo komunikaci tak, aby nepřekážel provozu. Na závěr se jednotka postarala o úklid vozovky.

Vítězná – technická pomoc – 29. 10. 17:00
Odstranění spadlého stromu přes komunikaci v části Záboří. (JSDH Vítězná)

Trutnov – dopravní nehoda – 29. 10.  17:05
Na silnici č. 16 v části Horní Předměstí došlo ke srážce dvou osobních vozidel, jedna zraněná osoba byla v péči ZZS. Místo zabezpečovali profesionální hasiči z Trutnova, likvidovali unikající pohonné hmoty a uklízeli vozovku.

Trutnov – dopravní nehoda – 30. 10.  04:11
Na silnici č. 300 se střetla dvě dodávková vozidla, na místo události vyrazili profesionální hasiči ze stanice Trutnov. Jeden člověk utrpěl při nehodě zranění, ve své péči ho měli zdravotničtí záchranáři. Hasičská jednotka zabezpečila místo události i nabourané dodávky, po policejním došetření odklidila vozidla mimo komunikaci a odstranila následky nehody.

Špindlerův Mlýn – technická pomoc – 30. 10.  14:10
Odstranění stromu z komunikace v části Přední Labská. (HZS Vrchlabí, JSDH Špindlerův Mlýn)

Zdobín – požár – 30. 10.  17:07
Profesionální hasiči z Hořic a JSDH Miletín dohašovali ohniště po předchozím pálení klestí. Při události nevznikla žádná škoda.

Trutnov – únik nebezpečných látek – 31. 10.  12:16
V ulici Na Svobodě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova, v bytě se mělo rozeznít čidlo upozorňující na přítomnost oxidu uhelnatého. Přístroje hasičů skutečně přítomnost nebezpečné látky zachytily, v místě byla jedna zraněná osoba, která byla v péči ZZS. Hasiči provedli přirozené odvětrání prostor a vyžádali si na místo technika pohotovostní plynárenské služby, který si místo události převzal. Evakuace obyvatel domu nebyla nutná.

Vrchlabí – dopravní nehoda – 31. 10.  13:29
V Nádražní ulici došlo k dopravní nehodě, kdy měl osobní vůz narazit do domu. Profesionální jednotka hasičů ze stanice Vrchlabí zajistila místo zásahu. Vozidlo bylo zabezpečené mimo komunikaci, události si převzali policisté.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Dobré

DN Dobré 

Detailní náhled

DN Dřevěnice, 30. 10. 2021

DN Dřevěnice, 30. 10. 2021 

Detailní náhled

DN HOlín

DN HOlín 

Detailní náhled

DN Jaroměř, moto (1)

DN Jaroměř, moto (1) 

Detailní náhled

DN Jaroměř, moto (2)

DN Jaroměř, moto (2) 

Detailní náhled

DN Jaroměř, moto (3)

DN Jaroměř, moto (3) 

Detailní náhled

DN Kostelec nad Orlicí

DN Kostelec nad Orlicí 

Detailní náhled

DN Náchod, Kladská (1)

DN Náchod, Kladská (1) 

Detailní náhled

DN Náchod, Kladská (2)

DN Náchod, Kladská (2) 

Detailní náhled

DN Nechanice (1)

DN Nechanice (1) 

Detailní náhled

DN Nechanice (2)

DN Nechanice (2) 

Detailní náhled

DN Nová Paka, Kumburský Újezd

DN Nová Paka, Kumburský Újezd 

Detailní náhled

DN Smiřice (1)

DN Smiřice (1) 

Detailní náhled

DN Smiřice (2)

DN Smiřice (2) 

Detailní náhled

DN Smiřice (3)

DN Smiřice (3) 

Detailní náhled

DN Smiřice (4)

DN Smiřice (4) 

Detailní náhled

DN Starý Bydžov (1)

DN Starý Bydžov (1) 

Detailní náhled

DN Starý Bydžov (2)

DN Starý Bydžov (2) 

Detailní náhled

DN Trutnov, Bojiště

DN Trutnov, Bojiště 

Detailní náhled

DN Trutnov, Horní Předměstí

DN Trutnov, Horní Předměstí 

Detailní náhled

DN Trutnov

DN Trutnov 

Detailní náhled

P Zdobín

P Zdobín 

Detailní náhled

P Žďár nad Metují

P Žďár nad Metují 

Detailní náhled

TP Chudonice

TP Chudonice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem