HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 26. do neděle 28. 11. 2021 celkem 74 událostí.
 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové - technická pomoc - 26. 11. 07:44
Profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic pomohli s provizorní opravou porouchaného kamionu, který blokoval dopravu u kruhového objezdu u ČKD.

Praskačka - požár - 26. 11. 12:29
K požáru sazí v komíně rodinného domu vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové - Pražská. Půda byla silně zakouřená, hasiči ji odvětrali a zkontrolovali komínové těleso. To pak jednotka musela pročistit, požár se naštěstí nerozšířil. Událost se obešla beze škody.

Smiřice - dopravní nehoda - 26. 11. 15:25
Provoz na silnici č. 33 u Trotiny zastavila v pátek odpoledne vážná dopravní nehoda dvou osobních aut, při které se zranilo celkem pět lidí. Událost byla na operační středisko nahlášena krátce před 15:30 hod. Na místě spolupracovaly všechny složky IZS. Hasiči museli vyprošťovat pomocí hydrauliky, zasahoval i vrtulník LZS. Komunikace byla po dobu provádění záchranných a likvidačních prací uzavřena. Hasiči zabezpečili havarovaná auta, likvidovali uniklé provozní kapaliny a odstranili po policejním zadokumentování následky nehody. Provoz na hlavním silničním tahu byl obnoven po 17. hodině. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Jaroměř, Hradec Králové - Pražská a z centrální stanice Hradec Králové.

Lochenice - požár - 26. 11. 19:08
Požár tří popelnic na komunální odpad likvidovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové - Pražská a JSDH Lochenice.

Třebechovice pod Orebem - technická pomoc - 27. 11. 03:16
Odstranění spadlého stromu z komunikace. (HZS Hradec Králové, JSDH Třebechovice pod Orebem)

Třebechovice pod Orebem - technická pomoc - 27. 11. 17:03
Odstranění spadlého stromu z komunikace. (HZS Hradec Králové, JSDH Třebechovice pod Orebem)

Hradec Králové - dopravní nehoda - 28. 11. 10:21
Profesionální hasiči z královéhradecké centrály byli vysláni k dopravní nehodě osobního vozidla a dodávky. Ke střetu došlo na komunikaci mezi Pileticemi a Slatinou. Hasiči museli dvě osoby vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení, zdravotničtí záchranáři si převzali do péče celkem čtyři osoby. Hasiči zabezpečili dále místo zásahu a zajistili havarované vozy proti vzniku požáru, odpojili u nich akumulátory. Vozovka byla neprůjezdná, nabouraná auta byla následně naložena na odtah.

Smiřice - dopravní nehoda - 28. 11. 18:58
Na silnici č. 33 u Trotiny zasahovaly dvě profesionální jednotky hasičů (HZS Jaroměř a Hradec Králové – Pražská) u dopravní nehody osobního automobilu. Vozidlo narazilo do stromu a skončilo mimo komunikaci. Jednu zraněnou osobu měli v péči zdravotníci. Hasiči zabezpečili místo zásahu a pomáhali s usměrněním dopravy na hlavním silničním tahu, ten byl průjezdný jedním jízdním pruhem.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Vidochov - dopravní nehoda - 26. 11. 17:19
Novopacká profesionální jednotka hasičů odstranila následky dopravní nehody osobního automobilu, který vyjel mimo komunikace mezi stromy. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hasiči zajistili místo události a zabezpečili havarovaný vůz proti vzniku požáru.

Jičín - požár - 26. 11. 23:30
Do ulice Na Jihu vyjížděli v pátek před půlnocí profesionální hasiči ze stanice Jičín. V jednom z bytových domů byl ohlášen požár, jednotka průzkumem zjistila, že se jednalo o zahoření botníku. Chodba domu byla přirozeným způsobem odvětrána, požár byl rychle zlikvidován. Škoda je ve výši asi pěti tisíc korun.

Hořice - technická pomoc - 27. 11. 11:34
Odstranění dvou vyvrácených stromů hrozících pádem na vozovku. (HZS Hořice)

Nová Paka - dopravní nehoda - 27. 11. 12:59
U dopravní nehody osobního automobilu zasahovali profesionální hasiči ze stanice Nová Paka. Vozidlo skončilo mimo silnici na louce, jedna zraněná osoba byla v péči ZZS. Jednotka zajistila místo dopravní nehody a postarala se o úklid vozovky.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Červený Kostelec - požár - 26. 11. 05:38
K požáru kompostu vyjížděli do Lánské ulice profesionální hasiči ze stanice Náchod a JSDH Červený Kostelec. Požár měli hasiči rychle zlikvidovaný, nezpůsobil žádnou škodu.

Jaroměř - požár - 27. 11. 16:57
V jaroměřské části Josefov, ulici Zdeňka Němečka, zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Jaroměře u ohlášeného požáru sazí v komíně domu. Ke komínu se dostali hasiči pomocí výškové techniky, hořelo uvnitř komínového tělesa bez dalšího rozšíření požáru. Zařízení muselo být vyloučeno z užívání.

Police nad Metují - dopravní nehoda - 28. 11. 12:48
K havarovanému osobnímu vozidlu, které skončilo mimo komunikaci, vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Náchod a JSDH Police nad Metují. Ve voze cestovala jedna osoba, vyvázla bez zranění. Hasiči zabezpečili havarovaný vůz.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Liberk - požár - 26. 11. 19:44
Profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Deštné v Orlických horách likvidovali požár dodávky. Plameny vozidlo kompletně zničily. V okolí nic dalšího ohroženo nebylo, to potvrdilo i kontrolní měření termokamerou. Příčinou vzniku události byla technická závada, způsobená škoda byla vyčíslena asi na 40 tisíc korun.

České Meziříčí – dopravní nehoda – 27. 11.  12:10
Na komunikaci v ulici Osvobození zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Opočno u dopravní nehody osobního a nákladního automobilu. Jedna osoba byla při nehodě zraněna. Obě vozidla zabezpečili hasiči proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Jednotky odstranily havarovaná auta mimo komunikaci a postaraly se o úklid vozovky.

Synkov – Slemeno – technická pomoc – 27. 11. 15:04
Odstranění stromu z telefonního vedení v části Jedlina. (HZS Rychnov nad Kněžnou)

Potštejn – dopravní nehoda – 28. 11.  09:45
V ulici Polní vyprostila profesionální jednotka hasičů ze stanice Rychnov nad Kněžnou vozidlo, které skončilo v příkopu. Nikdo nebyl při události zraněn.

Javornice – dopravní nehoda – 28. 11.  10:15
Rychnovští profesionální hasiči odstranili následky dopravní nehody osobního automobilu, který havaroval v obci Javornice. Auto narazilo do stromu a plotu, jednu osobu měla v péči posádka ZZS.

Borohrádek – dopravní nehoda – 28. 11.  12:46
U další dopravní nehody zasahovala profesionální jednotka hasičů ze stanice Rychnov nad Kněžnou v katastru části Šachov, osobní automobil vyjel mimo komunikaci. Při příjezdu hasičů už bylo auto zpět na silnici, unikaly z něj provozní kapaliny a v místě bylo poškozené dopravní značení. Jednotka zajistila vozidlo a likvidovala uniklé pohonné hmoty.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Vrchlabí – technická pomoc – 26. 11.  15:23
Kouř vycházející z budovy vodní elektrárny v průmyslovém obvodu ve Vrchlabí zalarmoval dvě jednotky hasičů – profesionální a dobrovolnou z Vrchlabí. Průzkumem bylo nakonec zjištěno, že se jednalo pouze o technickou závadu, a to zadřený klínový řemen. K zahoření nedošlo.

Lanžov – technická pomoc – 26. 11. 18:24
Odstranění spadlého stromu na komunikaci v části Sedlec. (HZS Hořice, JSDH Dubenec)

Chvaleč – technická pomoc – 26. 11. 21:07
Profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Radvanice vyprošťovali osobní automobil, který hrozil pádem do příkopu. Vozidlo bylo bez poškození vytaženo a předáno majiteli.

Špindlerův Mlýn – dopravní nehoda – 26. 11.  22:22
Osobní automobil, který hrozil pádem ze stráně, zajistili a vyprostili profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Špindlerův Mlýn.

Hajnice – požár – 27. 11. 11:49
Požár lesní hrabanky menšího rozsahu likvidovali v lesním porostu profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a JSDH Hajnice.

Úpice – požár – 27. 11. 12:04
V Mánesově ulici hasily profesionální jednotka z Trutnova a JSDH Úpice požár kovového kontejneru. Požár se podařilo zachytit v počátku, při události nevznikla žádná škoda.

Pec pod Sněžkou – dopravní nehoda – 28. 11. 12:36
V části Velká Úpa odstranili hasiči následky dopravní nehody osobního automobilu. Nehoda byla bez zranění, hasiči zkontrolovali vůz na únik kapalin a zabezpečili ho. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Pec pod Sněžkou.

Pec pod Sněžkou – dopravní nehoda – 28. 11. 12:51
Další nehoda se stala ve Velké Úpě, osobní automobil zapadl v lese a vůz hrozil pádem ze stráně. Profesionální hasiči z Trutnova a JSDH Pec pod Sněžkou pomohli s vyproštěním vozu.  

Pec pod Sněžkou – dopravní nehoda – 28. 11. 13:31
Ve Velké Úpě zabezpečila místní dobrovolná jednotka místo dopravní nehody osobního vozu, který měl sjet ze srázu. Vozidlo bylo bez úniku provozních kapalin, jedna osoba byla v péči horské služby.

Strážné – dopravní nehoda – 28. 11. 14:38
Osobní vozidlo, které vyjelo mimo komunikaci a hrozilo pádem, vyprostili zpět na silnici profesionální hasiči ze stanice Vrchlabí. Na místě spolupracovala jednotka s technickými službami.

Trutnov – požár – 28. 11. 18:30
K požáru chaty v trutnovské části Voletiny vyjížděly po 18. hodině tři jednotky hasičů. Při příjezdu hasičů na místo události prostupovaly plameny střechou chaty ven. Dvě osoby se dostaly mimo zasažený objekt. Než si je do péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, podali jim hasiči kyslík. Těsně po 19. hodině byl požár lokalizován, dále jednotky rozebíraly konstrukce a dohašovaly ohniska. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu po 21. hodině. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Trutnov – Horní Staré Město a Úpice.
Na základě ohledání za denního světla bylo vyšetřovateli potvrzeno, že požár byl způsoben stavebně technickou závadou od spalinové cesty, na vině bylo nedodržení bezpečnostní vzdálenosti spalinové cesty od hořlavých konstrukcí. Škoda byla odhadnuta asi na 900 tisíc korun, uchráněné hodnoty s přihlédnutím k okolním stavbám na pozemku jsou stanoveny na stejnou částku.

Strážné – dopravní nehoda – 28. 11. 19:28
Vrchlabská profesionální jednotka vyprošťovala osobní automobil sjetý do příkopu.

Pec pod Sněžkou – dopravní nehoda – 28. 11. 21:37
Na namrzlé silnici vedoucí do Horní Malé Úpy zasahovali hasiči u nehody osobního vozidla, které skončilo převrácené na bok v příkopu. Automobil jednotky vrátily na kola, dále bylo vyproštěno na silnici a připraveno na odtah. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Pec pod Sněžkou.

por. Mgr. Martina Götzová
tisková mluvčí, HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN - Pec p. Sněžkou

DN - Pec p. Sněžkou 

Detailní náhled

DN Borohárdek

DN Borohárdek 

Detailní náhled

DN České Meziříčí

DN České Meziříčí 

Detailní náhled

DN HK, Piletice

DN HK, Piletice 

Detailní náhled

DN Police nad Metují

DN Police nad Metují 

Detailní náhled

DN Smiřice, Trotina 28. 11.

DN Smiřice, Trotina 28. 11. 

Detailní náhled

DN Smiřice, Trotina26.11.

DN Smiřice, Trotina26.11. 

Detailní náhled

DN Vidochov

DN Vidochov 

Detailní náhled

P dodávky, Liberk

P dodávky, Liberk 

Detailní náhled

P Hajnice

P Hajnice 

Detailní náhled

P Trutnov

P Trutnov 

Detailní náhled

P Trutnov

P Trutnov 

Detailní náhled

TP Hořice

TP Hořice 

Detailní náhled

TP Hradec Králové

TP Hradec Králové 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem