HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zásahy u dopravních nehod

Celkem u 33 událostí, z toho u 10 dopravních nehod zasahovaly ve čtvrtek 17. 6. 2021 jednotky požární ochrany v Královéhradeckém kraji. Většina nehod se přitom stala v odpoledních hodinách, jakoby se vysoké teploty podepsaly na pozornosti účastníků silničního provozu.

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 07:03
V Koutníkově ulici se profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská postarala o úklid vozovky po dopravní nehodě dvou osobních vozidel.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 08:28
Na silnici č. 11 v ulici Bratří Štefanů zasahovala profesionální jednotka z centrální stanice Hradec Králové u nehody čtyř osobních automobilů. Jednotka zajistila místo události, odstranila následky nehody a pomohla s umístěním vozidel mimo komunikaci tak, aby nebyl blokován průjezd. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.


ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Jičíněves – dopravní nehoda – 16:28
Na silnici č. 32 zasahovala profesionální jednotka z Jičína a JSDH Kopidlno u dopravní nehody osobního automobilu a motocyklu u části Bartoušov. Při nehodě byl jeden člověk zraněn, na místě jej vyzvedl vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči zajistili místo nehody, vozidla byla odstraněna na odstavnou plochu a místo zásahu bylo předáno policistům.

Dřevěnice – dopravní nehoda – 18:06
K dopravní nehodě čtyř osobních vozidel, která se střetla na silnici č. 16 v katastru obce Dřevěnice, zasahovali profesionální hasiči ze stanic Jičín a Nová Paka. Zdravotnická záchranná služba si převzala do své péče celkem tři osoby, ty byly následně transportovány do nemocnice. Komunikace byla zpočátku vlivem následků nehody neprůjezdná. Jednotky zajistily havarované vozy a zasypaly únik provozních kapalin. Nejprve byl provoz obnoven kyvadlově, po policejním došetření a naložení vozů na odtah se hasiči postarali o úklid vozovky. Poslední jednotka se na základnu vrátila před 22. hodinou.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Jetřichov – dopravní nehoda – 14:45
U dopravní nehody osobního automobilu a kola zasahovali v Jetřichově profesionální hasiči z Broumova a JSDH Meziměstí. Zraněný cyklista byl v péči zdravotnických záchranářů, do nemocnice ho transportoval vrtulník letecké záchranné služby. Jednotky zajistily místo události a byly nápomocny policistům při vyšetřování dopravní nehody.

Červený Kostelec – dopravní nehoda – 18:39
V ulici Školní havaroval do dopravního značení a betonové zdi motocyklista, hasiči mu poskytli první předlékařskou pomoc a dále si jej převzala zdravotnická záchranná služba. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Následky dopravní nehody odstranili profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Bílý Újezd – dopravní nehoda – 14:16
Na silnici č. 14 havarovala v Bílém Újezdu dvě osobní vozidla, komunikace zůstala kyvadlově průjezdná. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky, JSDH Solnice a HZSP ŠKODA Kvasiny. Jednotky místo nehody zabezpečily a postaraly se o odstranění následků. Jednu zraněnou osobu si převzala do péče ZZS. Dopravu řídily hlídky městské a státní policie.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Chotěvice – dopravní nehoda – 16:23
K dopravní nehodě kamionu, který havaroval na silnici č. 16 u Chotěvic, vyjížděli postupně profesionální hasiči z Trutnova, JSDH Hostinné a také profesionální jednotka z Hradce Králové. Kamion měl sjet na krajnici, kde následně havaroval do svodidel, na kterých zůstal zaklíněn. Řidiči poskytli hasiči první předlékařskou pomoc. Vozidlo jednotky zkontrolovaly, zda z něj nehrozí únik provozních kapalin. Komunikace byla zpočátku zásahu průjezdná, vyproštění vozidla si vyžádalo následná omezení. Na uvolnění automobilu ze svodidel povolal velitel zásahu vyprošťovací automobil z centrální stanice Hradec Králové, s jeho pomocí se podařilo vrátit vůz zpět na komunikaci. Zásah jednotky ukončily kolem 19. hodiny.

Pilníkov – dopravní nehoda – 17:38
K dopravní nehodě motocyklu vyjížděla do Pilníkova profesionální jednotka hasičů z Trutnova. Řidička skončila v péči ZZS. Hasiči zajistili místo události a prohlédli motorku, zda z ní neunikají provozní náplně.

Dvůr Králové nad Labem – dopravní nehoda – 18:30
V části Lipnice havaroval motocykl, řidič skončil i se svým strojem v příkopu. Zraněná osoba byla v péči zdravotnických záchranářů, jednotka profesionálních hasičů ze Dvora Králové nad Labem zajistila místo události a pomohla s transportem pacienta do vozidla ZZS.



Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Bílý Újezd

DN Bílý Újezd 

Detailní náhled

DN Červený Kostelec

DN Červený Kostelec 

Detailní náhled

DN Dřevěnice (1)

DN Dřevěnice (1) 

Detailní náhled

DN Dřevěnice (2)

DN Dřevěnice (2) 

Detailní náhled

DN Dřevěnice (3)

DN Dřevěnice (3) 

Detailní náhled

DN Chotěvice (1)

DN Chotěvice (1) 

Detailní náhled

DN Chotěvice (2)

DN Chotěvice (2) 

Detailní náhled

DN Chotěvice (3)

DN Chotěvice (3) 

Detailní náhled

DN Jetřichov

DN Jetřichov 

Detailní náhled

DN Jičiněves, Bartoušov

DN Jičiněves, Bartoušov 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem