HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 11. do neděle 13. 6. 2021 celkem 64 událostí.
 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Stěžery – technická pomoc – 11. 6. 14:11
Profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská vyjela k původně ohlášenému požáru osobního vozidla. Průzkumem hasiči zjistili, že k požáru nedošlo a jednalo se zřejmě jen o technickou závadu.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 11. 6. 17:05
Do Gagarinovy ulice mířila profesionální jednotka z centrální stanice Hradec Králové, srazila se zde dvě osobní vozidla. Hasiči místo zajistili, zlikvidovali uniklé provozní kapaliny a havarovaná vozidla odstranili mimo vozovku. Jednu osobu si převzala do péče zdravotnická záchranná služba.

Nový Bydžov – požár – 12. 6. 03:40
Novobydžovská profesionální jednotka byla vyslána v sobotních brzkých ranních hodinách do ulice Stanislava Hudečka, byl zde ohlášen požár mikrovlnné trouby v rodinném domě. Při příjezdu hasičů už bylo místo uhašené, jednotka prostory zkontrolovala a odvětrala. Od mikrovlnné trouby zahořelo i další vybavení kuchyně, škoda byla odhadnuta asi na 150 tisíc korun. Jednu osobu, která se nadýchala zplodin hoření, si převzala do péče zdravotnická záchranná služba.

Hradec Králové – požár – 12. 6. 09:36
Požár klestí menšího rozsahu v části Nový Hradec Králové zlikvidovala profesionální jednotka z centrální stanice.

Vysoká nad Labem – technická pomoc – 12. 6. 14:37
Odstranění spadlého stromu z parkoviště. (JSDH Vysoká nad Labem)

Hradec Králové – záchrana osoby – 12. 6. 18:01
Jednotka z centrální stanice Hradec Králové otevřela nouzově byt v ulici Šimkova.  

Hradec Králové – únik nebezpečných látek – 12. 6. 22:03
Likvidaci naftové skvrny z komunikace po technické závadě na osobním vozidle zajistila v Mrštíkově ulici profesionální jednotka z královéhradecké centrály.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 13. 6. 15:20
Ve Štefánikově ulici došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, jednotka z centrální stanice se postarala o úklid vozovky od střepů a plastů. Nikdo nebyl zraněn.

Hradec Králové – technická pomoc – 13. 6. 16:59
K původně oznámenému požáru osobního vozidla vyjížděli na dálnici D11 profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Jednotka zjistila, že došlo pouze k technické závadě na vozidle, nejednalo se o požár.

Hradec Králové – technická pomoc – 13. 6. 23:48
V ulici Bratří Štefanů pomohly profesionální jednotka z centrální stanice a dobrovolné jednotky z částí Malšova Lhota a Plácky s odčerpáním vody z haly jedné firmy.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Slatiny – dopravní nehoda – 11. 6. 14:29
Bez zranění se obešla dopravní nehoda traktoru a osobního vozidla v obci Slatiny. Na místě zasahovala profesionální jednotka ze stanice Jičín. Při události došlo k poškození domečku s hlavním uzávěrem plynu. Jednotka zajistila místo události, průběžně měřila, zda neodchází k úniku plynu a zkontrolovala vozidla kvůli případnému úniku provozních kapalin.

Jičín – dopravní nehoda – 12. 6. 13:05
Profesionální jednotka ze stanice Jičín uklidila vozovku po dopravní nehodě osobního vozidla. To mělo narazit do svodidel na silnici č. 16 u části Robousy, na komunikaci pak zůstaly úlomky plastů. Nikdo nebyl zraněn.

Jičín – dopravní nehoda – 13. 6. 01:34
Nárazem do stromu skončila cesta osobního vozidla u části Popovice. Strom vozidlo nárazem přerazilo, jedna osoba byla zraněna a předána do péče ZZS. Profesionální jednotka z Jičína zajistila havarovaný vůz a poškozený strom rozřezala.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Jasenná – technická pomoc – 11. 6. 15:09
Čerpání vody ze zatopeného pozemku. (JSDH Jasenná)

Jaroměř – dopravní nehoda – 11. 6. 15:26
V ulici Hradecká zasahovala profesionální jednotka z Jaroměře u dopravní nehody dodávky a motocyklu. Nikdo nebyl zraněn, došlo jen k drobnému úniku provozních kapalin, který hasiči zlikvidovali.

Nové Město nad Metují – dopravní nehoda – 11. 6. 21:54
U části Vrchoviny došlo k dopravní nehodě osobního automobilu, na místo vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Nové Město nad Metují. Nikdo nebyl zraněn, vůz tvořil překážku na komunikaci. Jednotky zachytávaly unikající provozní kapaliny, nasvěcovaly místo zásahu a po naložení auta na odtah provedly úklid vozovky.

Náchod – dopravní nehoda – 12. 6. 07:37
U obchodního centra v ulici Polská odstranila profesionální náchodská jednotka následky dopravní nehody osobního automobilu, který narazil do sloupu veřejného osvětlení. Z vozu unikly provozní náplně, poškozený sloup hasiči zajistili a po odtahu vozidla provedli úklid vozovky.

Nové Město nad Metují – dopravní nehoda – 12. 6. 10:57
Do Dobrušské ulice v části Krčín mířili hasiči k dopravní nehodě cyklisty. Pomohli se zajištěním místa události a s transportem zraněného do vozidla ZZS. Na místě byli profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Rokytnice v Orlických horách.

Červený Kostelec – dopravní nehoda – 12. 6. 15:33
V ulici Boženy Němcové zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Hasiči zajistili oba automobily a provedli opatření proti vzniku požáru. Jedna osoba byla předána do péče zdravotnické záchranné služby. Místní jednotka následně vyčkala na odtahovou službu a po naložení havarovaných aut se postarala o úklid komunikace.

Jetřichov – dopravní nehoda – 12. 6. 21:10
Profesionální hasiči z Broumova a Náchoda byli vysláni k dopravní nehodě osobního vozidla, které skončilo převrácené mimo vozovku v příkopu. K nehodě došlo na silnici č. 303 v lokalitě Pasa. Ve vozidle měl cestovat jeden člověk, hasiči mu poskytli první předlékařskou pomoc a poté byl předán do péče ZZS. Automobil zůstal v úrovni pod mostkem, na jeho vytažení povolal velitel zásahu vyprošťovací automobil. Po zadokumentování místa nehody Policií ČR provedly jednotky vyproštění vozidla zpět na komunikaci.

Česká Skalice – dopravní nehoda – 13. 6. 06:39
Profesionální jednotka z Jaroměře odstranila následky dopravní nehody osobního automobilu po střetu se zvěří.

Žďár nad Metují – záchrana osoby – 13. 6. 16:02
Pád horolezce byl ohlášen na tísňovou linku v neděli odpoledne krátce po 16. hodině. K události mělo dojít v oblasti Kočičích skal v katastru obce Žďár nad Metují. Ke zranění osobě byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Náchod s technickým automobilem vybaveným speciálně pro lezeckou skupinu, dále byly zalarmovány dobrovolné jednotky z Police nad Metují a Žďáru nad Metují, Skalní záchranná služba a z Hradce Králové letěl vrtulník letecké záchranné služby s leteckým záchranářem hasičů na palubě. Osoba měla spadnout z výšky asi 15 metrů. Spolu s posádkou ZZS se dostali zasahující ke zraněnému horolezci, zajistili jej a připravili na transport. Z vrtulníku se na místo slanil letecký záchranář HZS a spolu s ním byl pacient v celotělové vakuové matraci a v transportní síti přenesen v podvěsu na bezpečné místo. Dále byl horolezec transportován vrtulníkem LZS do zdravotnického zařízení.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Říčky v Orlických horách – požár – 11. 6. 09:11
K požáru myčky v rekreačním domku v Říčkách v Orlických horách vyjížděli v pátek dopoledne hasiči ze čtyř jednotek požární ochrany. Požár se nakonec podařilo uhasit ještě před příjezdem jednotek, ty dále místo události zajistily a prostor odvětraly. Škoda byla vyčíslena asi na 15 tisíc korun. Při události zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, JSDH Rokytnice v Orlických horách a Říčky v Orlických horách, v rámci mezikrajské výpomoci vyjela na místo i profesionální jednotka ze stanice Žamberk (HZS Pardubického kraje).

Rokytnice v Orlických horách – technická pomoc – 11. 6. 12:31
Čerpání vody ze sklepa mateřské školy po přívalovém dešti. (HZS Rychnov nad Kněžnou, JSDH Rokytnice v Orlických horách)

Rychnov nad Kněžnou – požár – 11. 6. 23:57
Tři jednotky hasičů byly vyslány k požáru odpadu v části Roveň. Na místě hořely palety a další materiál, požár byl zlikvidován pomocí vysokotlakého proudu vody. Při události nevznikla žádná škoda. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Rychnov nad Kněžnou a Vamberk.

Orlické Záhoří – dopravní nehoda – 12. 6. 14:09
K dopravní nehodě dodávky vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Dobruška a dobrovolné jednotky z Deštného v Orlických horách a Orlického Záhoří. Dodávka havarovala na silnici č. 311,  skončila mimo vozovku, kde narazila do mostku. Spolu s řidičem v ní cestovalo sedm dětí. Hasiči zajistili místo události, z vozidla unikaly provozní kapaliny, které se podařilo zlikvidovat. Zdravotnická záchranná služba prohlédla posádku vozidla, jedna zraněná osoba byla transportována do nemocnice, druhá byla po ošetření ponechána na místě. Zbytek cestujících byl v pořádku.

Týniště nad Orlicí – dopravní nehoda – 13. 6. 05:26
Profesionální jednotka hasičů ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Týniště nad Orlicí odstranily následky dopravní nehody osobního vozidla. Auto bylo nalezeno havarované na komunikaci mezi Křivicemi a Ostašovicemi, v místě byla poškozena svodidla a silnice byla neprůjezdná. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a postarali se o úklid vozovky. Jedna osoba byla při události zraněna.

Trnov – dopravní nehoda – 13. 6. 09:16
Tři lidé skončili v péči zdravotnické záchranné služby po dopravní nehodě osobního automobilu v obci Trnov. Vůz prorazil bránu u rodinného domu. Na místo mířila profesionální jednotka ze stanice Dobruška. Hasiči provedli na vozidle opatření proti vzniku požáru a zkontrolovali ho na únik provozních kapalin. Místo zásahu si poté převzala Policie ČR.

Týniště nad Orlicí – technická pomoc – 13. 6. 12:00
Odstranění stromu z pozemní komunikace v části Petrovice. (HZS Rychnov nad Kněžnou, JSDH Týniště nad Orlicí)
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Trutnov – záchrana osoby – 11. 6. 08:03
V Náchodské ulici pomohla profesionální jednotka ze stanice Trutnov s nouzovým otevřením bytu, nacházela se zde zraněná osoba.

Janské Lázně – dopravní nehoda – 11. 6. 08:27
Trutnovská profesionální jednotka vyjela v pátek dopoledne k ohlášené dopravní nehodě tří osobních vozidel. Ke střetu došlo na silnici č. 297 mezi Svobodou nad Úpou a Janskými Lázněmi. V autech cestovalo celkem třináct lidí, pět z nich muselo být ošetřeno zdravotnickou záchrannou službou. Tři lidé pak byli převezeni do nemocnice, dva zůstali po ošetření na místě události. Hasiči zajistili havarovaná vozidla, provedli na nich protipožární opatření a pomohli s ošetřením zraněných. Komunikace byla zpočátku neprůjezdná. Po zadokumentování místa nehody pomohla jednotka s naložením vozidel na odtah a postarala se o úklid vozovky. Po 11. hodině se hasiči vraceli zpět na základnu, událost si převzala Policie ČR.

Libňatov – dopravní nehoda – 12. 6. 11:12
V Libňatově odstranili profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Úpice následky dopravní nehody osobního vozu, který narazil do předmětu na silnici. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, hasiči zajistili likvidaci olejové skvrny.

Špindlerův Mlýn – technická pomoc – 12. 6. 12:06
Odstranění stromu z komunikace v části Labská. (JSDH Špindlerův Mlýn)

Hajnice – dopravní nehoda – 12. 6. 13:48
U dopravní nehody na silnici č. 37 mezi Kocbeřemi a Výšinkou zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a JSDH Hajnice. V místě havaroval motocykl, jedna osoba byla zraněna, skončila v rukou záchranářů.

Havlovice – technická pomoc – 12. 6. 18:54
Odstranění stromu z komunikace. (JSDH Havlovice)

Doubravice – technická pomoc – 12. 6. 19:42
Odstranění stromu z komunikace v části Velehrádek. (HZS Dvůr Králové nad Labem)

Klášterská Lhota – dopravní nehoda – 12. 6. 20:51
V Klášterské Lhotě zajistili profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Hostinné úklid vozovky po dopravní nehodě osobního vozidla. Při události došlo k úniku provozních kapalin, které jednotky zasypaly sorpčním materiálem a zlikvidovaly.

Dvůr Králové nad Labem – záchrana osoby – 13. 6. 02:44
Profesionální jednotka z královédvorské stanice pomohla nemohoucí osobě po pádu z invalidního vozíku.

Trutnov – technická pomoc – 13. 6. 12:21
Odstranění stromu z komunikace v ulici Horská. (HZS Trutnov)

Vrchlabí – technická pomoc – 13. 6. 13:45
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Vrchlabí)


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Červený Kostelec

DN Červený Kostelec 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Gagarinova

DN Hradec Králové, Gagarinova 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Štefánikova

DN Hradec Králové, Štefánikova 

Detailní náhled

DN Janské Lázně (1)

DN Janské Lázně (1) 

Detailní náhled

DN Janské Lázně (2)

DN Janské Lázně (2) 

Detailní náhled

DN Janské Lázně (3)

DN Janské Lázně (3) 

Detailní náhled

DN Jetřichov (1)

DN Jetřichov (1) 

Detailní náhled

DN Jetřichov (2)

DN Jetřichov (2) 

Detailní náhled

DN Náchod

DN Náchod 

Detailní náhled

DN Nové Město nad Metují, Vrchoviny

DN Nové Město nad Metují, Vrchoviny 

Detailní náhled

DN Trnov

DN Trnov 

Detailní náhled

DN Týniště nad Orlicí

DN Týniště nad Orlicí 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem