HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 31. 1. do neděle 2. 2. 2020 celkem 44 událostí. Museli zasahovat u dopravních nehod, likvidovali také požár rodinného domu ve Rtyni v Podkrkonoší. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – požár – 31. 1. 00:30
Profesionální jednotka z centrální stanice Hradec Králové zasahovala v ulici Za Lípou v části Malšovice, kde byl nahlášen požár sazí v komíně rodinného domu. Za pomoci automobilového žebříku se hasiči dostali ke komínu a provedli jeho vyčištění. Velitel zásahu vyloučil zařízení z užívání do doby, než ho prohlédne revizní technik. Při události nevznikla žádná škoda.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 1. 2. 06:53
Na křižovatce Gočárovy třídy a Střelecké ulice zasahovala profesionální jednotka z centrální stanice u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Jeden člověk byl při nehodě zraněn, po poskytnutí první předlékařské pomoci byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. Jednotka místo nehody zabezpečila, zajistila vozidla proti vzniku požáru a předala místo zásahu policistům.  

Hradec Králové – požár – 1. 2. 18:41
Požár tří kusů plastových popelnic v ulici K Labi likvidovala profesionální jednotka z centrální stanice. Kontejnery byly požárem zcela zničeny, v blízkosti bylo zaparkováno také osobní vozidlo, poškozeno nebylo. Požár je klasifikován jako beze škody, příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování.

Kosičky – dopravní nehoda – 2. 2. 02:44
Profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou odstraňovali následky dopravní nehody osobního automobilu. Vůz havaroval v katastru části Kosišky, skončil mimo vozovku. Nikdo nebyl při nehodě zraněn. Hasiči provedli na voze protipožární opatření a poté jej vyprostili. Auto bylo dál pojízdné.

Hradec Králové – požár – 2. 2. 15:36
K ohlášenému požáru autobusu vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice na výcvikový polygon v areálu letiště. Došlo k zahoření vozidla na straně u akumulátoru. Hasiči proměřili místo zahoření pomocí termokamery, během pár minut byla oznámena likvidace události. Škoda byla předběžně odhadnuta na 20 tisíc korun.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 2. 2. 19:21
Ve Velké ulici odstranili profesionální hasiči z centrální stanice následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Jednotka zajistila místo události, odpojila akumulátor, vozidla zůstala mimo křižovatku.

Lužec nad Cidlinou – technická pomoc – 2. 2. 22:09
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Nový Bydžov)

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Dolní Lochov – dopravní nehoda – 31. 1. 06:16
Na křižovatce na silnici č. 16 zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín a dobrovolná jednotka ze Sobotky u dopravní nehody nákladního a osobního automobilu. Při události byly dvě osoby zraněny, jednu z nich museli hasiči po nehodě vyprostit. Při nehodě bylo poškozeno i dopravní značení. Jednotky místo nehody zabezpečily, dobrovolná se pak postarala o úklid vozovky.

Jičín – požár – 2. 2. 10:43
Jičínská profesionální jednotka se postarala o likvidaci požáru plastové popelnice a blízkých tújí v Jaselské ulici. Škoda byla předběžně vyčíslena na osm tisíc korun. Příčinou vzniku události byla pravděpodobně nedbalost, kdy byl do popelnice umístěn žhavý popel.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Česká Skalice – dopravní nehoda – 1. 2. 10:02
Profesionální jaroměřská a dobrovolná českoskalická jednotka zasahovaly společně u nahlášené dopravní nehody dvou osobních automobilů. Nehoda se stala na obchvatu České Skalice na silnici č. 33. Při nehodě se střetla dvě auta, obě skončila převrácená na střechu. Hasiči zabezpečili místo nehody, při události bylo zraněno celkem šest lidí, všechny si převzali do péče zdravotničtí záchranáři. Komunikace byla po dobu záchranných a likvidačních prací uzavřena. Na pomoc s úklidem vozovky a odstranění následků nehody povolal velitel zásahu také silničáře. Poslední jednotka se vracela z místa události kolem 13. hodiny.

Hejtmánkovice – dopravní nehoda – 1. 2. 10:02
U dopravní nehody, která se stala na silnici č. 302 mezi Hejtmánkovicemi a Broumovem, zasahovali profesionální broumovští hasiči. Osobní automobil skončil mimo komunikaci, cestovaly v něm dvě osoby. Jednoho člověka musela jednotka vyprostit na páteřní desce, avšak bez využití hydraulického vyprošťovacího zařízení. Jednotka dále zabezpečila vozidlo a následně jej pomohla naložit na odtah.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Libel – požár – 31. 1. 14:41
Na silnici č. 321 ve stoupání u obce Libel došlo k požáru osobního vozidla, na místo spěchali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou i dobrovolné jednotky z Kostelce nad Orlicí a Častolovic. Jednalo se o vozidlo značky Škoda Felicia. Policejní hlídka použila k prvotnímu hašení hasicí přístroj, jednotky dále nasadily k ochlazení vysokotlaký proud vody. Hasiči zkontrolovali auto pomocí termokamery, provoz na komunikaci byl řízen kyvadlově. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na výfukovém potrubí. Škoda byla vyčíslena asi na tři tisíce korun.

Vamberk – technická pomoc – 1. 2. 18:40
Tři jednotky hasičů vyjely do Janáčkovy ulice, kde obyvatelé jednoho z bytů oznámili, že se dostává do obytných prostor kouř z komína. Hasiči provedli průzkum v půdních prostorách domu, požár se nepotvrdil. Dále změřily jednotky koncentrace nebezpečných látek v ovzduší v bytě, kam kouř unikal. Následně byla spalinová cesta vyloučena z užívání. Při události nebyl nikdo zraněn. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Vamberk a Doudleby nad Orlicí.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Rtyně v Podkrkonoší – požár – 31. 1. 10:45
Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru rodinného domu v Bosenské ulici. Při příjezdu hasičů na místo události byl objekt zakouřený, plamenné hoření nebylo viditelné, jednotky prováděly průzkum domu se zavodněným proudem. Během průzkumu hasiči v objektu nikoho neobjevili, byl už prázdný, ale předtím v něm byly dvě nezletilé osoby, které se stihly dostat samy ven. Děti zkontrolovala na místě zdravotnická záchranná služba, jedno z nich bylo pak v doprovodu rodiče z místa odvezeno. Požárem byla zasažena kotelna domu, která vyhořela, poškozeny byly až mezistropní konstrukce. Kolem 11:30 měly jednotky požár pod kontrolou, těsně před 13. hodinou ohlásil velitel zásahu likvidaci. Na požářiště se následně dostal vyšetřovatel hasičů, který si na pomoc povolal specialistu v oblasti elektro z Institutu ochrany obyvatelstva v Lázních Bohdanči. Místo bylo zadokumentováno, příčina vzniku požáru je stále předmětem vyšetřování. Škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 800 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec a Rtyně v Podkrkonoší.

Trutnov – dopravní nehoda – 1. 2. 10:46
Na Úpském nábřeží odstranili profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Hajnice následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Jeden člověk byl při nehodě zraněn a byl převezen do nemocnice. Další dva lidé vyvázli bez zranění. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin na silnici. Hasiči zabezpečili vozidla, odpojili akumulátor a olejovou skvrnu zasypali. Po naložení na odtah se jednotky postaraly o úklid vozovky.

Martina Götzová, tisková mluvčí
foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Česká Skalice (1)

DN Česká Skalice (1) 

Detailní náhled

DN Česká Skalice (2)

DN Česká Skalice (2) 

Detailní náhled

DN Česká Skalice (3)

DN Česká Skalice (3) 

Detailní náhled

DN Dolní Lochov

DN Dolní Lochov 

Detailní náhled

DN Hejtmánkovice

DN Hejtmánkovice 

Detailní náhled

DN Hradec Králové, Gočárova

DN Hradec Králové, Gočárova 

Detailní náhled

DN Kosičky

DN Kosičky 

Detailní náhled

DN Trutnov

DN Trutnov 

Detailní náhled

P Autobusu, Hradec Králové

P Autobusu, Hradec Králové 

Detailní náhled

P Rtyně v Podkrkonoší (1)

P Rtyně v Podkrkonoší (1) 

Detailní náhled

P Rtyně v Podkrkonoší (2)

P Rtyně v Podkrkonoší (2) 

Detailní náhled

P Rtyně v Podkrkonoší (3)

P Rtyně v Podkrkonoší (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem