HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od 15. do 17. 2. 2019 celkem 54 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 15. 2. 14:34
V ulici Antonína Dvořáka došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Nehoda se obešla bez zranění, z automobilů unikaly provozní kapaliny. Hasiči z centrální hradecké stanice místo události zajistili a postarali se o odstranění následků.

Praskačka – železniční dopravní nehoda – 15. 2. 18:45
Na železničním přejezdu v katastru obce Praskačka došlo ke střetu nákladního vlaku s osobním vozidlem. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Nehoda se obešla bez zranění osob, osoba byla při příjezdu hasičů na místo mimo vozidlo. Hasiči místo události zajistili a následně jej předali drážní jednotce SŽDC.

Smidary – dopravní nehoda – 15. 2. 23:30
Profesionální hasiči z Nového Bydžova odstraňovali následky dopravní nehody, která se stala na silnici č. 327 v katastru části Chotělice. Automobil skončil po nehodě na střeše, nikdo nebyl při události zraněn.

Třebechovice pod Orebem – dopravní nehoda – 16. 2. 18:20
Na křižovatce komunikace I/11 s Pardubickou ulicí zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice s místní dobrovolnou jednotkou u dopravní nehody tří osobních automobilů. Jedna osoba se při nehodě zranila, do péče si ji převzali záchranáři. Hasiči místo zásahu zajistili, provedli opatření proti vzniku požáru a do příjezdu policistům usměrňovali dopravu. Místní jednotka se po došetření postarala o likvidaci následků nehody.

Opatovice nad Labem – požár – 17. 2. 10:00
Profesionální jednotka z centrální stanice byla vyslána na silnici I/37 spojující Hradec Králové a Pardubice. V katastru části Pohřebačka začal hořet osobní automobil. Při příjezdu jednotky na místo události byl požár vozu již v plném rozsahu, zasaženo bylo celé vozidlo. Jednotka zahájila hasební zásah, požár lokalizovala a následně předala místo zásahu profesionální jednotce ze stanice Pardubice. Nikdo nebyl zraněn.

Hradec Králové – technická pomoc – 17. 2. 10:03
V neděli dopoledne byli zalarmováni profesionální hasiči na centrální stanici, aby přijeli na Velké náměstí k Bílé věži. Na ochozu věže seděl totiž člověk na zábradlí. Nakonec se ukázalo, že se jednalo o fotografa, který si chtěl pouze něco vyfotit.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Šárovcova Lhota – požár – 17. 2. 14:43
Profesionální hasiči z Hořic jeli v neděli odpoledne do Šárovcovy Lhoty, byl zde nahlášen požár kuchyňské linky, který stihli majitelé uhasit před příjezdem jednotky. Hasiči provedli následně kontrolu místa zahoření pomocí termokamery, aby odhalili případná skrytá ohniska. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Příčinou požáru byla technická závada digestoře.

Slatiny – dopravní nehoda – 17. 2. 22:05
Mezi obcemi Jičíněves a Slatiny havaroval v neděli večer osobní automobil. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci a zůstalo převrácené na střechu v příkopu. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů z Jičína. Otočila havarovaný vůz zpět na kola a pomohla s naložením na odtah. Při nehodě nebyl nikdo na místě zraněn.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Náchod – dopravní nehoda – 16. 2. 16:48
V části Staré Město nad Metují najelo v Bílkově ulici osobní vozidlo do ostrůvku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Na místo vyjeli profesionální hasiči z náchodské stanice, aby zajistili únik kapalin a odstranili následky dopravní nehody.

Borová – požár – 17. 2. 08:08
V obci Borová došlo k požáru velkoobjemového kontejneru na komunální odpad. Plameny nenapáchaly žádnou škodu, na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolné jednotky z Borové a Nového Hrádku.

Náchod – dopravní nehoda – 17. 2. 05:06
Náchodští profesionální hasiči zasahovali v Broumovské ulici v části Malé Poříčí u dopravní nehody osobního vozidla. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, hasiči místo zásahu zajistili.

Martínkovice – dopravní nehoda – 17. 2. 09:57
V Martínkovicích havaroval osobní vůz, při nehodě nedošlo ke zranění, ale u vozidla byla proražena olejová vana. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova. Olejovou skvrnu jednotka zasypala a komunikaci uklidila.

Teplice nad Metují – dopravní nehoda – 17. 2. 13:44
Tři jednotky hasičů byly vyslány k dopravní nehodě osobního automobilu v katastru Teplic nad Metují na úseku směrem do Adršpachu. Auto skončilo po nehodě mimo komunikaci a bylo převrácené na střechu. Po došetření nehody se hasiči postarali o uvolnění a vyproštění vozidla zpět na komunikaci. K tomu využili vyprošťovací automobil, kdy pomocí jeřábu automobil nadzvedli, přetočili jej a zpět na kolech ho vrátili na silnici. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Broumova a Náchoda a také dobrovolná jednotka z Teplic nad Metují.

Náchod – požár – 17. 2. 16:18
V Kladské ulici likvidovala profesionální jednotka z Náchoda požár odpadkového koše na autobusovém nádraží. Ke škodě při události nedošlo.

Adršpach – technická pomoc – 16:21
Ve skalním městečku se rozjela v neděli odpoledne pátrací akce po dvou ztracených osobách. Na místě spolupracovaly složky IZS, mezi kterými byli i profesionální hasiči z Broumova a Náchoda, dobrovolná jednotka z Adršpachu a také Skalní záchranná služba. Ztracení lidé šli původně po zelené turistické značce, ale poté sešli z cesty. Asi po hodině a půl byli turisté nalezeni. Nacházeli se ve špatně přístupném terénu a neměli vhodné obutí do zimního kluzkého terénu. Hasiči jim proto vybudovali lanové zábradlí, pomocí kterého bezpečně sešli. Nalezení turisté byli v pořádku. Po dobu zásahu držela dobrovolná jednotka z Broumova zálohu na stanici.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Bílý Újezd – dopravní nehoda – 15. 2. 07:48
K dopravní nehodě osobního vozidla mířili do části Hroška profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice. Automobil skončil mimo komunikaci na střeše, řidič vyvázl z nehody bez zranění. Hasiči zabezpečili havarovaný vůz proti vzniku požáru, k úniku provozních kapalin nedošlo.

Dobruška – technická pomoc – 15. 2. 07:49
Na křižovatce silnice I/14 v Dobrušce pomáhali místní profesionální hasiči se zajištěním nákladu spadlého na komunikaci. Z nákladního vozidla spadly při odbočování betonové výlisy, jeden vážil asi půl tuny. Řidič vozidla si zajistil jeřáb, pomocí kterého byl náklad z komunikace odstraněn. Asi po hodině od nahlášení události se podařilo náklad naložit.

Javornice – dopravní nehoda – 15. 2. 08:29
Profesionální jednotka z Rychnova nad Kněžnou spěchala k dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo na silnici č. 319 mezi obcí Javornice a Rychnovem nad Kněžnou. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci a zůstala v něm jedna osoba. Člověk nebyl zaklíněn, ale nešly otevřít dveře automobilu a nemohl se dostat ven. Hasiči osobu z vozu vytáhli a provedli na místě události opatření proti vniku požáru. Jednotka předala následně místo zásahu policistům, o osobu z vozu se postarali záchranáři.

Sedloňov – technická pomoc – 17. 2. 09:42
Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Olešnice v Orlických horách pomohli autobusu, který uvízl kvůli technické závadě v části Polom. Autobus se podařilo hasičům spravit a  bez dalšího poškození mohl pokračovat v další jízdě.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Vrchlabí – dopravní nehoda – 15. 2. 07:00
K dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se stala v Poštovní ulici, vyjížděli profesionální hasiči z Vrchlabí. Jednotka zajistila místo události, při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Hajnice – dopravní nehoda – 15. 2. 07:34
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/hasici-zasahovali-na-jednom-miste-u-stretu-dvou-osobnich-vozu-i-u-zapadleho-autobusu.aspx

Horní Maršov – požár – 15. 2. 07:57
K nahlášenému požáru sazí v komíně v Malé Uličce vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Horního Maršova. Hasiči saze strhli a komín vymetli. Při požáru nevznikla žádná škoda.

Kunčice nad Labem – dopravní nehoda – 15. 2. 11:01
U železničního přejezdu mezi Kunčicemi nad Labem a Klášterskou Lhotou havaroval nákladní automobil s přívěsem. Ten se převrátil na bok, poškodil signalizační zařízení na přejezdu a blokoval průjezd komunikací. Železnice byla průjezdná. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova a dobrovolná jednotka z Hostinného. Na místě spolupracovali hasiči také s drážní jednotkou SŽDC. Hasiči pomohli převrátit návěs zpět na kola a zapřáhli jej zpět za automobil.

Špindlerův Mlýn – dopravní nehoda – 16. 2. 11:59
Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka ze Špindlerova Mlýna zasahovali v části Labská u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Hasiči místo zásahu zajistili a postarali se o odtlačení vozidel mimo komunikaci.

Úpice – dopravní nehoda – 16. 2. 13:48
V ulici Dr. A. Hejny zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Úpice u dopravní nehody dvou osobních automobilů. Nehoda se obešla bez zranění osob. Hasiči místo zásahu zabezpečili a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Jedno z vozidel odklidili následně mimo komunikaci a s druhým pomohli na odtah.

Havlovice – požár – 16. 2. 20:15
U požáru klestí o rozsahu asi 5x5 m zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a místní dobrovolná jednotka. Při události nevznikla žádná škoda.

Dolní Branná – dopravní nehoda – 17. 2. 08:44
Vrchlabští profesionální hasiči odstraňovali následky dopravní nehody dvou osobních vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Únik pohonných hmot zlikvidovali hasiči pomocí sorbentu. Následně odtáhli jedno z vozidel mimo vozovku a postarali se o úklid komunikace.

Horní Maršov – požár – 17. 2. 13:50
V Horních Albeřicích zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Horního Maršova u nahlášeného požáru v komínovém tělese. Při příjezdu jednotek už nebylo plamenné hoření viditelné, ale půda byla zakouřená. Událost se obešla beze škody.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Hroška

DN Hroška 

Detailní náhled

DN Chotělice

DN Chotělice 

Detailní náhled

DN Javornice

DN Javornice 

Detailní náhled

DN Teplice n. M.  (1)

DN Teplice n. M. (1) 

Detailní náhled

DN Teplice n. M.  (2)

DN Teplice n. M. (2) 

Detailní náhled

DN Teplice n. M.  (3)

DN Teplice n. M. (3) 

Detailní náhled

DN Teplice n. M.  (4)

DN Teplice n. M. (4) 

Detailní náhled

DN Třebechovice p. O.  (1)

DN Třebechovice p. O. (1) 

Detailní náhled

DN Třebechovice p. O.  (2)

DN Třebechovice p. O. (2) 

Detailní náhled

DN Třebechovice p. O.  (3)

DN Třebechovice p. O. (3) 

Detailní náhled

DN Úpice

DN Úpice 

Detailní náhled

P OA, Opatovice n. L.  (1)

P OA, Opatovice n. L. (1) 

Detailní náhled

P OA, Opatovice n. L.  (2)

P OA, Opatovice n. L. (2) 

Detailní náhled

P Šárovcova Lhota

P Šárovcova Lhota 

Detailní náhled

ŽDN Praskačka (1)

ŽDN Praskačka (1) 

Detailní náhled

ŽDN Praskačka (2)

ŽDN Praskačka (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem