HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 18. do neděle 20. 10. 2019 celkem 50 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Černilov – dopravní nehoda – 18. 10. 10:08
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/ridic-neprezil-naraz-do-mostku-u-cernilova.aspx

Nechanice – dopravní nehoda – 18. 10. 12:47
Na silnici č. 323 mezi Nechanicemi a Kunčicemi havaroval nákladní automobil, který se převrátil na bok. Na místo události byly vyslány profesionální jednotka z Nového Bydžova a dobrovolná z Nechanic. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Jednotky místo nehody zajistily, odtah si zabezpečil řidič vozu.  

Lochenice – dopravní nehoda – 18. 10. 14:48
Profesionální jednotka ze stanice Hradec Králové – Pražská byla vyslána k nahlášené dopravní nehodě dodávky a osobního vozidla na silnici č. 33 v katastru obce Lochenice. Při nehodě byli dva lidé zraněni, do péče si je převzali záchranáři. Jednotka zajistila místo události, postarala se o úklid vozovky a předala místo zásahu policistům.

Lhota pod Libčany – dopravní nehoda – 18. 10. 14:54
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/ridic-neprezil-naraz-do-mostku-u-cernilova.aspx

Hradec Králové – dopravní nehoda – 18. 10. 21:41
Na silnici č. 33 odstraňovali následky dopravní nehody dvou osobních aut profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, z havarovaných vozidel unikly provozní kapaliny. Jednotka zasypala únik sorpčním materiálem a postarala se o úklid vozovky.

Chlumec nad Cidlinou – dopravní nehoda – 19. 10. 12:22
Osobní vozidlo havarovalo na silnici č. 327 u odbočky na Převýšov. Vozidlo se mělo při nehodě převrátit přes střechu, naštěstí nebyl nikdo z posádky zraněn. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou. Jednotky zabezpečily místo nehody, na vozidle provedly opatření proti vzniku požáru a odpojily akumulátor. Dobrovolná jednotka následně pomohla s naložením vozidla na odtah.

Hradec Králové – požár – 19. 10. 17:15
Na Slezském Předměstí likvidovali profesionální hasiči z centrální stanice a dobrovolná jednotka z Malšovy Lhoty požár křovinatého porostu malého rozsahu. Při události nevznikla škoda.

Smidary – požár – 19. 10. 17:38
Pět jednotek hasičů bylo zalarmováno kvůli nahlášenému požáru domu ve Smidarech. Průzkumem na místě události hasiči zjistili, že došlo k požáru v části přístavku, kde se skladovalo dřevo, zasaženy byly krovy i střecha. Rozšíření plamenů nad obytnou část se podařilo hasičům zabránit. Aby dohasili všechna případná skrytá ohniska, museli část střechy rozebrat. Velitel zásahu pak ohlásil v 18:16 likvidaci požáru. Majitelům byl následně nařízen dohled nad požářištěm do půlnoci. Vyšetřovatel hasičů na místě zjistil, že za vznikem požáru stála zřejmě nedbalost majitelů, škoda byla vyčíslena na 150 tisíc korun. Jednotkám se podařilo uchránit hodnoty představující asi 400 tisíc korun.
Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Jičína a Nového Bydžova a JSDH Skřivany, Jičín, Smidary.

Hradec Králové – požár – 19. 10. 21:16
Profesionální hasiči z obou hradeckých stanic vyjížděli v sobotu po 21. hodině k nahlášenému požáru u prodejny nábytku v obchodní zóně na Pražském Předměstí. Při příjezdu na místo události hasiči zjistili, že došlo k požáru dvou dodávek na parkovišti v těsné blízkosti objektu, a došlo tudíž také k rozšíření požáru na plechové bednění budovy. Jednotkám se podařilo požár lokalizovat ve 21:47 hod., likvidaci ohlásil velitel zásahu ve 22:10 hod. Místo zásahu bylo následně předáno zástupcům firmy. Proč začalo hořet, to je nyní předmětem vyšetřování. Škoda, kterou plameny napáchaly, byla vyčíslena asi na 650 tisíc korun. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši desítek milionů korun.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 20. 10. 03:01
Blízko křižovatky ulic Sokolská a Rašínova havaroval osobní automobil, který narazil do sloupu, a došlo k jeho následnému odražení. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, jednotka zajistila místo nehody. Protože vozidlo nepřekáželo provozu na komunikaci, vrátili se hasiči zpět na základnu a místo si převzala policie.

Dolní Přím – záchrana zvířete – 20. 10. 04:40
V neděli brzy nad ránem pomáhali v části Probluz profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská srnci, který se zamotal do pletiva. Nešťastné zvíře museli hasiči z pletiva vystříhat a poté jej bezpečně vypustili zpět do lesa.

Hradec Králové – technická pomoc – 20. 10. 15:32
V podjezdu u mostu U Soutoku došlo ke zranění cyklisty, kterému zůstala noha ve výpletu kola. Pomohli mu profesionální hasiči z blízké centrální stanice, osoba byla předána do péče ZZS.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 20. 10. 15:48
Do Koutníkovy ulice spěchali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská, stala se zde dopravní nehoda dvou osobních vozidel. Jednu osobu si převzali do své péče zdravotničtí záchranáři. Hasiči zajistili místo nehody a odstranili následky.

Běleč nad Orlicí – požár – 20. 10. 15:51
Profesionální hasiči z centrální stanice vyjeli k nahlášenému požáru kontejneru, ten byl uhašen před příjezdem jednotky. Hasiči následně místo zkontrolovali. Při události nevznikla škoda.

Hradec Králové – požár – 20. 10. 16:40
Další požár kontejneru byl nahlášen hasičům, tentokrát se jednalo o velký kontejner v Malšově Lhotě. Jednotka z hradecké centrály přijela k doutnajícímu kontejneru, požár během pár minut zlikvidovala. I tentokrát se vše obešlo beze škody.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Nová Paka – požár – 18. 10. 02:13
V ulici U Studénky hasila profesionální jednotka z novopacké stanice požár pěti plastových kontejnerů, jeden kontejner se podařilo před ohněm uchránit. Škoda byla vyčíslena na asi 35 tisíc korun. Příčina vzniku události je předmětem vyšetřování.

Nevratice – požár – 19. 10. 18:16
V katastru obce Nevratice zasahovali hasiči u požáru dřevního odpadu na ploše asi 2x2 m. Při události nevznikla žádná škoda. Kvůli požáru byli zalarmováni profesionální hasiči z Hořic a Nového Bydžova a JSDH Ostroměř a Hořice.

Lázně Bělohrad – dopravní nehoda – 20. 10. 10:06
Profesionální hasiči z Hořic a Nové Paky spěchali k nahlášené dopravní nehodě, která se stala v Lázeňské ulici. Havaroval zde osobní automobil, který se měl převrátit přes střechu a skončil v příkopu na kolech. Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opatření a odpojili akumulátor. K úniku provozních kapalin nedošlo. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Místo zásahu si převzali policisté.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Česká Skalice – dopravní nehoda –  18. 10. 17:18
Na silnici č. 33 na křižovatce s třídou T. G. Masaryka došlo k dopravní nehodě motocyklu a osobního vozidla. Osoba z motorky utrpěla zranění, byla předána do péče ZZS. Na místě došlo také k úniku provozních kapalin. Profesionální jednotka z Jaroměře zajistila místo nehody, řídila provoz na komunikaci a následně se postarala o odstranění následků nehody – pomohla s naložením motocyklu a očistila komunikaci.

Žernov – požár –  18. 10. 17:32
V katastru části Rýzmburk dohašovali dobrovolní hasiči ze Žernova a České Skalice klestí po pálení. Událost se obešla beze škody.

Náchod – požár – 20. 10. 00:10
V neděli po půlnoci vyjížděli profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda do části Staré Město nad Metují, ulice Pražská, kde došlo k požáru keře z tújí. Hasiči dostali požár rychle pod kontrolu a zlikvidovali jej. Událost se obešla beze škody.

Náchod – požár – 20. 10. 00:26
K dalšímu požáru tújí přejížděli profesionální i dobrovolní hasiči z Náchoda do ulice Lidická. Na místě hořelo asi pět metrů porostu, zde byla vyčíslena škoda asi na 5 tisíc korun. Uchráněny byly hodnoty ve výši 20 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Rychnov nad Kněžnou – dopravní nehoda – 18. 10. 07:52
V části Lipovka odstranili profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou následky dopravní nehody osobního automobilu, který narazil do ostrůvku. Po nehodě bylo u vozu utrženo přední kolo, k úniku provozních kapalin nedošlo. Nehoda se obešla bez zranění.

Dobruška – dopravní nehoda – 18. 10. 09:28
Na silnici č. 14 zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky u dopravní nehody osobního auta. To vylétlo mimo komunikaci do příkopu, kde zůstalo převrácené na střeše. Jedna osoba se nacházela při příjezdu hasičů mimo automobil, hasiči jí poskytli první předlékařskou pomoc a následně si ji převzali do péče záchranáři. Jednotka se dále postarala o zajištění místa události, na havarovaném vozidle provedla protipožární opatření a řídila dopravu v místě události. Věc si poté převzali policisté.

Rychnov nad Kněžnou – požár – 18. 10. 12:28
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou likvidovali požár osobního automobilu v Orlické ulici. Hořet začalo v motorovém prostoru, jednalo se o vozidlo na plynový pohon. Na likvidaci požáru nasadila jednotka vysokotlaký proud vody, komunikace musela být na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Příčinou vzniku události byla technická závada, způsobená škoda se vyšplhala na 200 tisíc korun. Další hodnoty ve výši asi 100 tisíc korun se hasičům podařilo ubránit. Po došetření události naložili hasiči vozidlo na odtah.

Vamberk – dopravní nehoda – 19. 10. 13:50
V ulici Helouska zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Jeden člověk byl při nehodě zraněn. Hasiči řídili v místě události dopravu, z vozidel uniklo drobné množství provozních kapalin. Po odtažení aut se jednotky postaraly o likvidaci skvrn z komunikace a konečný úklid.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Horní Kalná – požár – 18. 10. 06:22
V pátek ráno vyjížděli profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka z Dolní Kalné k nahlášenému požáru osobního automobilu. Vozidlo značky Citroen Berlingo bylo při příjezdu hasičů na místo události celé v plamenech, na likvidaci požáru nasadili hasiči vysokotlak. Požár se podařilo uhasit před 7. hodinou ranní, poškozené vozidlo odklidili hasiči na krajnici a sorbentem zlikvidovali uniklé provozní kapaliny. Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena na 20 tisíc korun.

Mladé Buky – únik nebezpečných látek – 18. 10. 11:24
Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Mladých Buků pomohli s odstraněním uniklých pohonných hmot poté, co došlo k proražení nádrže u osobního automobilu. Na silnici uteklo asi 50 litrů benzínu, životní prostředí nijak ohroženo nebylo. Skvrnu zasypali hasiči sorpčním materiálem a zlikvidovali ji.

Horní Olešnice – dopravní nehoda – 19. 10. 00:17
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/ridic-neprezil-naraz-do-mostku-u-cernilova.aspx


Martina Götzová, tisková mluvčí
foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Česká Skalice (1)

DN Česká Skalice (1) 

Detailní náhled

DN Česká Skalice (2)

DN Česká Skalice (2) 

Detailní náhled

DN Chlumec nad Cidlinou

DN Chlumec nad Cidlinou 

Detailní náhled

DN Lázně Bělohrad (1)

DN Lázně Bělohrad (1) 

Detailní náhled

DN Lázně Bělohrad (2)

DN Lázně Bělohrad (2) 

Detailní náhled

DN Lipovka

DN Lipovka 

Detailní náhled

DN NA, Nechanice

DN NA, Nechanice 

Detailní náhled

P dodávek, HK (1)

P dodávek, HK (1) 

Detailní náhled

P dodávek, HK (2)

P dodávek, HK (2) 

Detailní náhled

P dodávek, HK (3)

P dodávek, HK (3) 

Detailní náhled

P Nová Paka (1)

P Nová Paka (1) 

Detailní náhled

P Nová Paka (2)

P Nová Paka (2) 

Detailní náhled

P OA, Rychnov nad Kněžnou (1)

P OA, Rychnov nad Kněžnou (1) 

Detailní náhled

P OA, Rychnov nad Kněžnou (2)

P OA, Rychnov nad Kněžnou (2) 

Detailní náhled

P OA, Rychnov nad Kněžnou (3)

P OA, Rychnov nad Kněžnou (3) 

Detailní náhled

P OA, Rychnov nad Kněžnou (4)

P OA, Rychnov nad Kněžnou (4) 

Detailní náhled

P Smidary (1)

P Smidary (1) 

Detailní náhled

P Smidary (2)

P Smidary (2) 

Detailní náhled

P Smidary (3)

P Smidary (3) 

Detailní náhled

Záchrana zvířete, Dolní Přím (1)

Záchrana zvířete, Dolní Přím (1) 

Detailní náhled

Záchrana zvířete, Dolní Přím (2)

Záchrana zvířete, Dolní Přím (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem