HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od pátku 26. do neděle 28. 4. 2019 celkem 41 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – technická pomoc – 26. 4. 13:37
V ulici Bratří Štefanů pomáhali profesionální i dobrovolní hasiči s odstraněním nebezpečného stavu, který nastal po technické závadě na domíchávači betonu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice a JSDH Malšova Lhota a Svinary.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 26. 4. 14:26
V hradeckých městských lesích došlo na lesní cestě k dopravní nehodě dvou traktorů. Nehoda se obešla bez zranění osob. Na místě unikly v malém množství provozní kapaliny, jednotka zabezpečila místo události a únik oleje zasypala sorpčním materiálem. Místo zásahu si převzali policisté, na místě pracovali profesionální hasiči z centrální stanice.

Nový Bydžov – technická pomoc – 27. 4. 06:19
Na třídě B. Smetany zasahovali v sobotu ráno profesionální hasiči z Nového Bydžova. Poblíž železniční trati se zde pohybovali koně bez dozoru. Hasiči místo nejprve zabezpečili a postarali se o to, aby se koně nerozutekli. Následně byla zvířata předána zástupci majitele a jednotka je pomohla zavést do dvora.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 27. 4. 17:46
Profesionální jednotka z centrální stanice vyjížděla do hradecké části Březhrad, kde došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Jedno z vozidel skončilo po nehodě mimo komunikaci, jednotka se postarala o zabezpečení místa události. Po došetření nehody zajistili hasiči odstranění druhého automobilu mimo vozovku a povrch komunikace uklidili.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Jičín – únik nebezpečných látek – 26. 4. 10:31
Profesionální jednotka z Jičína byla přivolána do Palackého ulice, kde unikal ze zaparkovaného osobního automobilu plyn. Dalšímu úniku plynu bylo zamezeno.

Jičín – technická pomoc – 26. 4. 12:42
V části Sedličky pomáhali profesionální hasiči z Jičína zdravotnické záchranné službě, když snášeli pacienta z těžko přístupného terénu.

Stará Paka – technická pomoc – 26. 4. 21:54
Odstranění stromu z vozovky v části Ústí. (HZS Nová Paka)

Samšina – požár – 27. 4. 09:56
Čtyři jednotky požární ochrany byly zalarmovány v sobotu dopoledne kvůli nahlášenému požáru v objektu obecní vodárny. Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o požár záložního zdroje elektrické energie pro čerpadla. Objekt byl vlivem zahoření zdroje zakouřen, jednotky vynesly zařízení mimo budovu. Příčinou vzniku požáru byla technická závada, škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. Díky rychlému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši půl milionu korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a JSDH Sobotka, Markvartice, Samšina.

Stará Paka – záchrana zvířete – 27. 4. 17:32
Novopačtí profesionální hasiči zachránili kočku ze sloupu elektrického vedení. Zvíře předali v pořádku majiteli.

Hořice – dopravní nehoda – 28. 4. 14:05
K dopravní nehodě motocyklu vyjížděli v neděli odpoledne profesionální hasiči z Hořic. Zraněný řidič motorky skončil v péči záchranářů, motocykl zůstal po nehodě v příkopu. Hasiči zabezpečili dopravní prostředek proti vzniku požáru.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Velký Třebešov – dopravní nehoda –  26. 4. 13:15
Na více než dvě hodiny zaměstnala hasiče páteční dopravní nehoda traktoru, který převážel na valníku nádrže s hnojivem. Dopravní nehoda se stala na silnici I/33 u odbočky na Velký Třebešov, kde došlo k převrácení valníku a úniku hnojiva na komunikaci a do okolního prostředí. Hasičům se podařilo část hnojiva odčerpat, dále zabezpečili nádrže proti dalšímu úniku. Komunikace byla v místě nehody po rozlitém hnojivu kluzká, musela zde být snížena rychlost, silnice byla ale s opatrností po celou dobu průjezdná. Krajské operační a informační středisko zároveň vyrozumělo o vzniklé situaci příslušný odbor životního prostředí a po dohodě s jeho zástupcem byla následně komunikace opláchnuta. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře, s chemickým automobilem dojeli na místo profesionální hasiči z Náchoda a s celým chemickým kontejnerem také profesionální hasiči z centrální stanice v Hradci Králové. Dále byli na místě  dobrovolní hasiči z České Skalice.

Česká Skalice – dopravní nehoda –  26. 4. 20:52
Na silnici I/33 došlo k dopravní nehodě tří osobních automobilů, na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře. Jednotka zajistila místo zásahu, komunikace byla částečně průjezdná. Po nehodě došlo k úniku provozních kapalin, hasiči je zasypali sorpčním materiálem. Následně pomohla jednotka s naložením vozidel na odtahovou službu.

Hejtmánkovice – technická pomoc – 26. 4. 22:36
Odstranění spadlého stromu z komunikace. (HZS Broumov)

Police nad Metují – technická pomoc –  28. 4. 12:34
V části Hlavňov asistovali hasiči zdravotnické záchranné službě při transportu zraněné osoby z těžko přístupného terénu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a Broumova a JSDH Police nad Metují.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Dobruška – technická pomoc – 26. 4. 14:16
V ulici Zd. Nejedlého odstraňovali hasiči z Dobrušky uvolněný plech hrozící pádem.

Orlické Záhoří – požár – 26. 4. 22:34
Tři jednotky byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru biologického odpadu na ploše asi 5x5 m. Při požáru nevznikla žádná škoda. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Deštné v Orlických horách a Orlické Záhoři.

Rychnov nad Kněžnou – dopravní nehoda – 27. 4. 14:24
Profesionální rychnovští hasiči odstraňovali následky dopravní nehody osobního automobilu ve Štemberkově ulici. Vůz vyjel mimo komunikaci, kde poškodil zábradlí. Jednotka provedla na místě opatření proti vzniku požáru a zasypala uniklé pohonné hmoty sorpčním materiálem. Jedna osoba byla po nehodě v péči záchranářů.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Špindlerův Mlýn – únik nebezpečných látek – 26. 4. 10:38
Profesionální hasiči z Vrchlabí a místní dobrovolná jednotka vyjeli do části Bedřichov, kde se na autobusovém nádraží nacházela velká olejová skvrna, rozježděná asi na 200 m.

Žacléř – technická pomoc – 27. 4. 10:49
V části Prkenný Důl odstraňovali hasiči spadlý strom z vozovky. (HZS Trutnov, JSDH Žacléř)


Martina Götzová, tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Březhrad (1)

DN Březhrad (1) 

Detailní náhled

DN Březhrad (2)

DN Březhrad (2) 

Detailní náhled

DN Hořice

DN Hořice 

Detailní náhled

DN Rychnov n. K.  (1)

DN Rychnov n. K. (1) 

Detailní náhled

DN Rychnov n. K.  (2)

DN Rychnov n. K. (2) 

Detailní náhled

DN Traktor, Velký Třebešov (1)

DN Traktor, Velký Třebešov (1) 

Detailní náhled

DN Traktor, Velký Třebešov (2)

DN Traktor, Velký Třebešov (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem