HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 12. 7. do neděle 14. 7. 2019 celkem 52 událostí, z toho bylo 21 dopravních nehod. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 12. 7. 12:44
V Kladské ulici odstraňovali profesionální hasiči z centrální stanice následky dopravní nehody osobního a nákladního vozidla. Hasiči zajistili místo události a u havarovaných vozidel odpojili akumulátor. Následně odstranila jednotka vozy mimo komunikaci tak, aby neblokovaly provoz. Místo události si převzali policisté.

Černilov – dopravní nehoda – 12. 7. 14:22
Na silnici č. 308 mezi Hradcem Králové a Černilovem havaroval osobní automobil, který se dostal mimo vozovku. Při nehodě byly dvě osoby zraněny, z toho jednu museli hasiči z vozidla vyprostit. Následně byl člověk transportován do sanitního vozu ZZS. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a JSDH Černilov.

Lochenice – dopravní nehoda – 12. 7. 14:53
Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská vyjížděli k dopravní nehodě tří osobních vozidel, která se střetla na silnici č. 33. Při události byla jedna osoba zraněna. Hasiči místo události zajistili, zabezpečili vozy proti vzniku požáru a následně pomohli s jejich naložením na odtah. Jednotka zajistila dále odstranění následků nehody a úklid vozovky.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 12. 7. 19:42
Profesionální hasiči z centrální stanice odstraňovali následky dopravní nehody na Brněnské ulici, kde osobní automobil narazil do sloupu veřejného osvětlení. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. O události byly vyrozuměny městské technické služby, které přijely sloup odstranit, vozidlo bylo naloženo na odtah a hasiči se postarali o úklid vozovky.

Stará Voda – dopravní nehoda – 13. 7. 12:37
Na dálnici D11 zasahovali na 68. kilometru profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou. Havaroval zde osobní vůz, přičemž došlo k úniku provozních kapalin. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči místo události zajistili, uklidili vozovku a předali místo zásahu policistům.

Hradec Králové – požár – 14. 7. 12:16
Profesionální hasiči z centrální stanice vyjeli k nahlášenému požáru v lesním porostu v části Nový Hradec Králové. Hořelo na ploše asi 8x8m, škoda byla vyčíslena na 1200 Kč.

Všestary – dopravní nehoda – 14. 7. 14:42
Na silnici č. 35 v katastru části Lípa zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a HZSP ČEPRO a.s. Cerekvice nad Bystřicí u dopravní nehody osobního vozidla, které narazilo do stromu. Na místě byla po nehodě jedna zraněná osoba, do péče si ji převzali záchranáři. Hasiči zajišťovali místo události.

Černožice – železniční dopravní nehoda – 14. 7. 14:54
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/pri-srazce-vlaku-s-osobnim-vozem-zahynuli-ctyri-lide.aspx
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Bašnice – dopravní nehoda – 12. 7. 14:14
U dopravní nehody osobního vozidla se zraněním jedné osoby zasahovali profesionální hasiči z Hořic. Jednotka zabezpečila místo události, provedla opatření proti vzniku požáru a po došetření nehody se postarala o úklid vozovky.

Libuň – požár – 13. 7. 06:33
Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka ze Železnice likvidovali požár dřevěných prken pod pergolou. Událost se obešla beze škody.

Podhorní Újezd a Vojice – dopravní nehoda – 13. 7. 10:59
Na silnici č. 35 havarovaly dva osobní automobily, na místo spěchali profesionální hasiči z Hořic a Jičína. Při nehodě byly zraněny celkem čtyři osoby. Hasiči zajišťovali místo události a pomáhali zdravotnickým záchranářům při ošetření zraněných lidí. Provoz byl řízen přes objízdnou trasu. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem a dále odpojili u havarovaných vozidel akumulátory. Po odstranění vozidel mimo komunikaci se hasiči postarali o úklid vozovky.

Hořice – technická pomoc – 14. 7. 14:04
Profesionální hasiči z Hořic odstraňovali spadlou část stromu na náměstí Jiřího z Poděbrad.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Zábrodí – dopravní nehoda –  13. 7. 08:29
V katastru části Končiny narazil osobní automobil do sloupu elektrického vedení, který spadl na zem. Na místo zásahu byli vysláni profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec. O události byli vyrozuměni energetici. Dobrovolná jednotka následně pomohla s naložením na odtahovou službu a předala místo události policistům a zástupcům energetické společnosti.

Jaroměř – technická pomoc –  13. 7. 15:37
Profesionální a dobrovolní hasiči z Jaroměře pomáhali v části Semonice se zprovozněním kanalizace, který byla ucpaná nánosy po bouřce.

Náchod – dopravní nehoda –  13. 7. 15:56
V Borské ulici zasahovali profesionální hasiči z Náchoda u dopravní nehody osobního automobilu a motocyklu. Jednu osobu si převzali do péče záchranáři, hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny a komunikaci uklidili.

Náchod – dopravní nehoda –  13. 7. 21:54
K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjížděli do Broumovské ulice v části Běloves profesionální hasiči z Náchoda. Při nehodě byl poškozen sloup veřejného osvětlení, o jednu osobu se postarali zdravotničtí záchranáři. Jednotka místo události zajistila a předala jej policistům.

Náchod – technická pomoc –  14. 7. 05:33
Profesionální jednotka z Náchoda odstraňovala v Poděbradově ulici spadlý strom.

Dolany – dopravní nehoda –  14. 7. 08:52
Na silnici č. 33 havaroval osobní automobil, který skončil mimo vozovku v příkopu. Jednotka místo události zabezpečila, zkontrolovala, zda nedochází k úniku kapalin a předala místo zásahu policistům.

Náchod – technická pomoc –  13. 7. 04:33
Profesionální jednotka z Náchoda odstranila strom spadlý do vozovky.

Slavoňov – technická pomoc –  14. 7. 20:20
Profesionální hasiči z Dobrušky zasahovali ve Slavoňově, kde došlo k pádu vyvráceného stromu na střechu domu. Hasiči místo zabezpečili, ořezali větve, ale likvidaci stromu musí obstarat odborná firma.  
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Rychnov nad Kněžnou – požár –  12. 7. 13:38
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou likvidovali v Jiráskově ulici požár izolace motoru menšího autobusu. Autobus byl při příjezdu hasičů odstaven na parkovišti, požár jednotka zlikvidovala vysokotlakým proudem vody. Při události nevznikla žádná škoda, hasičům se podařilo uchránit hodnoty ve výši 80 tisíc korun.

Týniště nad Orlicí – dopravní nehoda –  12. 7. 14:47
V katastru části Rašovice došlo k dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu. Na místo události spěchali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Týniště nad Orlicí. Hasiči místo události zajistili, jedna zraněná osoba byla v péči zdravotnických záchranářů. Nehoda měla také jednoho dětského účastníka, který dostal od hasičů plyšového dráčka Záchranáčka. Z nákladního vozidla došlo k úniku nafty, jednotky pohonné hmoty jímaly a následně zbytek nafty přečerpaly. Nakonec se hasiči postarali o úklid vozovky. Obě vozidla byla po došetření nehody odtažena, komunikace byla tak po téměř pěti hodinách celá zprůjezdněna.

Černíkovice – dopravní nehoda –  12. 7. 15:42
Na silnici č. 321 havaroval v katastru Domašína osobní automobil. Vozidlo skončilo na střeše mimo komunikaci, jednoho člověka si převzali do péče záchranáři. Hasiči na místě zkontrolovali, zda z vozidla neunikají provozní kapaliny. Místo si následně převzali policisté. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice.

Očelice – dopravní nehoda –  14. 7. 06:23
Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Opočna zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu, který skončil mimo vozovku převrácený na střeše. O jednoho člověka se postarali záchranáři a převzali si jej do péče. Jednotky provedly na voze opatření proti vzniku požáru a řídily v místě nehody provoz na komunikaci. Následně převrátili hasiči vozidlo zpět na kola a umístili jej mimo komunikaci.

Rokytnice v Orlických horách – dopravní nehoda – 14. 7. 14:16
Do Severní ulice spěchali hasiči k nahlášené dopravní nehodě osobního vozidla, které mělo srazit nezletilou osobu. Ta skončila v péči záchranářů, na místě zasahoval také vrtulník LZS. Hasiči zajišťovali místo události a následně předali místo zásahu policistům. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Rokytnice v Orlických horách.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Vrchlabí – požár – 12. 7. 07:06
Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár u zahradní chatky v lokalitě Letná. Hořel zde uskladněný materiál přede dveřmi, došlo tak k ohoření dveří objektu. Požár zlikvidovali hasiči pomocí vysokotlakého proudu vody. Příčinou vzniku události byla nedbalost. Škoda byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun, hasičům se podařilo uchránit hodnoty ve výši 200 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Vrchlabí a JSDH Špindlerův Mlýn a Vrchlabí 3 – Podhůří a z HZS Libereckého kraje byla vyžádána pomoc jednotky z Jilemnice.

Dvůr Králové nad Labem – dopravní nehoda – 12. 7. 16:10
V Hradecké ulici odstraňovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem následky dopravní nehody tří osobních vozidel. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. Hasiči zkontrolovali, zda nedochází k úniku provozních kapalin a po došetření se postarali o úklid komunikace.

Trutnov – technická pomoc – 13. 7. 12:02
V části Střítež ve Střítežské ulici odstraňovali profesionální hasiči z trutnovské stanice nebezpečný stav po bouřce. Vlivem ucpání propustí došlo k zaplavení silnice č. 37 a okolí, ale vody brzy z komunikace opět odtekla. Jednotka následně zkontrolovala průchodnost propustí, aby se situace neopakovala.

Chotěvice – dopravní nehoda – 13. 7. 18:10
Na silnici č. 16 havaroval osobní automobil, na místo zásahu vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Hostinného. Automobil vyjel mimo komunikaci, kde skončil na boku opřený o strom. Osoba skončila v péči záchranářů. Hasiči následně vrátili vůz zpět na kola, k úniku provozních kapalin nedošlo. Místo zásahu si pak převzali policisté.

Trutnov – požár – 14. 7. 02:02
O události jsme informovali zde: https://www.hzscr.cz/clanek/pozar-drevostavby-zpusobil-skodu-asi-5-milionu-korun.aspx



Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Bašnice

DN Bašnice 

Detailní náhled

DN Černilov

DN Černilov 

Detailní náhled

DN D11, Stará Voda

DN D11, Stará Voda 

Detailní náhled

DN Dolany

DN Dolany 

Detailní náhled

DN Domašín

DN Domašín 

Detailní náhled

DN Dvůr Králové n. L.  (1)

DN Dvůr Králové n. L. (1) 

Detailní náhled

DN Dvůr Králové n. L.  (2)

DN Dvůr Králové n. L. (2) 

Detailní náhled

DN HK, Brněnská

DN HK, Brněnská 

Detailní náhled

DN HK, Kladská (1)

DN HK, Kladská (1) 

Detailní náhled

DN HK, Kladská (2)

DN HK, Kladská (2) 

Detailní náhled

DN Chotěvice

DN Chotěvice 

Detailní náhled

DN Lípa, Všestary (1)

DN Lípa, Všestary (1) 

Detailní náhled

DN Náchod, Borská

DN Náchod, Borská 

Detailní náhled

DN Náchod, Broumovská

DN Náchod, Broumovská 

Detailní náhled

DN Očelice (1)

DN Očelice (1) 

Detailní náhled

DN Očelice (2)

DN Očelice (2) 

Detailní náhled

DN Podhorní Újezd Vojice (1)

DN Podhorní Újezd Vojice (1) 

Detailní náhled

DN Podhorní Újezd Vojice (2)

DN Podhorní Újezd Vojice (2) 

Detailní náhled

DN Rašovice (1)

DN Rašovice (1) 

Detailní náhled

DN Rašovice (2)

DN Rašovice (2) 

Detailní náhled

DN Zábrodí

DN Zábrodí 

Detailní náhled

P Bus, Rychnov n. K.

P Bus, Rychnov n. K. 

Detailní náhled

P RD, trutnov (1)

P RD, trutnov (1) 

Detailní náhled

P RD, trutnov (2)

P RD, trutnov (2) 

Detailní náhled

P RD, trutnov (3)

P RD, trutnov (3) 

Detailní náhled

P RD, trutnov (4)

P RD, trutnov (4) 

Detailní náhled

P RD, trutnov (5)

P RD, trutnov (5) 

Detailní náhled

P RD, trutnov (6)

P RD, trutnov (6) 

Detailní náhled

TP Trutnov, Střítež (1)

TP Trutnov, Střítež (1) 

Detailní náhled

TP Trutnov, Střítež (2)

TP Trutnov, Střítež (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem