HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od 14. do 16. 12. 2018 celkem 51 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Chlumec nad Cidlinou – požár – 14. 12. 21:14
K nahlášenému požáru sazí v komíně vyjeli do ulice Spravedlnost profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou. Požár se mimo komínové těleso nerozšířil, ani nedošlo k narušení konstrukce. Událost se obešla beze škody.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 15. 12. 04:39
V Buzulucké ulici havarovala dodávka, která se převrátila přes svodidla. Na místo zásahu vyjela profesionální jednotka z centrální stanice. Hasiči poskytli jedné zraněné osobě první předlékařskou péči a posléze si ji převzali záchranáři. Komunikace byla v jednom směru neprůjezdná, trosky vozu byly rozházeny v délce asi 50 metrů, došlo k poškození svodidel i veřejného osvětlení. Vlivem nehody unikly z havarovaného vozu provozní kapaliny. Hasiči je zasypali sorpčním materiálem a následně se postarali o likvidaci následků nehody. Zpět na svou stanici se jednotka vrátila v kolem sedmé hodiny ranní.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 16. 12. 13:02
Profesionální hasiči z centrální stanice zasahovali v neděli u dopravní nehody osobního vozidla v Zamenhofově ulici. Auto nacouvalo do vchodu s výlohou obchodního centra, kde zároveň zranilo jednu osobu. O zraněného člověka se postarali záchranáři, hasiči místo události zajistili a následně jej předali policistům.  

Chlumec nad Cidlinou – požár – 16. 12. 17:41
Tři jednotky požární ochrany zaměstnal požár v rodinném domě, který byl na krajské operační a informační středisko nahlášen v neděli v podvečer. V přízemí domu ve Vrchlického ulici začalo hořet v jednom z pokojů. Jedna osoba se nadýchala zplodin hoření, hasiči jí poskytli první předlékařskou pomoc a po dalším ošetření záchranářů zůstala na místě. Hasiči zlikvidovali požár pomocí vysokotlakého proudu vody během třiceti minut. Následně se postarali o odvětrání domu pomocí přetlakové ventilace a předali dům majiteli. Příčinou požáru bylo nedbalostní jednání, kdy byla v domě ponechána svíčka bez dozoru. Plameny napáchaly škodu ve výši asi 50 tisíc korun. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši tří milionů korun. Při požáru zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolné jednotky z Chlumce nad Cidlinou a Nového Města nad Cidlinou.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Podhorní Újezd a Vojice – dopravní nehoda – 14. 12. 19:05
V části Vojice havaroval na komunikaci I/35 nákladní automobil. Vůz skončil převrácený na bok a převrátil se mimo vozovku. Řidič vozu se při nehodě zranil, do péče si jej převzali záchranáři. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Hořic i Jičína. Na místě provedli opatření proti vzniku požáru a po celou dobu zásahu kontrolovali a zajišťovali unikající naftu z poškozeného kamionu. Celkem se hasičům podařilo zachytit více než 100 litrů nafty, menší množství uniklo také do okolního životního prostředí. Vyproštění kamionu zajistila specializovaná firma. Komunikaci se podařilo zprůjezdnit až po několika hodinách. Hasiči předali následně místo zásahu policistům a mohli se vrátit zpět na stanici.

Úlibice – dopravní nehoda – 16. 12. 19:18
Profesionální jednotka hasičů z Jičína zasahovala u dopravní nehody na komunikaci I/35 v katastru obce Úlibice, kde došlo ke střetu osobního vozu se zvěří. Hasiči se postarali o úklid komunikace.

Hořice – dopravní nehoda – 16. 12. 21:41
Do katastru části obce Libonice vyjeli profesionální hasiči z Hořic. Došlo zde, stejně jako v předešlém případu, ke srážce osobního vozu se zvěří. Hasiči zajistili odstranění následků nehody a pomohli s naložením havarovaného vozu na odtahovou službu.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Šonov – dopravní nehoda – 15. 12 13:10
Osobní automobil havaroval na komunikaci v katastru obce Šonov a skončil v potoce. Hasič místo události zajistili a provedli protipožární opatření. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, do své péče si ji převzali záchranáři. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Broumova a byla povolána také jednotka z Náchoda, která přijela na místo s vyprošťovacím automobilem. Hasičům se podařilo vůz uvolnit a vyprostit jej zpět na komunikaci.

Náchod – požár – 15. 12. 16:13
Profesionální i dobrovolní hasiči z Náchoda byli zalarmováni kvůli požáru osobního vozidla v Havlíčkově ulici. Vůz se nakonec podařilo uhasit před příjezdem jednotek na místo. Příčinou požáru byla technická závada, která napáchala škodu asi za pět tisíc korun.

Dolany – požár – 15. 12. 20:48
Dvě jednotky hasičů spěchaly v sobotu večer do obce Dolany, kde byl nahlášen požár v komíně. Požár nezpůsobil žádnou škodu, nikam dál mimo komín se nerozšířil. Průzkumem hasiči zjistili, že cesta pro odvod kouře byla nevyhovující a zakázali majiteli další užívání zařízení. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolná jednotka z Dolan.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Solnice – dopravní nehoda – 15. 12. 08:17
Do části Ještětice mířili profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice. Havaroval zde osobní vůz, který vyjel mimo komunikaci a převrátil se na bok. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. Hasiči jí poskytli první předlékařskou pomoc a následně pomohli s transportem do sanitky ZZS. Jednotka zajistila havarovaný vůz proti vzniku požáru a také řídila v místě nehody dopravu. Po dobu záchranných prací byla komunikace na nezbytně nutnou dobu zcela uzavřena.

Častolovice – dopravní nehoda – 15. 12. 15:49
V ulici Na Drahách havaroval osobní automobil. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí. Vůz zde sjel přední částí z mostku do potoka. Hasičům se podařilo automobil vytáhnout pomocí navijáku, k úniku provozních kapalin do okolního prostředí nedošlo. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Týniště nad Orlicí – dopravní nehoda – 15. 12. 15:54
V katastru obce Petrovičky havaroval osobní automobil do příkopu mimo komunikaci. Hasiči místo události zajistili, nehoda se obešla bez zranění. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a JSDH Týniště nad Orlicí a Třebechovice pod Orebem.

Dobruška – dopravní nehoda – 16. 12. 09:20
Na komunikaci I/14 v Dobrušce se stala dopravní nehoda dvou osobních automobilů. Jedna osoba utrpěla při střetu zranění, další tři vyvázly ve zdraví. Zasahovali zde profesionální hasiči z Dobrušky. Místo zásahu zabezpečili, havarované vozy odstranili mimo komunikaci a předali místo policii.

Olešnice v Orlických horách – technická pomoc – 16. 12. 16:35
Profesionální hasiči z Dobrušky a místní dobrovolná jednotka pomáhali zapadlé dodávce, která uvízla dvěma koly v příkopu. Hasiči vytáhli vozidlo bez poškození.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Zdobín – dopravní nehoda – 14. 12. 08:11
Profesionální jednotka ze Dvora Králové nad Labem zasahovala u dopravní nehody osobního vozidla. Automobil skončil částečně v příkopu, dvě osoby převezli záchranáři do zdravotnického zařízení. Hasiči provedli opatření proti vzniku požáru. Po došetření nehody vyprostili havarovaný vůz z příkopu a umístili jej mimo vozovku, aby neblokoval provoz.

Rudník – dopravní nehoda – 14. 12. 16:33
Osobní automobil havaroval na silničním úseku na komunikaci I/14 v katastru obce Rudník. Automobil vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu. Na místo zásahu vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolná jednotka z Hostinného. Jedna osoba byla při nehodě zraněna. Hasiči zajistili havarovaný vůz proti vzniku požáru a odpojili akumulátor. Po došetření nehody jednotka havarovaný vůz uvolnila a postavila jej na kraj komunikace.

Mladé Buky – dopravní nehoda – 14. 12. 17:01
Trutnovští profesionální hasiči mířili do Mladých Buků, kde havarovala na komunikaci I/14 dvě osobní vozidla. Na místě byly po nehodě dvě zraněné osoby, záchranáři je transportovali do nemocnice. Hasiči místo události zajistili a provedli opatření proti vzniku požáru.

Chotěvice – dopravní nehoda – 14. 12. 18:31
K dopravní nehodě osobního vozu, který narazil do stromu, vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z Hostinného. Komunikace byla velmi obtížně sjízdná, jedna osoba byla při nehodě zraněna. Hasiči zraněného člověka ošetřili a následně byl předán do péče záchranářů. Vůz zůstal stát mimo vozovku, hasiči předali místo zásahu policistům.

Hostinné – požár – 15. 12. 03:57
Profesionální hasiči z Vrchlabí a místní dobrovolná jednotka likvidovali požár dvou osobních vozidel a plastového kontejneru v ulici I. Herrmanna. Požár se šířil na vozy právě z hořící nádoby na odpad. Škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun. Hasiči dostali plameny pod kontrolu během několika minut, na uhašení použili vysokotlaký proud vody.

Vrchlabí – požár - 15. 12. 09:16
K nahlášenému požáru sazí v komíně vyjeli do ulice Letná profesionální hasiči z Vrchlabí. Průzkumem hasiči zjistili, že k plamennému hoření nedochází. Jednotka musela komín vyčistit, aby zkontrolovala, zda nedošlo k poškození tělesa. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

Rtyně v Podkrkonoší – požár – 15. 12. 14:47
V ulici Na Drahách byl nahlášen požár domu. Na místo byly vyslány tři jednotky požární ochrany. Průzkumem hasiči zjistili, že došlo k zahoření stropu od horkovodu z krbu. Požárem byla zasažena bytová jednotka a částečně také střecha. Při události byla zraněna jedna osoba, do péče si ji převzali záchranáři. Škoda, kterou plameny napáchaly, byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Díky včasnému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši 1,5 milionu korun. Při události zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a jednotky SDH Rtyně v Podkrkonoší a Červený Kostelec.


Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN HK, Buzulucká (1)

DN HK, Buzulucká (1) 

Detailní náhled

DN HK, Buzulucká (2)

DN HK, Buzulucká (2) 

Detailní náhled

DN HK, Buzulucká (3)

DN HK, Buzulucká (3) 

Detailní náhled

DN HK, Buzulucká (4)

DN HK, Buzulucká (4) 

Detailní náhled

DN HK, Buzulucká (5)

DN HK, Buzulucká (5) 

Detailní náhled

DN HK, Zamenhofova (1)

DN HK, Zamenhofova (1) 

Detailní náhled

DN HK, Zamenhofova (2)

DN HK, Zamenhofova (2) 

Detailní náhled

DN Chotěvice

DN Chotěvice 

Detailní náhled

DN Ještětice

DN Ještětice 

Detailní náhled

DN Mladé Buky (1)

DN Mladé Buky (1) 

Detailní náhled

DN Mladé Buky (2)

DN Mladé Buky (2) 

Detailní náhled

DN NA, Vojice (1)

DN NA, Vojice (1) 

Detailní náhled

DN NA, Vojice (2)

DN NA, Vojice (2) 

Detailní náhled

DN OA, Libonice

DN OA, Libonice 

Detailní náhled

DN Šonov (1)

DN Šonov (1) 

Detailní náhled

DN Šonov (2)

DN Šonov (2) 

Detailní náhled

P Chlumec n. C. 16. 12.

P Chlumec n. C. 16. 12. 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem