HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od 9. do 11. 11. 2018 celkem 37 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – dopravní nehoda – 9. 11. 08:52
Do Spořilovské ulice mířili v pátek profesionální hasiči z centrální stanice. Střetla se zde dvě osobní vozidla. Jeden z havarovaných vozů narazil vlivem nehody do sloupu telekomunikačního vedení. Nehoda se obešla bez zranění osob. Hasiči místo události zajistili, provedli protipožární opatření a postarali se o odstranění následků nehody. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a povrch vozovky uklidili.

Hradec Králové – záchrana zvířat – 11. 11. 10:39
Profesionální jednotka z centrální stanice vyjela v neděli dopoledne do ulice Na Plachtě. V místním vypuštěném rybníku se nacházela labuť s mládětem, a nemohly odtud odletět. Na místě spolupracovali hasiči se záchrannou stanicí z Jaroměře. Jednotce se podařilo zvířata odchytit a následně se o ně postaral zástupce záchranné stanice.

Blešno – požár – 11. 11. 15:16
Požár tří kompostérů likvidovali profesionální hasiči z centrální stanice. Kompostéry byly na ploše asi 2x1 m, požár byl velmi rychle uhašen. Plameny způsobily škodu asi 2,5 tisíce korun.

Nechanice – požár – 11. 11. 18:34
Do části Staré Nechanice mířili profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Nechanic. V lesním porostu zde jednotky dohašovaly ohniska po pálení na menší ploše. Požár nezpůsobil žádnou škodu.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Nová Paka – dopravní nehoda – 9. 11. 1:21
V Pražské ulici došlo na kruhovém objezdu k dopravní nehodě osobního vozidla. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky. Nehoda se obešla bez zranění osob, došlo jen k úniku provozních náplní. Po došetření nehody zajistila jednotka úklid komunikace.

Dětenice – požár – 10. 11. 16:30
Při požáru odpadu zasahovali v katastru Dětenic v blízkosti rybníku Suchánek profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka z Libáně. Hasiči hromadu odpadu a listí rozhrnuli a prolili vodou. Událost se obešla beze škody.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Náchod – technická pomoc – 9. 11. 10:21
Profesionální jednotka z Náchoda vyjela do základní školy v ulici Příkopy, aby zde prověřila podezřelý zápach. Hasiči provedli průzkum objektu, žádné škodlivé látky pomocí přístrojů nenaměřili.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Dobruška – dopravní nehoda – 9. 11. 17:53
Dvě osobní vozidla havarovala v Opočenské ulici. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, ale došlo k úniku provozních kapalin na komunikaci. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky. Místo události jednotka zajistila a uniklé pohonné hmoty zasypala sorbentem.

Borohrádek – požár – 11. 11. 08:40
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Borohrádku vyjeli k požáru hrabanky v lesním porostu. Hořelo na velmi malé ploše, hasiči prolili místo požáru vodou. Oheň nenapáchal žádnou škodu.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Úpice – únik nebezpečných látek – 10. 11. 09:38
Krajské operační a informační středisko přijalo v sobotu dopoledne oznámení, že v bytovém domě v ulici Na Veselce je cítit plyn. Na místo byli povoláni profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Úpice. Při příjezdu na místo byly skutečně cítit zbytky plynu, ale přístroje žádnou nebezpečnou koncentraci v ovzduší nenaměřily. Hasiči vypnuli přívod plynu do domu a ve spolupráci s plynaři provedli další kontrolu objektu.

Mladé Buky – dopravní nehoda – 11. 11. 01:04
Nad místním fotbalovým hřištěm havaroval osobní automobil, který sjel při nehodě ze stráně. Nikdo nebyl při události zraněn, ale vozidlo skončilo převrácené na bok. Na místo vyrazila profesionální jednotka hasičů z Trutnova. Aby mohla vozidlo vytáhnout zpět na komunikaci, bylo nutné povolat také vyprošťovací automobil. Hasiči posléze automobil vyprostili a vrátili se zpět na základnu.

Vrchlabí – technická pomoc – 11. 11. 09:30
Vrchlabští profesionální hasiči pomáhali s vytažením osobního vozidla, které hrozilo pádem z kopce dolů. Jednotka vytlačila vůz zpět na komunikaci.

Žacléř – požár – 11. 11. 14:41
Požár zaparkovaného osobního automobilu zalarmoval profesionální hasiče z Trutnova i dobrovolné hasiče ze Žacléře. Událost se stala v ulici Na Pilíři. Při příjezdu hasičů na místo hořel vůz zn. Škoda Octavia v motorové části. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Plameny způsobily škodu asi 25 tisíc korun, podařilo se uchránit hodnoty ve výši 10 tisíc korun.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN HK, Spořilovská (1)

DN HK, Spořilovská (1) 

Detailní náhled

DN HK, Spořilovská (2)

DN HK, Spořilovská (2) 

Detailní náhled

DN Mladé Buky (1)

DN Mladé Buky (1) 

Detailní náhled

DN Mladé Buky (2)

DN Mladé Buky (2) 

Detailní náhled

P Blešno

P Blešno 

Detailní náhled

P OA, Žacléř

P OA, Žacléř 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem