HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HZS Královéhradeckého kraje a Závodní báňská stanice v Odolově mají novou dohodu o pomoci na vyžádání

Dohodu o plánované pomoci na vyžádání uzavřel HZS Královéhradeckého kraje se státním podnikem Palivový kombinát Ústí, který je zřizovatelem Závodní báňské záchranné stanice v Odolově. Nově je tak záchranná stanice zanesena mezi ostatní složky integrovaného záchranného systému. Její pomoc při provádění záchranných a likvidačních prací na území kraje může být vyžádána cestou krajského operačního střediska HZS Královéhradeckého kraje.

Společnou dohodu podepsali ředitel HZS Královéhradeckého kraje brig. gen. Ing. František Mencl a ředitel státního podniku Palivový kombinát Ústí Ing. Petr Lenc dne 22. listopadu 2019 v sídle krajského ředitelství HZS Královéhradeckého kraje.

HZS Královéhradeckého kraje si může vyžádat pomoc Závodní báňské záchranné stanice například pro zajišťovací a sanační práce podzemních děl a staveb včetně průzkumů, ale i při dalších činnostech. „Dále můžeme povolat báňskou záchrannou stanici i v případě zajišťování výkopů proti zavalení nebo vyjetí boků za pomoci šroubových stojek, při demoličních pracích za použití trhacího zařízení, při zvedání těžkých předmětů do hmotnosti 40 tun, vyprošťování postižených ze závalů nebo i pro dokumentaci a průzkum terénu pomocí bezpilotního letounu – dronu s termokamerou,“ upřesnil obsah dohody ředitel HZS Královéhradeckého kraje brig. gen. Ing. František Mencl.

podpis smlouvy (2).jpg

Martina Götzová, tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

podpis smlouvy (1)

podpis smlouvy (1) 

Detailní náhled

podpis smlouvy (2)

podpis smlouvy (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem