HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Anketa Hasič roku 2020 má své vítěze

Pátek, 1. října 2021 – Včera byla slavnostně předána ocenění v podobě skleněných hasičských přileb nejlepším příslušníkům a zaměstnancům HZS ČR v rámci profesní ankety Hasič roku za rok 2020. 

Anketa Hasič roku je vyhlašována ministrem vnitra od roku 2009 a klade si za cíl ocenit profesionální hasiče, jejich velitele, náročné zásahy, celé pracovní kolektivy, nově vzniklé projekty a další zaměstnance sboru za uplynulý kalendářní rok. 

Do letošního ročníku ankety bylo zasláno celkem 53 nominací. 

V kategorii „Projekt roku 2020“ obsadil 2. místo projekt Zavádění inteligentních dopravních systémů do vozidel HZS Jihomoravského kraje ve městě Brně. 

Záměrem inteligentního dopravního systému je poskytovat inovativní služby, které se vztahují na různé dopravní prostředky a dopravní management a poskytují uživatelům lepší informovanost, bezpečnost, koordinovanost a zejména “chytřejší” využívání dopravních sítí. 

Na několika zásahových vozech je pilotně testován moderní komunikační standard, který umožňuje vozidlům komunikovat mezi sebou nebo infrastrukturou. Prakticky to umožňuje zajistit zásahovým vozidlům preferenční bezpečný a plynulý průjezd na zelenou přes křižovatky se světelným signalizačním zařízením. Díky evropskému standardu, a stejně využívané technologii používané Dopravním podnikem města Brna, jsou hasiči schopni při jízdě k zásahu informovat řidiče hromadných dopravních prostředků, že se k nim blíží, aniž by je viděli nebo slyšeli. 

Kompletní informace vč. fotogalerie k anketě Hasič roku 2020 naleznete zde

Jaroslav Mikoška - tiskový mluvčí HZS JmK 

vytisknout  e-mailem