HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

150 let profesionálních hasičů v Českých Budějovicích

Ne každý se dožije svého vlastního telefonního čísla. Českobudějovickým profesionálním hasičů se to podařilo – v roce 2016 oslavíme již 150 let existence profesionálního sboru v jihočeské metropoli.  

Slavnostní aktiv
Oslavy zahájíme 12. května ve 14 hodin slavnostním aktivem v pavilónu Z na Výstavišti České Budějovice, a. s., na který jsou pozváni současní a bývalí příslušníci a občanští zaměstnanci. Na aktiv přislíbila účast řada významných hostů: generální ředitel HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba, hejtman Jihočeského kraje Mgr. Jiří Zimola, primátor statutárního města České Budějovice Ing. Jiří Svoboda, ředitelé složek IZS…
Součástí slavnostního odpoledne bude křest nové knihy vydané k příležitosti 150letého výročí. Dále pak ředitel HZS Jihočeského kraje předá odznaky vyrobené speciálně pro oslavy a čtyřem osobnostem udělí medaili HZS Jihočeského kraje. V průběhu slavnostního ceremoniálu budou na prapor HZS Jihočeského kraje uvázány stuhy, které sbor obdrží od hostů nejvýznamnějších.

Akce pro veřejnost
Hlavní den oslav, kdy naše kulatiny bude moct s námi oslavit i veřejnost, je naplánován na pátek 27. května. Náplavku v Českých Budějovicích od 13 hodin zaplní hasičská technika, máme připravené ukázky veškerých činností, které hasiči ovládají.
Uvidíte zásah hasičů u dopravní nehody či požáru, práci potápěčů a lezců, výkony sportovců v typicky „hasičských“ sportech. Předvedeme Vám veškerou základní i speciální techniku, kterou českobudějovická stanice v současné době disponuje. Na naše nejmenší bude čekat dětské hřiště se soutěžemi.
I na náplavce nás v průběhu odpoledne navštíví vzácní hosté. Účast přislíbil hejtman Jihočeského kraje, primátor statutárního města České Budějovice, oslavit naše výročí přijdou zástupci složek integrovaného záchranného systému….

Harmonogram ukázek:
13:30 - dopravní nehoda osobního automobilu
14:20 - záchrana topících se osob z řeky
15:00 - záchrana osob z prostoru zasaženého nebezpečnou látkou
15:30 - požární sport, cisterna CAS 20 Tatra Terno (systém Cobra)
16:20 - záchrana topících se osob z řeky, disciplíny TFA
17:00 - požární sport (požární útok), požár auta
17:30 - volné disciplíny podle zájmu...

Oslavy budou pokračovat večerním programem, kdy na podiu na náplavce od 19 hodin vystoupí známá českobudějovická kapela Blamage. Vrcholem večera pak bude koncert skupiny Děda Mládek Illegal Band.

Na oslavy naší stopadesátky jste všichni srdečně zváni!!!

Základní informace o historii českobudějovického profesionálního sboru průběžně přidáváme do aktualit na webové stránky HZS Jihočeského kraje.

 

vytisknout  e-mailem