HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Firma INSET darovala pražským hasičům zásahové oděvy

V úterý 25. srpna 2020 ředitel pražských hasičů plk. Luděk Prudil slavnostně převzal zásahové komplety, které zakoupila společnost INSET za 250.000 korun. 

Inset_11.jpg

Slavnostního předání se zúčastnil také Petr Hlubuček, zastupitel hlavního města Prahy a náměstek primátora. Společnost INSET darovala pražským hasičům obleky již potřetí. Výrobcem kompletů je česká společnost DEVA Frýdek Místek. Jedná se o moderní vícevrstvé oblečení pro hasiče z NOMEXu, s vnitřní GORE-TEX vrstvou, reflexními páskami 3M a kevlarovým vyztužením namáhaných částí. Oblek je také vybaven NFC čipem (RFID tag), který je bezkontaktně čitelný pomocí běžného chytrého telefonu/tabletu s technologií NFC. 

Oblek_015.jpg

Kvalitní a spolehlivé vybavení hasičů je základem pro jejich bezpečné vykonávání práce. Systém identifikace, evidence a kontroly ochranných pracovních pomůcek Hasičského záchranného sboru za pomoci RFID technologie slouží k záznamům o kontrolách údržby pomůcek. Tento systém pak poskytuje nástroj pro dohled nad kvalitou jednotlivých kusů vybavení a přispívá k zvýšení bezpečnosti hasičů při zásahu. Tímto způsobem lze pak každou takto označenou pomůcku kontrolovat v rámci jejího životního cyklu a vést záznamy o použití a údržbě. 

FOTOGALERIE

vytisknout  e-mailem