HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Posílení kapacit a akceschopnosti Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy

Projekt Posílení kapacit a akceschopnosti Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy je spolufinancován Evropskou unií v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19.

REACT EU MMR Barevné CMYK.jpg



Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy realizuje v letech 2021 až 2023 projekt „Posílení kapacit a akceschopnosti Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy“, jehož prostřednictvím pořídí moderní techniku a specifické vybavení (věcné a ochranné prostředky) k zajištění připravenosti a akceschopnosti v důsledku pandemie COVID-19 především na území hlavního města Prahy.
Cílem projektu je modernizace a doplnění vybavení Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy a jeho personálu technikou a prostředky pro činnost především na území hlavního města Prahy pro případ dalších vln pandemie COVID-19 či jiných mimořádných událostí a krizových situací.  Ve výsledku dojde ke zvýšení připravenosti, akceschopnosti a odolnosti Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy, a to právě využitím nově pořízené techniky a prostředků, a dále zvýšení úrovně bezpečnosti práce, snížení provozních nákladů a zátěže pro životní prostředí vznikající v souvislost s provozem.
Díky realizaci projektu Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy pořídí specializovanou moderní techniku a prostředky, které budou umístěny v exponovaných hasičských stanicí na území hlavního města. V rámci projektu je kladen důraz především na obnovu techniky a prostředků z důvodu opotřebení a vysokému stáří a také pořízení nové techniky a prostředků pro zvýšení efektivity a zajištění bezpečnosti při plnění úkolů v souvislosti s dalšími vlnami pandemie COVID-19 a jinými mimořádnými událostmi.

Registrační číslo projektu.: CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_119/0016723

Příjemcem dotace z IROP je Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy

vytisknout  e-mailem