HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hrozí zvýšené riziko vzniku a šíření požárů.

Výstraha meteorologů je se zvednutým prstem. Hned po skoro tři dny, tedy od 18.června 12hodiny až do 20. června 6hodiny ranní hrozí v celém Pardubickém kraji vznik a šíření požárů.

V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů. Nerozdělávejte proto oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalujte trávu, neodhazujte cigaretové nedopalky na zem, nepoužívejte přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Řiďte se místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány. Dbejte na úsporné hospodaření s vodou.

V neděli 19. června očekávejte velmi vysoké teploty hlavně na Chrudimsku a Pardubicku. Vysoké teploty znamenají zátěž na lidský organismus. Hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem