HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hromadná nehoda zastavila provoz na dálnici, zraněno bylo devatenáct lidí

V neděli v 11.27 hod byla na linku tísňového volání HZS Kraje Vysočina ohlášena hromadná dopravní nehoda několika osobních a nákladních vozidel na 118. km dálnice D1 ve směru na Prahu. K nehodě vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Jihlava a Velké Meziříčí.  

Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že došlo k nehodě několika nákladních a osobních vozidel. Uvnitř vraků vozidel zůstaly zaklíněné zraněné osoby, ty museli hasiči vyprostit za použití hydraulického nářadí.  Celkem se při nehodě zranilo devatenáct lidí. Jednu zraněnou osobu transportovali zdravotníci do brněnské nemocnice letecky, ostatní zraněné převezli z místa k dalšímu ošetření do nemocnice sanitními vozy.
 
 
Hasiči nejprve velmi úzce spolupracovali se zdravotníky při ošetřování zraněných. Na havarovaných vozidlech provedly jednotky protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovaly speciálním sorbentem. Na místo byla na vyproštění vozidel povolána i těžká technika v podobě jeřábu z jihlavské stanice profesionálních hasičů.
 
Pro přímé účastníky dopravní nehody, kteří neskončili v péči zdravotníků, vytvořili hasiči na místě zázemí. Ohřát se mohli v přistaveném autobuse nebo mikrobuse, kde jim dobrovolní hasiči z Kamenice u Jihlavy rozdávali teplý čaj a deky.
 
Provoz na Prahu byl okamžitě po nehodě zastaven. Po dobu, kdy na dálničním tělese zasahoval vrtulník LZS, byl zastaven i provoz na Brno.
 
 
Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.
 
kpt. Ing. Bc. Petra Musilová, DiS. – tisková mluvčí
 
 

vytisknout  e-mailem