HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hromadná nehoda uzavřela D1 na Vysočině

 Hromadná dopravní nehoda několika nákladních vozidel uzavřela dnes časně ráno dálnici D1. Při nehodě utrpěl zranění jeden z řidičů.
 
Hlášení o dopravní nehodě na 106. km dálnice D1 směrem na Brno přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 03:50 hod a na místo události vyslalo jednotku profesionálních hasičů ze stanice Jihlava.
 
Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že v místě došlo ke střetu pěti nákladních vozidel, z toho tři vozidla měla za sebou zapojený přívěs. Nehoda však nezablokovala pouze směr na Brno. Podobná situace byla i směrem na Prahu. Tady se srazila tři nákladní a jedno osobní vozidlo. Z místa převezli zdravotníci sanitním vozem k dalšímu ošetření do nemocnice jednu zraněnou osobu. Dálnice musela být kvůli nehodě v obou směrech uzavřena. Provoz směrem na Brno se částečně podařilo obnovit před půl sedmou ranní.
 
Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin. Hasiči provedli likvidaci za pomoci sorbentu. Na vyproštění havarovaných vozidel byla na místo povolána specializovaná firma.
 
Před šestou hodinou ranní zasahující jednotka po dohodě s Policií ČR odjela zpět na základnu.
 
Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.


-pm-

vytisknout  e-mailem