HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hromadná dopravní nehoda uzavřela most přes Labe v Mělníku

V úterý 25. května půl hodiny před polednem přijali středočeští hasiči oznámení o hromadné dopravní nehodě na silnici č. 16 na novém mělnickém mostě vedoucím přes řeku Labe. 

Vzhledem k tomu, že podle prvotních informací šlo o náraz nákladního automobilu do několika osobních vozidel, vyslal operační důstojník k události mělnické profesionální hasiče i s vyprošťovacím automobilem. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že došlo ke střetu nákladního a čtyř osobních automobilů. Nehoda zablokovala dopravu v obou směrech, most tak byl po celou dobu zásahu složek IZS obousměrně uzavřen a jezdilo se po objízdné trase přes starý most.

Z jednoho z vozidel museli hasiči vyprostit zraněnou osobu, avšak bez nutnosti použití hydraulického vyprošťovacího zařízení. Na místě se nacházelo celkem šest zraněných osob, z toho dvě děti. Všechny zraněné si do péče převzaly posádky zdravotnické záchranné služby, která k nehodě povolala dva vrtulníky – jeden z Prahy a druhý z Ústeckého kraje. Jednotky zajistily prostor pro jejich přistání přímo na mostě. S pacientem však nakonec odletěl jen jeden vrtulník, ostatní zraněné účastníky nehody rozvezla ZZS do nemocnic pozemní cestou sanitkami.

Hasiči následně provedli protipožární opatření na vozidlech a zasypali veškeré provozní kapaliny, které z nich vytekly, k úniku mimo těleso mostu nedošlo. K události byli povoláni také silničáři, kteří zajistí závěrečný úklid vozovky. Ve třináct hodin se podařilo zprůjezdnit jeden jízdní pruh, kterým byl na mostě provizně obnoven kyvadlový provoz.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - hromadná dopravní nehoda Mělník

001 - hromadná dopravní nehoda Mělník 

Detailní náhled

002 - hromadná dopravní nehoda na mělnickém mostě

002 - hromadná dopravní nehoda na mělnic... 

Detailní náhled

003 - hromadná dopravní nehoda Mělník

003 - hromadná dopravní nehoda Mělník 

Detailní náhled

004 - hromadná nehoda Mělník

004 - hromadná nehoda Mělník 

Detailní náhled

005 - dva vrtulníky u dopravní nehody Mělník

005 - dva vrtulníky u dopravní nehody Mě... 

Detailní náhled

006 - hromadná dopravní nehoda Mělník

006 - hromadná dopravní nehoda Mělník 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem