HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hledáme nové kolegy, fyzická kondice je důležitá

V rámci náborového řízení musí každý uchazeč splnit limity silových i vytrvalostních cviků 

Profese výjezdového hasiče je náročná, fyzicky vyčerpávající, je důležitá průběžná příprava a opravdu dobrá kondice. Zvládnutá fyzická kondice při zásahu zachraňuje dovednosti, hasič při své činnosti jde často za hranu fyzických možností ostatních. I díky tomu se hasičům jen v Karlovarském kraji podařilo v loňském roce zachránit desítky osob.

Stále pokračuje nábor nových kolegů na výjezdové stanice v kraji. Důvodem je posílení početních stavů, postupně se budou navyšovat počty sloužících hasičů na všech takzvaných pobočných stanicích. Aktuálně máme volná služební místa na pozici hasič na stanici Aš, průběžně se obměňují i další volná místa po přirozených odchodech na všech stanicích.

V průběhu náborového řízení se jako první prověřuje fyzická kondice uchazežů. A té sérií silových a vytrvalostních cviků v časovém limitu. Více o tom píšeme v předchozím článku, který je možné na našem webu najít ZDE. Po ověření fyzické způsobilosti následují dovednostní disciplíny, které mají za úkol prověřit například schopnost pohybovat se v neznámém prostředí s překážkami, práci ve výškách či spoupráci v týmu.

Na podporu náborého řízení a pro větší představení průběhu náborového řízení zveřejňujeme druhé video ze série představení profese hasiče:


leták nábor.jpg

vytisknout  e-mailem