HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Havlíčkobrodští hasiči četli dětem v nemocnici pohádky

Po dva večery četli havlíčkobrodští profesionální hasiči malým pacientům na dětském oddělení havlíčkobrodské nemocnice pohádky na dobrou noc. Odměnou jim byly rozzářené dětské oči, radost a nadšení.  

 
Ve čtvrtek 20. a v úterý 25. března v podvečer potěšili hasiči svojí návštěvou nemocné děti. Četli jim pohádky, ukázali hasičskou výzbroj a výstroj, povídali si s nimi a potěšili je i drobnými dárky. A děti? Ty byly doslova nadšené! Od hasičů dostaly mimo jiné také pastelky a některé z nich neváhaly a hned jim  nakreslily překrásné obrázky. Nadšení tedy panovalo na obou stranách.
 
Čtením pohádek se tak hasiči připojili k celorepublikovému projektu Celé Česko čte dětem. Knížky s hasičskou tématikou nebo tématikou záchrany života či pomoci druhým jim vybraly pracovnice havlíčkobrodské knihovny.
 
Dnes a denně zasahujeme u událostí, při kterých lidé umírají nebo se zraní. Lidský život a zdraví jsou pro  nás prioritou číslo jedna. Bohužel nejsou těchto tragických událostí ušetřeny ani děti. Některé skončí v nemocnici po dopravní nehodě, jiné po požáru. Čtení dětem a povídání si s nimi o tom, jak se dá nebezpečným situacím předcházet nebo jak v nich reagovat považuji za velmi důležité a pevně věřím, že jsme dětem nečetli naposledy“, uvedl plk. Mgr. Luboš Vacek ředitel územního odboru Havlíčkův Brod Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina.
 Nemocnice 2 012.JPG
 
Nemocnice 2 009.JPG
 

Nemocnice 2 008.JPG

Nemocnice 2 001.JPG

057.JPG

053.JPG

038.JPG

030.JPG

vytisknout  e-mailem