HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HASIČI RADÍ

HZS Olomouckého kraje se dlouhodobě snaží preventivně-výchovně působit na širokou veřejnost a předávat obyvatelům kraje relevantní informace, díky kterým mohou předcházet vzniku požáru a dalším nebezpečným situacím. Jedním z nástrojů, jak zásady požární bezpečnosti lidem předávat, je dlouhodobý projekt našeho sboru s názvem Hasiči radí. 

Podstatou projektu je upozornit na mimořádné události, které jsou obvyklé pro jednotlivá období v roce a zásadně ovlivňují zásahovou činnost hasičů. Každý měsíc se zaměřuje na jedno téma, které se k němu z hlediska výjezdů nejvíce vztahuje. Z toho poté vyplývají pravidla a doporučení pro obyvatele kraje. V nich se lidé dozvědí, jaké zásady dodržovat, aby snížili riziko požárů, nehod a dalších nebezpečných jevů.

Každé téma je konzultované s odborníky na danou problematiku. Preventivní rady a doporučení tak vyplývají z jejich praktických zkušeností a odborného výcviku. Nejčastěji se spolupráce týká výjezdových hasičů, vyšetřovatelů příčin požárů a příslušníků, kteří se zabývají kontrolní činností či stavební prevencí. Témata ve velké míře reagují na aktuální zásahy či mimořádné události, které naše jednotky řešily v Olomouckém kraji.

HASIČI RADÍ měsíc po měsíci

Existují také témata obecné povahy, která se prolínají celým hasičovým rokem a najdete je zde:

HASIČI RADÍ obecný rok

vytisknout  e-mailem