Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičští sportovci míří do Ostravy

18. srpna 2011 (Ivana Svitáková) - Ve dnech 19. - 21. srpna 2011 se v Ostravě koná XXXX. Mistrovství ČR v požárním sportu družstev HZS ČR a 58. Mistrovství Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu, za účasti reprezentace Slovenské republiky, České hasičské jednoty a Moravské hasičské jednoty.  

On-line přenos:

Pořadatelem soutěže je Ministerstvo vnitra – generální ředitelství HZS ČR, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a HZS Moravskoslezského kraje. Záštitu nad celou akcí převzal ředitel HZS Moravskoslezského kraje plk. Ing. Zdeněk Nytra. Nejlepší sportovci a sportovkyně budou od pátku do neděle bojovat o prestižní tituly na Městském stadionu v Ostravě - Vítkovicích. V pátek proběhne také soutěž ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže
 na stanici HZS Moravskoslezského kraje v Ostravě - Porubě.
 
Toto specifické sportovní odvětví si nejen ve světě, ale i u nás stále získává větší oblibu jak mezi profesionálními hasiči, tak i dobrovolnými hasiči. První oficiální soutěže v požárním sportu se uskutečnily v roce 1937. Každoročním vyvrcholením je mistrovství ČR v požárním sportu družstev Hasičského záchranného sboru ČR a mistrovství ČR družstev Sboru dobrovolných hasičů obcí. Letos proběhne první společné mistrovství jak profesionálních, tak dobrovolných hasičů.
 
První celostátní mistrovská soutěž se u nás uskutečnila v roce 1970. Požární sport je součástí speciální tělesné přípravy příslušníků hasičských záchranných sborů krajů, členů jednotek SDH obcí a zaměstnanců HZS podniků.
Podrobné informace o samotném průběhu naleznete na:
 
http://www.hzscr.cz/clanek/mistrovstvi-cr-profesionalnich-a-dobrovolnych-hasicu-v-pozarnim-sportu.aspx
 
 
 
 
 
kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
 
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 867
Mobil: +420 724 193 394
E-mail: ivana.svitakova@grh.izscr.cz

 

vytisknout  e-mailem