HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičští lezci zasahovali v těžce přístupném terénu.

Hasičští lezci ze stanice Liberce byli 23. 7. odpoledne vysláni na transport osoby v těžko přístupném terénu v okolí zámku Hrubá Skála. 

Po příjezdu hasičů na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o ženu po pádu na strmých a úzkých schodech. Žena utrpěla zranění na celém těle s podezřením na poranění páteře.

Po dohodě s lékařem ZZS velitel zásahu rozhodl, že vzhledem k nepřístupnosti terénu a povaze zranění bude použita lanová technika a speciální lezecká nosítka. „Žena byla zafixována do vakuové matrace, poté do speciálních lezeckých nosítek SKED a za pomocí jistícího lana byla v doprovodu lezeckých skupin předávána po lanové cestě až do místa, odkud byla spuštěna prudkým svahem za pomocí tří hasičských lezců dolu," popsal Jan Semerádt, instruktor lezeckého družstva HZS Libereckého kraje.

Po spuštění nosítek k silnici si ženu převzali zdravotníci. Na místě zasahovali profesionální hasiči - lezci z Liberce, Semil a Turnova, pomáhali místní dobrovolní hasiči. Celý zásah kvůli své náročnosti a komplikovanému terénu trval přes dvě hodiny.

1.jpg1.jpg

vytisknout  e-mailem