HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičští lezci cvičili ve výškách i nad volnou hloubkou

Ve dnech od 24. - 26. 4. 2019 pořádal HZS Libereckého kraje třídenní workshop „Společný výcvik hasičů pro práci ve výškách a nad volnou hloubkou". 

Akce byla organizována v rámci projektu „Bezpečné pohraničí", CZ.11.123/0.0/0.0/15_001/0000006, spolufinancovaného z Evropského fondu regionálního rozvoje prostřednictvím Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.

„První den workshopu byli účastníci seznámeni s problematikou traumatu z visu, zajišťování „tepelného komfortu" s prostředky využívanými u HZS Libereckého kraje, správného používání nosítek SKED a slaňovací brzdy RIG," přiblížil detaily kpt. Bc. Jiří Košek, garant workshopu.

Na druhý den připravili pořadatelé celodenní soutěžní klání, kde jednotlivá lezecká družstva plnila úkoly na šesti různých stanovištích v okolí Liberce a Jablonce nad Nisou. „Úkoly byly zaměřeny na záchranu v reálných podmínkách a měly za cíl připravit lezce na řešení podobných situací při reálných zásazích. Soutěže samotné se zúčastnila čtyři lezecká družstva z HZS Libereckého kraje (16 lezců), jedno družstvo kolegů z Polska (4 lezci) a jako hosté lezecké družstvo z HZS Středočeského kraje (4 lezci)," popsal kpt. Bc. Jiří Košek. Na bezpečnost a správnost postupů v rámci plnění jednotlivých úkolů dohlíželi lezečtí instruktoři z řad HZS Libereckého kraje a HZS hlavního města Prahy.

Třetí den probíhala věcná diskuse nad postupy, které jednotlivá družstva volila při plnění soutěžních úkolů. Na závěr workshopu proběhlo samotné vyhodnocení celé soutěže. Odměnou pro všechny byly hlavně nově nabyté zkušenosti a zážitky. K tomu všemu se díky podpoře od Sportovního klubu HZS Libereckého kraje, firem Singing Rock s.r.o., Vertical Trade s.r.o. a CZC elektro s.r.o. podařilo zajistit i hodnotné věcné ceny, za což všem patří velké poděkování.

Foto: HZS Libereckého kraje.
Autor: Mgr. Zdenka Štrauchová

foto1.jpgfoto1.jpg

foto2.jpgfoto2.jpg

vytisknout  e-mailem