HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje slavnostně otevřel novou požární stanici v Chomutově.

Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová, generální ředitel Hasičského záchranného sboru genmjr. Ing. Miroslav Štěpán a ředitel Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje plk. Ing. Roman vyskočil dnes 5.9. 2011 ve 14:00 slavnostně přestřihli pásku u nové požární stanice ve městě Chomutov.  

foto 079.jpgfoto 079.jpg
Slavnostního otevření stanice se zúčastnila více než třicítka čestných hostů, ať už to byli další zástupci Generálního ředitelství HZS ČR, ředitelé hasičských záchranných sborů dalších krajů, zástupci Policie ČR, zástupci Hasičského záchranného sboru ze Slovenska – Nitranský kraj, zástupci projektových a realizačních firem a další hosté. Po slavnostním zahájení s projevem hejtmaky Ústeckého kraje, generálního ředitele HZS ČR a ředitele HZS Ústeckého kraje, následovala prohlídka stanice s odborným výkladem.

Požární stanice Chomutov je zároveň sídlem ředitelství Územního odboru Chomutov. Je to stanice typu C2, střídají se zde 3 směny po 14 hasičích. Technika: 3 automobilní stříkačky – CAS 24 na podvozku Scania, CAS24 na podvozku Liaz a CAS 32 na podvozku Tatra. Dále Rychlý zásahový automobil (RZA) Toyota Landcruiser, Automobilní žebřík AZ 30 a automobilní plošina AP 27.

foto 070.jpgfoto 070.jpg
Historie výstavby celého komplexu sahá až do roku 1998, kdy byl postaven prvotní objekt o třech nadzemních podlažích. 28.12. 2001 proběhla kolaudace garáží a myčky požární techniky v novém objektu. Ostatní prostory zůstaly z důvodu nedostatku finančních prostředků nedokončeny. Příslušníci plnili dále své úkoly ve starých prostorách z 60. let minulého století. Až v letech 2006 a 2007 bylo možno rozhodnout o dokončení stavby a demolici starých prostor. První etapou bylo dokončení 3. nadzemního podlaží stanice v celkové hodnotě 23 miliónů Kč. Další etapou byla demolice starého objektu a výstavba nového objektu, kde nyní sídlí vedení územního odboru, vedení stanice, oddělení prevence, pracoviště ochrany obyvatelstva a krizového řízení, administrativa a další pracoviště.
V Územním odboru Chomutov, kde má Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje ještě Požární stanici Klášterec nad Ohří vyjely hasičské jednotky za loňský rok k 1434 zásahům.
 

vytisknout  e-mailem