HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje koordinuje pomoc do oblastí postižených povodněmi

Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR zahájilo centrální koordinaci nabízené pomoci, sil a prostředků v rámci povodní, které postihly české kraje. 

Informace pro obce a jednotky SDH

  • pokud chcete nabídnout pomoc, ať už lidský potenciál nebo i technické prostředky a zařízení, oblastem zasaženým povodněmi, pošlete prosím e-mail na adresu opis(zavináč)hzsol.cz s nabídkou konkrétní pomoci. Krajské operační a informační středisko vaši nabídku zaeviduje a v okamžiku, kdy bude osloveno generálním ředitelstvím s konkrétním požadavkem, ozve se vám zpět.
  • pokud máte partnerské styky s některou z postižených obcí, můžete se zapojit do likvidace následků povodně přímo (se souhlasem krajského operačního a informačního střediska).

Informace pro jednotlivce a dobrovolníky

  • pokud máte zájem vyjet pomáhat do oblastí zasažených povodněmi, obraťte se prosím na některou z humanitárních organizací, např. Český červený kříž, Charitu ČR, Adra apod. Tuto pomoc Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje koordinovat nebude.

Další možnost

  • obce a lidé mohou na internetových stránkách Starostů a nezávislých poptávat nebo nabídnout finanční a materiální pomoc nebo například dobrovolníky pro likvidaci popovodňových škod.

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

vytisknout  e-mailem