Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičský záchranný sbor České republiky má nového náměstka generálního ředitele pro IZS a operační řízení

2. 8. 2021 (RK) - Generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR), generálmajor Ing. Vladimír Vlček, Ph.D., MBA, dnes uvedl plk. Ing. Petra Ošlejška, Ph.D. do funkce náměstka generálního ředitele HZS ČR pro integrovaný záchranný systém a operační řízení. 

plk. Ing. Petr Ošlejšek, Ph.D._náměstek generálního ředitele HZS ČR pro integrovaný záchranný systém a operační řízení HZS ČR.jpg

Plukovník Petr Ošlejšek (1975) přichází na generální ředitelství HZS ČR z Olomouckého kraje, kde působil od roku 2010 na pozici náměstka krajského ředitele HZS Olomouckého kraje pro integrovaný záchranný systém a operační řízení. K Hasičskému záchrannému sboru nastoupil v roce 2000 jako velitel družstva. V minulosti také vedl územní odbor HZS Prostějov.

Absolvoval řadu vzdělávacích kurzů v oblasti požární ochrany, civilní ochrany a krizového řízení, mimo jiné také ve Švédsku a v Německu. Je jedním ze styčných důstojníků HZS ČR s předurčením pro mezinárodní záchranné operace. Účastnil se několika zahraničních misí, například v rámci předání humanitární pomoci Íránu v roce 2019.

V minulosti působil jako instruktor flashover kontejnerů – výcviková zařízení simulující podmínky zásahu u požárů v uzavřených prostorech. Podílel se na pilotním projektu HZS Olomouckého kraje, který dal vzniknout těmto flashover simulátorům.

Plukovník Petr Ošlejšek je také viceprezidentem České asociace hasičských důstojníků (ČAHD). Toto občanské sdružení bylo založeno v roce 1996 za účelem vytvoření odborné platformy vedoucích představitelů tehdejších Hasičských sborů okresů a měst k prosazení vysoce odborného názoru na požární ochranu ve vztahu k orgánům státní správy i samosprávy, jakož i ve vztahu k Vládě ČR a Parlamentu ČR. Aktivita ČAHD je směřována k uznání požární ochrany jako vysoce humanitárního systému pomoci v krizových situacích, který přinese při dané úrovni managementu, organizace, výcviku, legislativy a hasičské výzbroje a zejména lidského potenciálu nejefektivnější, nejprogresivnější a nejekonomičtější výsledky pro zmírnění ztrát a následků na životech a zdraví lidí, na majetku a ekonomice v souvislosti s požáry a jinými mimořádnými událostmi.



plk. Mgr. Rudolf KRAMÁŘ
vedoucí pracoviště komunikace
Ministerstvo vnitra - generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru České republiky
Kloknerova 26
148 01 Praha 414
tel: +420 950 819 949
GSM: +420 720 112 150
e-mail: rudolf.kramar@grh.izscr.cz

Odkazy do noveho okna

plk. Ing. Petr Ošlejšek, Ph.D._náměstek generálního ředitele HZS ČR pro integrovaný záchranný systém a operační řízení HZS ČR

plk. Ing. Petr Ošlejšek, Ph.D._náměstek ... 

Detailní náhled

plk. Ing. Petr Ošlejšek, Ph.D._náměstek generálního ředitele HZS ČR pro integrovaný záchranný systém a operační řízení HZS ČR_1

plk. Ing. Petr Ošlejšek, Ph.D._náměstek ... 

Detailní náhled

plk. Ing. Petr Ošlejšek_ředitel územního odboru Prostějov HZS Olomouckého kraje

plk. Ing. Petr Ošlejšek_ředitel územního... 

Detailní náhled

plk. Ing. Petr Ošlejšek_jako jeden ze styčných důstojníků vezoucí humanitární pomoc povodněmi postiženému Íránu_2020

plk. Ing. Petr Ošlejšek_jako jeden ze st... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem