HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičský dětský tábor v Bedřichově se nesl ve znamení Zimních olympijských her

Zimní olympijské hry (ZOH) Bedřichov 2018

Výprava  českých olympioniků, kteří se dostavili k odletu do dějiště ZOH Bedřichov 2018, byla bouřlivě vyprovázena a povzbuzována fanoušky převážně z řad rodičovstva a nejbližších příbuzných, již v 9:00 ráno místního času. Let probíhal bez turbulencí a jiných překážek a tak jsme kolem 11:30 dorazili do zimního střediska. Přivítalo nás nádherné zimní počasí a upravené sjezdovky, které nám vydržely po celou dobu ZOH.

Po rozdělení do výkonnostních skupin jsme nastoupili k prvním tréninkům a aklimatizačním procedurám. Večer proběhlo slavnostní zahájení zimních olympijských her. Předseda, závodníci a rozhodčí složili slavnostní slib do rukou ředitele Asociace slušných sportovců, a ten pak následně po převzetí olympijského ohně od dvou nestárnoucích legend bílého sportu sira Artura Mc Animalsmallhanda a zlatého medailisty George Monastera, zapálil slavnostní oheň a tím zahájil v pořadí již 23. zimní olympijské hry. Pro Čechy tak významný rok, zakončený číslicí 8, předznamenal slibnost velkých a nečekaných medailových výsledků. Ty na sebe nedaly dlouho čekat a již druhý den se to v našich řadách hemžilo nádhernými medailovými umístěními. Tolik medailí ještě žádná česká výprava z dějiště ZOH nepřivezla. Některé výkony borců zastínily i takové sportovní celebrity jakými jsou Gábina Koukalová, Jakub Voráček, Vladimír Růžička, Ester Ledecká, Martina Sáblíková, Ondřej Moravec nebo Eva Samková. Vždyť, kdo z nich se mohl pochlubit třemi i čtyřmi medailemi na jedněch hrách? Bohužel naši borci medaile většinou snědli anebo je darovali těm, na které se již kolekce medailí nedostala.

Největší úspěch na těchto ZOH sklidily sporty jako plastovo – lední hokej, sáňky, biatlon, alpské lyžování nebo curling. Samozřejmě se náš pobyt neobešel bez dopingové kontroly, která jen potvrdila čestnost,  poctivost a vyzrálost našich borců.

Neměli jsme zde sice vlastního pekaře (odepřel účast pro nějaké druhořadé hryJ), ale o to více se snažili specialisté z holešovického interhotelu Argentinská. Mistři kuchaři Šambi a Gagarin (Jura), kteří již vařili pro nejednu celebritu, se ukázali jako výborný tah pro naše sportovce a jejich doprovod. Samozřejmě nesmíme zapomenout na hlavního zásobovače a manažera naší výpravy Fanóša Zbíralojc. Bez něj bychom nikdy nemohli dosáhnout takových hvězdných výsledků.  Nesmazatelným písmem do historie ZOH se svou mravenčí neúnavnou prací zapsali též trenéři Petr Littlefather, Milda Šakarda, Luděk Gardener a již známý Artur Mc Animalsmallhand. O celou výpravu se pak staral doktor Jarda Heathen. O jeho práci mluví již samotná fakta. Během celých her jsme neměli jediné zranění a drobné zdravotní problémy borců dokázal pomocí svých medikamentů převést na úspěšnou organismus posilující terapii. O jeho práci projevili zájem i ostatní výpravy z celého světa, ale nám se podařilo jej v rámci vlasteneckých pohnutek udržet v našem týmu. Díky doktore!

Co dodat závěrem? Český dům (Bedřichovka) byl vyhodnocen jako nejlepší stánek ze všech států, a to plným právem, sportovci splnili důvěru a očekávání do nich vložených na 180 procent,
a i když sportovci, pořadatelé, trenéři, rozhodčí, kuchaři, doktor, zásobovač nejsou placeni žádným sportovním svazem, ale pouze jedinou pražskou firmou HZS s omezeným rozpočtem, zhostili se svého úkolu s obdivuhodným nasazením a za to firmě i jim patří velký dík. Jsme malý stát, kdesi uprostřed Evropy, ale velký duchem. Proto ať stále zní naše krásná hymna na oslavu našich sportovců, tak jako tomu bylo při návratu hokejistů z Nagana, Martiny Sáblíkové ze Soči, Ester Ledecké z Pchjongčchangu a závěrem všech borců z Bedřichova.

Ještě jednou všem děkuji a jsem s pozdravem

George Monastery - výkonný ředitel sportovců slušnosti

w201802Bedřichov_156.jpg

vytisknout  e-mailem