Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičské slavnosti Litoměřice 2014

Ve dnech 6. a 7. června 2014 probíhá celorepublikový sraz hasičstva s výstavou hasičské techniky pod záštitou prezidenta České republiky Miloše Zemana, ministra vnitra ČR Milana Chovance, hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a dalších význačných osobností.  

P1060938.JPG
P1060939.JPG
P1060940.JPG
Od úterý 3.6.2014 se 60 příslušníků Záchranného útvaru podílí na přípravě týlu a prostorů pro tuto akci (přesun celkem 50 ks různé záchranářské techniky na vzdálenost 420 km z Hlučína a 130  km ze Zbirohu proběhl bez komplikací).

Budování stanového tábora pro 600 osob (40 stanů o rozměrech 6x9m vz.65) začalo příslušníky Záchranného útvaru ve středu ráno spolu s kolegy z HZS  a JDH Ústeckého kraje (47 příslušníků jednotek SDH - Polepy, Terezín, Lovečkovice, Brozany nad Ohří, Budyně nad Ohří, Dušníky a Lukavec) v rámci taktického cvičení složek IZS. Na budování tábora se podíleli také zaměstnanci Skladovacího a opravárenského zařízení HZS ČR. Stanový tábor pro 600 osob byl postaven za 6 hodin (08:00 - 14:00).

Ve čtvrtek bude následovat dovoz historických exponátů na soupravách tahačů s návěsy a to například z Kraje Vysočina či Liberce.

Hasičská technika bude k vidění na výstavišti Zahrada Čech v pavilonu "K". Prohlédnout si zde můžete jednak techniku, která je umístěna v Expozici požární ochrany ve Zbirohu a je často až 200 let stará, tak techniku, kterou hasiči pořídili v loňském roce ze strukturálních fondů EU.

Záchranný útvar HZS ČR na výstavišti ve formě statických a dynamických ukázek předvede například požární tank SPOT-55, 80 tunový automobilní jeřáb HK 240 K7, jednostranný sklápěč S1 T 815 8x8, pásové rypadlo CAT 329E, T 815-7 8x8 s hydraulickým jeřábem, traktobagr Huddig a další speciální techniku.

Sobotního dopoledního průvodu městem se zúčastní i osádka tahače Man s návěsem Noteboom s naloženým obojživelným transportérem PTS-10. Jako doprovodné vozidlo bude osobní terénní velitelský automobil Toyota Hilux).

Na sobotní večer jsou připraveny ukázky speciální techniky sloužící hasičům pro zásahy na vodě. Na Lodním náměstí budou probíhat ukázky záchrany osob z řeky leteckými záchranáři s vrtulníkem, plavba soulodí obojživelných pásových transportérů PTS nebo hašení pomocí „bambi“ vaku s nabíráním i shozem do Labe.

Slavnostní tečkou celých slavností je pak hasičská hudební fontána, kdy po vzoru Křižíkovy fontány, stříká podle předem pečlivě připravené choreografie …. Hasičských proudnic na hudbu.

Na Hasičských slavnostech bude k vidění technika Záchranného útvaru HZS ČR, HZS Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého, Středočeského a Jihočeského kraje, dále HZS hl.m. Prahy a HZS Kraje Vysočina.
 

Další informace k této události na: www.hasicsketradice.cz/2014-hasicske-slavnosti

FOTOGALERIE z přesunu techniky a BUDOVÁNÍ TÁBORA: Přesun techniky a budování tábora na "Litoměřice 2014" - FOTOGALERIE

Výjezd 1. části techniky na slavnosti do Litoměřic: www.youtube.com/watch?v=hy8bSHirVP4&feature=youtu.be

 

vytisknout  e-mailem