HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičské muzeum v Ostravě už navštívily čtyři desítky jedničkářů z celé ČR

Čtyři desítky jedničkářů z Ostravy, Moravskoslezského kraje, ale i z dalších koutů České republiky navštívily od začátku „dárkového“ července Hasičské muzeum města Ostravy, které provozuje osmým rokem v Ostravě-Přívoze Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK). Poslední možnost přijít do muzea zdarma a k tomu dostat i nějaké malé dárky mají premianti do konce července, tedy ještě o nadcházejícím víkendu a pak v úterý. V pondělí má muzeum zavírací den.
muzeumjednickariPolaciOstrava (10).JPG
 
Muzeum již po sedm let úspěšně zachovává tradici oceňování premiantů do 15 let, včetně jejich dospělého doprovodu, který má určitě na výborných známkách ratolestí nemalý podíl. Dospělý doprovod mívá vstupné poloviční. Expozicemi přitom procházejí stále častěji jedničkáři z ostatních krajů ČR, kteří jsou na Ostravsku na prázdninách u prarodičů.
 
Muzeum má v pracovní dny otevřeno i během letních prázdnin od 9:00 do 17:00 hodin, v sobotu, neděli a o státních svátcích od 9:00 do 13:00. Jen v pondělí je zavřeno. O všechny návštěvníky se vždy kvalitně postarají dva zkušení průvodci s letitými hasičskými zkušenostmi. Nezapomínají ani na kladení zvídavých otázek…
 
K bezplatné návštěvě dostávají i letos v létě jedničkáři menší dárky s hasičskou a ostravskou tematikou (ty poskytlo město Ostrava). Počty jedničkářů, kteří už byli takto za několik posledních let oceněni, se dají počítat na stovky. Někteří z nich docházejí do muzea opakovaně – po každém výtečném vysvědčení. (Na přelomu ledna a února je období dárků maximálně pětidenní.)
 
Hasičské muzeum bylo otevřeno v květnu 2005 a je v Moravskoslezském kraji dosud jediné svého druhu. S podporou města Ostravy jej provozuje HZS MSK. Muzeum již navštívilo bezmála 40 tisíc osob, nejvíce během tradiční květnové muzejní noci – letos to bylo téměř 2000 malých a velkých návštěvníků, loni a předloni ještě o několik stovek více.
 
Muzeum je i přes skromné prostředky na reklamu stále známější a jeho obliba pomalu, ale jistě roste. Někteří nadšenci z řad dospělých i dětí (včetně jedničkářů) ho již navštívili několikrát. Další informace lze nalézt na domácí stránce krajského hasičského sboru www.hzsmsk.cz, nebo přímo na http://muzeum.hzsmsk.cz

vytisknout  e-mailem