HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

HASIČSKÁ STANICE č. 2 - Petřiny

Stanice ze 70. let, zrekonstruovaná v roce 2013. Na stanici je umístěno oddělení prevence pro městské části Praha 6 a 7. 

Kategorie stanice: P4

Kontakt:
Heyrovského náměstí 1987/1
162 00 Praha 6 - Břevnov

Velitel stanice:
npor. Ing. Jan Hanuš
Tel. 950 852 097
Mail: jan.hanus (zavináč) hzscr.cz

Historie:
Hasičská stanice se nacházela na dnešní Evropské ulici, byla to dřevěná protektorátní stavba z roku 1942. Současná stanice na Petřinách byla uvedena do provozu v září 1974. 
V průběhu let 2009-2013 prošla stanice výraznou rekonstrukcí, která se týkala garáží, výjezdových vrat, oken, zateplení budovy včetně fasády. Zrekonstruované byly také přilehlé prostory stanice včetně výsadby zeleně a oprav přístupových částí ke stanici.

Současnost:
Stanice je základnou pro dvě zásahové jednotky, a to výjezdovou jednotku požární ochrany a jednotku chemické služby. Dále se zde nachází oddělení prevence a výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy se dvěma vozy, s posádkou rychlé lékařské pomoci a rychlé zdravotnické pomoci.
Oddělení chemické služby zabezpečuje plnění úkolů pro všechny hasičské stanice na území hlavního města Prahy.  
Mimo zásahovou činnost je na stanici dislokováno Oddělení prevence pro městské části Prahy 6 a Prahy 7.

Hasební obvod:
Městská část Praha 6 se rozkládá v severozápadní části hlavního města Prahy s rozlohou více než 40 km2. Svými téměř 107 tisíci obyvateli se při hustotě osídlení cca 2720 obyvatel/km2 řadí mezi větší města ČR. Území městské části zahrnuje katastry: Břevnov, část Bubenče, Dejvice, část Hradčan, Střešovice, Liboc, Lysolaje, Nebušice, Přední kopanina, Sedlec, Suchdol, Ruzyně, Veleslavín, Vokovice. Hasební obvod zahrnuje Letiště Václava Havla, areály kolejí Vysokých škol, budovy výzkumných ústavů, sportovní areály, významná obchodní a skladová centra, hypermarkety. Dále se zde nachází nemocnice Motol, nemocnice Na Homolce, Ústřední vojenská nemocnice, přírodní rezervace Šárka, vodní nádrž Džbán. Součástí hasebního obvodu jsou také rychlostní komunikace D6 směrem na Karlovy Vary a D7 směrem na Chomutov, Strahovský tunel, tunelový komplex Blanka a významné diplomatické budovy mnoha zemí.




 
Odkazy do noveho okna

img00001

img00001 

Detailní náhled

img00002

img00002 

Detailní náhled

img00003

img00003 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem