HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zorganizovali seminář pro učitele základních škol

Seminář pro učitele základních škol byl organizován v požární stanici Hasičského záchranné sboru Ústeckého kraje v Ústí nad Labem ve spolupráci s Národním institutem dalšího vzdělávání a odborným garantem byli lektoři Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, kteří se problematice „Ochrany člověka za mimořádných událostí“ dlouhodobě věnují. 

Hasiči pro školy.pngHasiči pro školy.pngV průběhu semináře byli účastníci seznámeni s celou problematikou ochrany při mimořádných událostech, důraz byl kladen na nejdůležitější témata, která by děti měly po opuštění základní školy opravdu znát. Příslušníci Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje připravili pro přítomné prezentaci projektu Hasiči pro školy. Jedná se o tvorbu výukového materiálu pro 2. stupeň základních škol v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva. Materiál je realizován v rozsahu 20 výukových hodin na čtyři ročníky. Jedná se o interaktivní prezentace doplněné videem, fotografiemi a grafikou, pracovní listy pro děti a metodickou příručkou pro učitele. Materiál bude vytvářen postupně a k dispozici bude v rámci ucelených bloků pro jednotlivé ročníky. Celý projekt je realizován ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Zlínského kraje za finanční podpory Ústeckého kraje.
Po ukončení teoretické části se pedagogové seznámili s činností operačního střediska a Hasiči školy.pngHasiči školy.pngnavštívili také garáže, kde měli možnost vidět techniku, kterou mají hasiči k dispozici. Na závěr byly realizovány dvě praktické ukázky, a to postup při použití ručního hasicího přístroje a následně hašení hořícího oleje.
Semináře se zúčastnilo celkem 18 pedagogů z celého Ústeckého kraje. V případě zájmu je možné domluvit individuální termíny pro proškolení pedagogů jednotlivých škol. Semináře se zúčastnilo celkem 18 pedagogů z celého Ústeckého kraje, kteří na závěr obdrželi ukázky výukového materiálu, který je připraven pro práci s dětmi. Tvorba tiskového materiálu na podporu výuky a vzdělávání (pexesa, omalovánky, rozvrhy hodin, pracovní sešity a další) je realizována za finanční podpory Ústeckého kraje. V případě zájmu je možné domluvit individuální termíny pro proškolení pedagogů jednotlivých škol.

Odkazy do noveho okna

Seminář pro učitele (3)

Seminář pro učitele (3) 

Detailní náhled

Seminář pro učitele (2)

Seminář pro učitele (2) 

Detailní náhled

Seminář pro učitele (1)

Seminář pro učitele (1) 

Detailní náhled

Hasiči školy

Hasiči školy 

Detailní náhled

Hasiči pro

Hasiči pro 

Detailní náhled

Hasiči pro školy

Hasiči pro školy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem