HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči ze stanice Doksy cvičili na Máchově jezeře

Ve středu 12. října 2022 proběhlo v lokalitě Máchova jezera prověřovací cvičení profesionálních hasičů Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje ze stanice Doksy. Námětem byla záchrana vyčerpaných osob z vodní hladiny. 

Po příjezdu na místo události hasiči provedli záchranu osob pomocí motorového člunu, během které zjistili, že jedna ze zachraňovaných osob nejeví známky života. Zasahující hasiči na palubě člunu ihned zahájili resuscitaci osoby pomocí všech dostupných věcných prostředků, pokračovali v ní i na břehu, kde si na figuríně vyzkoušeli také použití automatického externího defibrilátoru.

Cílem cvičení bylo prověřit akceschopnost jednotky požární ochrany, prověřit dojezdové časy a taky odborné znalosti cvičících s ohledem na specifika zásahu. O konání prověřovacího cvičení hasiči nejsou předem informováni, simulovaná událost a celé cvičení se tak více přibližuje realitě.

Profesionální hasiči ze stanice Doksy cvičili na Máchově jezeřeProfesionální hasiči ze stanice Doksy cvičili na Máchově jezeře

Cvičení v lokaci Máchova jezeraCvičení v lokaci Máchova jezera

Cílem cvičení bylo prověřit mj. odborné znalosti cvičících s ohledem na specifika zásahuCílem cvičení bylo prověřit mj. odborné znalosti cvičících s ohledem na specifika zásahu

Autor: por. Mgr. Jaroslava Benešová

vytisknout  e-mailem