HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali v neděli u řady dopravních nehod

Celkem šest dopravních nehod si v neděli ráno a dopoledne vyžádalo zásah hasičů na Vysočině. Při nehodách utrpělo zranění šest lidí a jeden člověk bohužel zemřel.

Auto na střeše

Hlášení o první dnešní dopravní nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 04:54 hod. Na komunikaci spojující Moravské Budějovice a Jaroměřice nad Rokytnou havaroval osobní vůz a po nehodě skončil převrácený na střeše. Posádka vozidla vyvázla z nehody bez zranění. Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování dopravní nehody Policií ČR bylo vozidlo převráceno zpět na kola. U nehody zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice.

Nehoda u Nové Vsi u Chotěboře

Další osobní vůz (Renault 19) skončil po nehodě na střeše u Nové Vsi u Chotěboře v 08:01 hod. Chotěbořští profesionální hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a zamezili možnému úniku provozních kapalin. Nehoda se obešla bez zranění osob. V 08:34 hod bylo vozidlo převráceno zpět na kola, následky dopravní nehody odstraněny a jednotka se vrátila zpět na základnu.

V Najdku se srazila dvě vozidla

Bouralo se také v obci Najdek. V 08:53 hod se tady střetla dvě osobní vozidla – Škoda 120 a Škoda Octavia. Při nehodě byl lehce zraněn řidič Škody 120. Po ošetření jej záchranáři ponechali na místě nehody. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. U nehody zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou společně sjednotkou sboru dobrovolných hasičů ze Žďáru nad Sázavou – Zámku.

Pro zraněnou spolujezdkyni přiletěl vrtulník

V 09:16 hod vyjeli pacovští profesionální hasiči k nehodě osobního vozidla u obce Lukavec na Pelhřimovsku. Už samotná cesta hasičů na místo události byla velmi obtížná díky náledí. Osobní vůz značky Honda CR-V skončil po nehodě převrácený na střeše a uvnitř vozu zůstala uvězněná spolujezdkyně. Hasiči ji z vozidla vyprostili bez použití hydrauliky. Po vyproštění byla zraněná žena předána do péče zdravotníků. K dalšímu ošetření ji zdravotníci letecky transportovali do jihlavské nemocnice. Zranění utrpěl také řidič vozidla, kterého zdravotníci převezli sanitním vozem k dalšímu ošetření do pelhřimovské nemocnice. Jednotka provedla zajištění vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin.

Nehoda osobního vozidla u Nových Syrovic

V 09:34 hod vyjeli hasiči k ohlášené nehodě osobního vozidla na komunikaci spojující Nové Syrovice a Dešov. Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že vůz Renault Laguna skončil po nehodě mimo komunikaci v malém potůčku. Při nehodě utrpěl zranění řidič vozidla. K dalšímu ošetření jej zdravotníci převezli sanitním vozem do třebíčské nemocnice. Aby  mohli hasiči vozidlo vyprostit, museli odříznout ovocný strom. V 11:44 hod bylo vozidlo vyproštěno, následky dopravní nehody odstraněny a jednotka zasahujících profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice odjela zpět na základnu.

Smrtelná nehoda na Žďársku

V 09:45 hod vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Velké Meziříčí a Třebíč k ohlášené dopravní nehodě dvou osobních vozidel u obce Oslavička na Žďársku. Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že došlo k čelnímu střetu vozidel Škoda Felicia a Opel Corsa. I přes veškerou snahu záchranářů na místě svým zraněním podlehla starší spolujezdkyně ze škodovky. Zranění utrpěli také oba řidiči. Zdravotníci je převezli k dalšímu ošetření sanitními vozy do nemocnice. Jednotka zajistila havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování dopravní nehody Policií ČR byla havarovaná vozidla naložena na odtah. Ve 12:39 hod byly následky dopravní nehody odstraněny a provoz na komunikaci plně obnoven.

Příčiny dopravních nehod vyšetřuje Policie ČR.


 


-pm-

vytisknout  e-mailem