HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u tragické události i u požárů balíků slámy

HZS Pardubického kraje, územní obor Pardubice

K tragické události do Jankovic, místní části Seník, vyjížděli v pondělí 2. října v 17.59 hodin hasiči ze stanice v Přelouči. V lese došlo k pádu stromu na osobu. Hasiči ihned započali s neodkladnou první pomocí. Na místo přiletěl i vrtulník Letecké záchranné služby. Hasiči spolu se záchranáři pokračovali v oživovacích pokusech. Následně lékař konstatoval smrtelné zranění. Jednotka hasičů vyčkala do příjezdu kriminalistů, kteří případ vyšetřují, a vrátila se zpět na stanici. Vrtulník z místa události odletěl prázdný.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Do Biskupic na Svitavsku vyjíždělo v pondělí 2. října v 18 hodin hned sedm jednotek hasičů (profesionální z Moravské Třebové a dále dobrovolné jednotky z Jevíčka, Chornice, Biskupic, Městečka Trnávky, Křenova a Jaroměřic). Jednalo se o požár stohu asi 960 kulatých balíků slámy. Stoh měl rozlohu přibližně 20 x 50 m. Na místo byly povolány nakladače k rozhrnování hořící slámy a postupnému dohořívání. Škoda byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností hra dětí s otevřeným ohněm. Místo požáru bylo do ranních hodin střeženo hasiči tak, aby nedošlo k případnému rozšíření do okolí.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

V pondělí 2. října v 23.37 hodin zasahovaly čtyři jednotky hasičů (profesionální z Chrudimi a dobrovolné ze Slatiňan, Chrudimi a Stolan) u požáru stohu ve Stolanech. Jednalo se o slámu v asi 100 ks kulatých balících. Stoh byl při příjezdu hasičů kompletně zasažen. Po dohodě s majitelem se stoh nechal dohořet. Škoda byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je vyšetřována.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Stoh Biskupice

Stoh Biskupice 

Detailní náhled

Stoh Biskupice1

Stoh Biskupice1 

Detailní náhled

Stoh Biskupice2

Stoh Biskupice2 

Detailní náhled

Stoh Stolany

Stoh Stolany 

Detailní náhled

Stoh Stolany1

Stoh Stolany1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem