HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u požáru v obci Košťálov

Pět jednotek hasičů dnes odpoledne zasahovalo u požáru kůlny v obci Košťálov na Semilsku. 

Jednalo se o budovu o rozměrech přibližně 8x3m, kterou majitel používal pro skladování dřeva. Hasiči z počátku bránili šíření požáru na rodinný dům, který se nacházel v těsné blízkosti. Po zabezpečení dodávky vody z hydrantové sítě byly postupně nasazeny čtyři vodní proudy.

Pro úplnou likvidaci požáru a rozebírání požářiště velitel zásahu povolal kolový nakladač Bobcat S 650 ze stanice Liberec. Pomocí nakladače došlo postupně k rozebrání ohořelých konstrukcí a dohašení skrytých ohnisek. Po závěrečném průzkumu termokamerou bylo místo zásahu předáno místní jednotce a nařízena dohlídka. Při požáru došlo také bohužel ke zranění jedné osoby, které hasiči poskytli neodkladnou předlékařskou pomoc.

Na místě zasahovaly jednotky HZS Libereckého kraje ze stanice Semily a Liberec a JSDHO Košťálov, Košťálov – Kundratice a Lomnice nad Popelkou.

Nakladač Bobcat byl k HZS Libereckého kraje pořízen v roce 2013 v rámci projektu „Zvýšení akceschopnosti Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje pro záchranné a likvidační práce při živelních pohromách“, CZ.1.06/3.4.00/13.08160.

por. David Kořínek, DiS., zastupující tiskový mluvčí

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár v obci KošťálovPožár v obci Košťálov

Požár v obci KošťálovPožár v obci KošťálovPožár v obci KošťálovPožár v obci KošťálovPožár v obci KošťálovPožár v obci Košťálov

vytisknout  e-mailem