HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u požáru rodinného domu. Na místo letěl vrtulník. Aktualizace

(14.03.2019) Čtyři jednotky hasičů vyjely dnes o půl jedné odpoledne do Koryčan na Kroměřížsku k hlášenému požáru v rodinném domě. 

Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči ze stanice Morkovice – Slížany a z Kyjova a dobrovolné jednotky ze Střílek a Koryčan.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří v pokoji v prvním patře rodinného domu. Hasiči v dýchací technice ihned nasadili jeden C- proud a jeden vysokotlaký proud a do půl hodiny měli požár lokalizovaný. K odvětrání domu použili přetlakovou ventilaci.

V době vzniku požáru se v domě nacházelo celkem pět osob. Dvě ženy se nadýchaly kouřem, jedna žena utrpěla psychický otřes a dva muži vyvázli bez újmy na zdraví. Pro ženy byl na místo přivolán vrtulník. Nakonec však vrtulník odletěl bez žen zpět na svou základnu. Ženy byly odvezeny záchranáři do nedaleké nemocnice.

Šetření příčiny vzniku požáru si převzal vyšetřovatel. Po zadokumentování požářiště hasiči vyklidili uložené věci a nábytek z místnosti ven a dohasili skrytá ohniska. Taktéž prostor kontrolovali průběžně termokamerou.

Požár zasáhl i venkovní elektrické vedení u domu. Proto na místě zasahovali i pracovníci energetické společnosti, kteří zajistili odpojení elektřiny.

Nakonec hasiči předali dům zpět majiteli a vrátili se na své základny.

14. 3. 2019, 17:45 hodin

Příčina požáru zůstává v šetření hasičů. Prozatím byla vyloučena verze úmyslného zapálení.

Předběžná škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 1 000 000 korun.

Včasným zásahem byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 2 000 000 korun.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem