HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u nehody čtyř vozidel před vjezdem do Prahy po D1

Ve středu 12. června před sedmou hodinou ranní byla středočeským hasičům nahlášena dopravní nehoda na brněnské dálnici D1 na kilometru 8,5 ve směru do Prahy u obce Nupaky. 

Řidič, který projížděl kolem a událost oznámil na tísňovou linku, pouze uvedl, že se střetla dvě až tři vozidla a jedno z nich zůstalo převrácené na střechu. Vzhledem k nedostatku informací bylo předpokládáno, že jde o nehodu s vyproštěním zaklíněných osob.

Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Říčany a také jednotka HZS hl. m. Prahy ze stanice HS-4 Chodov. Před příjezdem na místo bylo od dalšího oznamovatele upřesněno, že ve vozidlech nikdo zaklíněný není, ale dochází k úniku provozních kapalin na vozovku. Cestu k zásahu komplikovala kolona, která se před nehodou vytvořila bez záchranářské uličky.

Po příjezdu hasičů velitel zásahu upřesnil, že se jedná o nehodu tří osobních aut a jednoho nákladního vozidla bez zranění osob. Hasiči provedli protipožární opatření na vozidlech a posypali uniklé kapaliny sorbentem. Na označení nehody do jejího vyšetření Policií ČR byla povolána šipka ze Střediska správy a údržby dálnic Mirošovice.

Dálnice zůstala průjezdná dvěma jízdními pruhy. Po půlhodinovém zásahu bylo místo předáno policii a hasiči se vrátili zpět na své základny.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem