HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u nehod, při nichž se zranili motorkáři

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim  

K nehodě motorkáře a osobního vozidla do Podhořan vyjížděly dvě jednotky hasičůK nehodě motorkáře a osobního vozidla do Podhořan vyjížděly dvě jednotky hasičů
Nehoda motorkáře v ChrudimiNehoda motorkáře v Chrudimi
 
            Dne 25. dubna v 17.21 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena dopravní nehoda v Podhořanech u Ronova. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Chrudimi a dobrovolní hasiči z Heřmanova Městce. Jednalo se o střet motocyklu a osobního vozidla. Řidič osobního vozidla a motorkář byli předání do péče zdravotnické záchranné službě. Hasiči zajistili místo nehody, poté vyčkali až do chvíle, kdy nehodu vyšetřili policisté, a poté odstranili následky kolize. V 19.20 hodin se hasiči vrátili zpět na základny.
 
            V 19.26 hodin chrudimští hasiči vyjížděli k další nehodě motorkáře, ke které došlo v Chrudimi za kruhovým objezdem směrem na Hrochův Týnec. Při nehodě byly zraněny dvě osoby. Hasiči poskytli zraněným osobám první před lékařskou pomoc – nasadili krční límce a umístili osoby do vakuových dlah. Jedna osoba byla vrtulníkem Letecké záchranné služby transportována do nemocnice. Druhá osoba byla převezena sanitním vozem do nemocnice. Motorku zabezpečili hasiči proti požáru a úniku provozních náplní. Odstraňování následků nehody trvalo až do 20.48 hodin.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem