HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u dvou velmi vážných dopravních nehod

Dvě velmi vážné dopravní nehody jsme řešili ve čtvrtek večer a v pátek ráno v Olomouckém kraji. 

Nejprve jsme ve čtvrtek v 18 hodin vyjížděli k nehodě nákladního a osobního automobilu k Vápenné na Jesenicku. Bohužel pro řidiče osobního automobilu skončila tragicky. Místo nehody jsme po příjezdu protipožárně zabezpečili. Jelikož byl osobní vůz na LPG pohon, museli jsme také zajistit jeho palivovou nádrž. Také jsme řešili velký únik provozních kapalin, museli jsme použít téměř 200 kilogramů sorbentu. Po skončení vyšetřování okolností a příčin nehody jsme vyprostili osobní i nákladní automobil z příkopy a následně jsme asistovali odtahové službě. Na místě poskytoval posttraumatickou intervenční péči také náš psychologický tým. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Jeseníku a jednotky SDH z Vápenné a Žulové. Po celou dobu zásahu byla komunikace pro dopravu uzavřena.

26.jpgTragická dopravní nehoda u Vápenné na Jesenicku

U druhé vážné dopravní nehody jsme zasahovali v pátek ráno u Samotišek na Olomoucku. Vyprostili jsme zde zraněnou osobu, která po srážce nákladního a dvou osobních aut zůstala v jednom z vozidel zaklíněná.

Automobil zůstal po srážce mimo komunikaci na boku. Po příjezdu na místo jsme jej stabilizovali, pomocí hydraulických nástrojů jsme odstřihli sloupky a odstranili jsme střechu, abychom se ke zraněné osobě dostali. Pomocí páteřní desky jsme ji následně z automobilu vyprostili. Předali jsme ji do péče zdravotnické záchranné služby a asistovali jsme při prvotním ošetření a transportu do sanitního vozu. Záchranáři si z preventivních důvodů do péče převzali ještě jednu osobu.

5.jpgVážná nehoda u Samotišek na Olomoucku

Místo nehody jsme protipožárně zabezpečili, zajistili jsme únik pohonných hmot a provozních kapalin sorbentem a vozovku jsme uklidili. Vozidla jsme odtáhli mimo komunikaci.

Po dobu zásahu byla komunikace uzavřena. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Olomouce a jednotky SDH Bohuňovice, Velká Bystřice a Olomouc-Droždín.

por. Mgr. Lucie Balážová
tisková mluvčí 
HZS Olomouckého kraje
T: 777 420 107
T: 950 770 039
M: lucie.balazova@hzsol.cz
M: mluvci@hzsol.cz

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem